![]() |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... sevgi değer nur kardeşim sanırım [HIGHLIGHT=#ffff00]Usuluddin[/HIGHLIGHT] ’den maksat, kelam ilmidir. yanılıyormuyum... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... usuliddin kısacası cibril hadisi olarak bilinen hadisin ta kendisidir. başta fıkıh olmak üzere... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hocam benim sorumun cevabı kelam ilmiydi.dinin aslı, temel konuları ve bunların usulü ile ilgilendiği için bu isimle adlandırılmış. kelam=usulüddin -------------------- yeni soru? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hocam aslında o sorunun cevabı birden çoktur:) akaid,kelam,fıkıh,hatta edilei şeriye.. ibn haldunun mukadimesinde cibril hadisine konu olan her ilimdir der..zaten cibril hadisinin genel teması da kelam fıkıh akaid değilmidir.. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hmm.tabi geniş düşünürsek saydığınız fıkıh,akaid,kelam ilimleri hepsi dinin usulü ile mutlaka ilgilenmişlerdir.ben soruyu biraz daha özel olarak sormuştum,bu terim kelam ilmi için daha çok kullanılıyor sanki,diğerlerine nazaran. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... haklısın hocam müfessirlerin piri sahabe-i kiram kimdir |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hocam kahvenizi yudumluyorsunuz da biraz ipucu hatırlayamadık |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... sorunun cevabıyla kahvenin uzaktan yakından alakası yoktur hocam:) ne istersin kahvemden |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... neyse bir ipucu aldık kahveyle alakası yokmuş buna da şükür:)))başka? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... usuluddin, benim bildiğim kitap,sünnet, icma ve kıyastır. |
SAAT: 21:55 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.