![]() |
Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Esselamu Aleykum Ve rahmetullah...bakalım ne kadar bilgilisiniz dileyen başarı oranını yazabilir.. selametle... |
Dini bilgi yarışması yarışmaya şöyle başlayalım.önce ben bir soru sorayım.cevabını bilen yazsın.ve kendiside yeni bir soru sorsun.ayrıca soruların cevapları kısa olursa daha güzel olur.böylece dini bilgilerimizi de artırmış oluruz inş. ---------------------------------------------------- evt ilk soruyu soruyorum; Kuran ı Kerimde başında besmele bulunmayan sure hangisidir? |
Cvp: Dini bilgi yarışması Tevbe suresi.. soru? vakı a sursinde iki kısıma ayrılmış olarak kimlere hitap edilir.? |
Cvp: Dini bilgi yarışması öncelikle böyle bir başlık için Mevla razı olsun senden... Kuran ı kerim de besmele bulunmayan sure [HIGHLIGHT=#ffff00]TÖVBE SÜRESİDİR[/HIGHLIGHT].. _____________________ Kuran ı Kerim in kalbi olan sure hangisidir ? |
Cvp: Dini bilgi yarışması yasin suresidir. |
RE: Dini bilgi yarışması teşekkür ederim sayın mim -nun...ama biraz karışıklık olmuş sanırım.bir soru cevaplanmadan yenisini sormayalım.ben inzar kardeşimizin sorusuna cevap vereyim: vakı a suresinde amel defterleri sağ tarafından verilenlerle sol tarafından verilenlerden bahsedilmektedir.doğrudur inş.sorumu sorayım malum ramazan ayındayız: ------------------------------------------------ oruç hicretin kaçıncı yılı farz kılındı? |
Cvp: Dini bilgi yarışması vakı a sursinde iki kısıma ayrılmış olarak kimlere hitap edilir.? 8- İşte o "Ashab-ı Meymene", ne (kutludur o) "Ashab-ı Meymene". [B]9- "Ashab-ı Meş'eme" ne (mutsuz ve uğursuzdur o) "Ashab-ı Meş'eme". 26- Yalnızca bir söz (işitirler:) "Selam, selam."27- "Ashab-ı Yemin", ne (kutludur o) "Ashab-ı Yemin." 41- "Ashab-ı Şimal", ne (mutsuzdur o) "Ashab-ı Şimal."42- Hücrelere işleyen kavurucu bir sıcaklık ve kaynar su,43- Ve kapkara dumandan bir gölge içindedirler. |
RE: Dini bilgi yarışması hımm...ashab ı meymene ve ashab ı meş eme; ashab ı yemin ve ashab ı şimal...öğrenmiş olduk sağolun:) |
Cvp: Dini bilgi yarışması Ramazan Orucu, Hicret’in ikinci yılı Şâ’ban ayının onunda, kıble Kâ’be’ye döndürüldükten bir buçuk sene sonra farz kılınmıştır. peygamberimizin(s.a.v) saçını ağartan sure ? |
RE: Dini bilgi yarışması hud suresi miydi? |
RE: Dini bilgi yarışması hud suresi diye öğrendik bizde.. cevaplar geç oluyor kusura bakmayın..siz soracaksınız sanırsam. |
RE: Dini bilgi yarışması islam tarihinde ilk yapılan mescid hangisidir? |
RE: Dini bilgi yarışması Kuba mescidi. İTİKATDA MEZHEP İMAMLARI KAÇTIR?KİMLERDİR? |
Cvp: Dini bilgi yarışması [SIZE=2] İslam tarihinde ilk yapılan mescid; Peygamber Efendimizin Mekke'den Medine'ye hicret ederken uğradığı, Kuba köyünde yapılan Kuba mescididir. ... bilmiyor idik. [COLOR=#0c0c0c]soru:Peygamber efendimiz (s.a.v)ensardan karşılayan ve Peygamberimizin evinde kalması için içten yakaran, 7 ay evinde konuk etme şerefine ulaşan mübarek sahabemiz kimdir?ve bu olay Allah ın izni ile deve ile vesile kılınmıştır..bide devenin adını alalım inşaalah. |
RE: Dini bilgi yarışması Küba mescidi idi yanlış anımsamıyorsam.. |
RE: Dini bilgi yarışması İTİKATDA MEZHEP İMAMLARI KAÇTIR?KİMLERDİR? Hanefi_ Şafii_ Maliki_ Hanbeli... |
RE: Dini bilgi yarışması değil yağmur onlar amelde mesheplermiş. İtikattaki mezhep imamları kaçtır ve kimlerdir? İkidir. İmam Ebu Mansur Muhammed Matüridi ve İmam Ebü’l Hasani’l Eşari Hazretleridir. cevabı nedir günışığı..sorumsa yukarda..bizahmet soruda sorun yağmur.:-))))))))) |
RE: Dini bilgi yarışması Peygamber efendimiz (s.a.v)ensardan karşılayan ve Peygamberimizin evinde kalması için içten yakaran, 7 ay evinde konuk etme şerefine ulaşan mübarek sahabemiz kimdir Hz. Ebu Eyyub El Ensari Kasva devesi..(Kesik Kulak.. ) |
Cvp: RE: Dini bilgi yarışması Alıntı:
doğru inzar.. |
RE: Dini bilgi yarışması kabir suali kimlere sorulmayacak? |
RE: Dini bilgi yarışması Allah'ın Sübuti sıfatlarını sayınız. sıfatları hangileridir? |
BOŞLUKLARI DOLDURUN MİNİ TEST _ ·Peygamberin(sav) babaannesinin isminin .................... olduğunu... ·[FONT=Verdana]Hz.Peygamberin öz amcalarının .............ve .......... olmak üzere iki tane olduğunu, diğer amcalarının üvey olduğunu... ·Hz.Abbas’ın Efendimizden .........yaş büyük olduğunu... ·[FONT=Verdana]Ebu Leheb’in cariyesi .................’nin Efendimizin(sav) ilk süt annesi olduğu gibi, Hz Hamza’nın da süt annesi olduğunu ve Efendimizin (sav) bu aziz amcası ile aynı zamanda ................olduğunu... ·Annesi Amine’nin Efendimizi(sav) ancak ................hafta emzirdiğini... ·................................................. ..’in Resulullah’ın(asm) eşyalarını bir eve toplayarak müze yapıp, sergilediğini... Sergilediği eşyanın ise iple örülmüş bir sedir, içi hurma lifi ile doldurulmuş bir çanak, su bardağı, elbise, el değirmeni, başına sardığı bir kadife ve giyim eşyasından ibaret olduğunu... ·[FONT=Verdana]Peygamberimizin meşhur devesi ................yı hicreti sırasında 400 dirheme aldığını, ona ................adını bizzat verdiğini ve hayatı boyunca ondan çok memnun kaldığını... ·Mute’ye giden orduya katılan ama Efendimiz(sav)in arkasında son bir Cuma namazı kılmak için Medine’de kalan .....................’ya : “Yeryüzü dolunca sadaka dağıtsan, onların bir sabah namazında elde ettikleri ecr ve mükafatı elde edemezsin” denilince bu zatın hemen yola çıkıp arkadaşlarına yetiştiğini... |
[HIGHLIGHT=#ffff00]Hayat, ilim, kudret, Basar, Semi, Irade, Kelam, Tekvin.[/HIGHLIGHT] Hayat Allah diridir. Hayat sahibidir. Diger canlilara hayat veren de O'dur. Ilim Allah her seyi bilir. Hiç bir sey ilminin disinda degildir. O, olmusu bildigi gibi olacagi da bilir. Bilgisinde artma, eksilme ve degisme olmaz. Sinirsiz ilim sahibidir. Kudret Allah'in her seye gücü yeter. Ondan daha kudretli hiç bir varlik yoktur. Istedigi her ,seyi yapar. Basar Allah görür. Görmek için göze ve isiga ihtiyaci yoktur. Gecede, gündüzde her yerde ve her zaman, her seyi görür. Semi‘ Allah isitir. Isitmek için kulaga ve sese ihtiyaci yoktur. Gizli ve açik her seyi, her yer ve her zamanda isitir. Irade Allah külli irade sahibidir. Istedigini yapar. Bir seyin olmasini isterse ona ol der. O da derhal oluverir. Hiç bir kimse Allah'in diledigi seyin önüne geçemez. Kelam Alah konusur. Konusmak için sese ve agiza ihtiyaci yoktur. Kur'an, Tevrat, Incil, Zebur ve diger suhuflar Allah'in kelamidirlar. Tekvin Allah yaraticidir, var edicidir. O'ndan baska hiç bir kimse hiç bir seyi yaratmaya güç yetiremez. |
şEHİTLER... |
Cvp: Dini bilgi yarışması cevap veriyorum.. |
RE: Dini bilgi yarışması peygamberimizin babannesinin ismi berre,süt annesi halimeydi.amcasının birinin ismi ebu talip ti.diğerlerini bilmiyorum:) |
Cvp: Dini bilgi yarışması [B][I]verdim.. peygamberler çocuklar ve deliler.. |
RE: Dini bilgi yarışması hIMMM ÖÖYLEMİYDİ ; BEN ŞEHİTLER DİYE BİLİYORDUM... |
Cvp: Dini bilgi yarışması Alıntı:
hımmm...Allah razı olsun.. bak bişey daha öğrendik sayenizde... { hepinize benden rep |
RE: Dini bilgi yarışması peygamberimizin babaannesinin ismi fatıma anneannesinin ismi berre.. ebu talip ve zübeyr olmak üzere iki amcaları var..diğerleri üvey..bu arada hiç dayısı yoktur. devesinin ismi kusva ve kesik kulak diye hitap ederdi.. |
RE: Dini bilgi yarışması yağmur diğer cevapları tamamlarsın inşaalah.. cennetin tasvirine çizim ile eserinde yer veren..ayrıca arşı ve arzı ayakta tutan ve görünmeyen bir çok meleğin şekillerini anlatan alimimiz kimdir. |
RE: Dini bilgi yarışması 1_FATIMA 2_EBU TALİB + ZÜBEYR 3_ 3 YAŞ 4_SÜBEYVE + SÜT KARDEŞ 5_1 HAFTA 6_·Ömer bin Abdülaziz 7_ KASVA( Kesik Kulak) 8_ Abdullah bin Revaha |
RE: Dini bilgi yarışması erzurumlu ibrahim hakkı nın mağrifetnamesi |
RE: Dini bilgi yarışması erzurumlı ibrahim hakkı doğru cevap ve eseri marifetnamedir. |
RE: Dini bilgi yarışması peygamber efendimizin eli ile ayı ikiye ayırması olayına ne denir? |
RE: Dini bilgi yarışması ŞAKK-I KAMER |
RE: Dini bilgi yarışması doğru bildiniz...tebrikler... |
Cvp: Dini bilgi yarışması [COLOR=#ff0000]Allah’ın, bizim için seçip beğendiği ve razı olduğuı din ve buna dair açık ayet hangisidir? |
RE: Dini bilgi yarışması “Sizin için din olarak ‘İslâm’a razı oldum.” (Maide, ayet: 3) hakkınızı helal edin..ben bilmediğim soruları arıştırıp yazıyorum..yani bilipte cevap veriyorum anlaşılmasın. Allah ilim sahibi kılsın inşaallah hepimizi. |
RE: Dini bilgi yarışması soru.. Allahın bildiğiniz beş güzel ismini anlamı ile yazanız..? renk renk yazılması ezberlemek için oldukça faydalıdır..hatırlatmak istedim.. |
SAAT: 01:03 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.