![]() |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Doğru cevap buyrun.. |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... safiullah ne demektir? [/i] |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Hz Ademin lakabı |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... bu lakabın açılımı nedir peki? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... ebul beşer değilmiydi lakabı |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... cesedi balçıktan yaratılmış ve cennette yaşamış ve dünyaya gönderilmiş, beşeriyetin babası ve ilk peygamberdir. Lakabı Safiullah olan, kendisine on sahife emirler ve yasaklar şeklinde verilen Hz. Şit (a.s.)’ın da babası olan, 930 yıl yaşamış olan, cenazesi Ebu Kubeys dağına defnedilen, insanların ve peygamberlerin de ilki olan (annesiz ve babasız olan insan) |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Aslında doğrusu "Safiullah" değil de "SAFİYYULLAH" olması lazım. Safiyyullah;Allah'ın temiz kıldığı,seçtiği kimse anlamına gelir.Mustafa(seçilmiş) ismi de aynı kökten gelir. |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... kuranı kerimde kaç yerde salih ve sadıklarla beraber olunması gerektiği söylenmiştir? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... "Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve sadıklarla beraber olun." (Tevbe, 119) Bu ayeti kerimede.Sadık olanlar zaten dini dosdoğru yaşayan herkestir kimsenin kimse üzerinde imtiyaz hakkı yoktur.Belli bir kişilik şahsiyet ile alakalı değildir. Tasavvufi çevreler bu ayeti özellilkle mürşide tabii olma diye çevirmişler bu ayetin manasını kendi lehine kullanmadır. Allah'ın Kuran islamını yaşayan her insan sadıktır,velidir,evliyadır kimsenin tekelinde değildir. Kardeş medineli ben sadece açıklamasını yaptım sizinle alakalı bir şey yoktur yanlış anlamayın. |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... tevbe suresını bılıyorumda sankı baska yerdede gecıyordu onu hatırlayamadım ben ya:( |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Kim Allah'a ve Peygambere itaat ederse, işte onlar Allah'ın nimetine eriştirdiği peygamberlerle, dosdoğru olanlar, şehidler ve iyilerle beraberdirler. Onlar ne iyi arkadaştırlar!4/Nisa-69 |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... «Rabbim! Bana hükümranlık verdin, rüyaların yorumunu öğrettin. Ey göklerin ve yerin yaradanı! Dünya ve ahirette işlerimi yoluna koyan sensin; benim canımı müslüman olarak al ve beni iyilere kat.»12/Yusuf-101 Rabbim! Bana hikmet ver ve beni iyiler arasına kat.26/Şuara-83 Süleyman, onun sözüne hafifçe güldü ve: «Rabbim! Bana ve ana babama verdiğin nimete şükürde, hoşnut olacağın işi yapmakta beni muvaffak kıl. Rahmetinle, beni iyi kullarının arasına koy» dedi.27/Neml-19 |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... eyvallah teşekkurler, tamam yusuf suresındekınıde buldum. devam edelım kardsler? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Kur'an'da 3 yerde geçen bir kavram eşi olmamak,anasızlık-babasızlık,oğlan-kız çocuk sahibi olmayan,zayıf düşmüş,kimsesiz olmak,desteksiz kalmak ,mirasta ne anası ne de babası ne de çocuğu olmayan kimse anlamlarına gelen kavram nedir? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... ben bulamadım bılen var mı? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Sorunun cevabını Yitik sevda bulur herhalde:) |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... kelale ? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Vahid ehad Rabb bunlardan biri de olabilir ? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Alıntı:
sıra sizde |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... İslam hukukunda mirasçıların terikeden alacakları paylar ile miras hukuku manasında kullanılan bir terimdir. |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... FERAİZ mi? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... evet abi doğru cevap buyrun. |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Vermenin sünnet,almanın farz olduğu amel nedir? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Selam |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... doğru cevap sıra sizde |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... yol oğlu" demek olan ve Araplar arasında yolcu, uzun süredir yolda olan anlamlarına gelen dini bir kavram olarak, yolda kalmış kimse için kullanılmaktadır. |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... İbnis SEBİL mi? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Evet bi buyrun |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Fıkıhta bir tabir olup,fıkıh bilmeyen kimseler ya da halktan kimseler için kullanılır.Bu kişinin mezhebi olmadığı ve Onun mezhebi kendisine fetva verecek müftünün mezhebidir denilen kimseye ne ad verilir? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Ammi fıkıh ilmini bilmeyen halktan olan kişi |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... doğru cevap buyrun |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Ceza sahibi, suçluları, günahkarları cezalandıran demektir Ayet ile veriniz bu kavramı ? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... ZÜL İKAB Senin için söylenenler, senden önceki peygamberler için de söylenmişti. Doğrusu Rabbin hem bağışlayan ve hem de can yakıcı azap verendir.41/Fussilet-43[/b] |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Sayın abim birileride bizimle iştirak etse bu konuya çok güzel olurdu yani amacımız bilgi paylaşımı buna katılım sağlayalın kardeşler... Abi sıra sizde. |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Soru sıramı devrediyim,başka birisi sorsun |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... peygamber efendımızın sav anneannesının adı nedır? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... BERRE mi? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... tebrıkler dogru. devam edelım |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... İletilerde cevap verirken sol tarafta yer alan ifadelerin hangisinde hata vardır? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... elhm bu ifade de bir elif fazlalığı var... |
SAAT: 17:12 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.