![]() |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Evet doğru cevap Bu düzeltme işi Abdülmelik kardeşimize düşer:) Sıra sizde |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... bir nimete kavuşulması veya bir musibet geçirilmesi sebebiyle yapılan secdeye denir ? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Alıntı:
şükür secdesi mi ? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... şükür secdesi mi abi ? |
re: Medineweb Dini Bilgi Yarışması... Evet şükür secdesi Yitik abinin işi var heralde cvp veremedi siz devam edin inş... |
Forumun öğrencisi çok...buyurun istifade edilesi konulardan biri..önlisans mezunlarımızı,ilitamlılarımızı ,dhbt hazırlığı yapanları ve hocalarımızı bu sayfada görmek isteriz...biraz araştırma yapmak iyi gelecek hepimizeevet000 Bismillah diyelim ve uzuuuun bir mola verilen bu sayfada ilk soru benden gelsin..cevap gecikmesin ama:):) cevaplayandan da soru alarak devam edelim.kolay diye düşündüğümüz nice bilgileri unutuyoruz,bu vesileyle hatırlamış olalım inşallah..katılımlarınızı bekliyorum..c* |
Müşriklerin Resûl-i Ekrem Efendimizin dâvetinin önünü kesme konusunda telaş ve tedirginlik yaşadıkları ve tüm yakınlarının Rasulullah Efendimizi bu işten vazgeçirebilmek için üzerine yüklendikleri bir dönemde;Efendimize bir takım tekliflerde bulunup ''Reislik istiyorsan seni reis edinelim, mal istiyorsan, seni zengin kılacak kadar mal verelim. Kadın istiyorsan, Kureyş kızlarından beğendiğin on tanesini seç, al. Hasta isen seni tedavî ettirelim''diyen, Allah Rasulünün onlara cevaben okuduğu''ey falanca,işte cevabım budur, gerisini artık sen bilirsin''dediği, surenin ayetlerini duyunca,yerinden fırlayıp , Peygamber (s.a.s.)'in ağzını eliyle kapayıp, devam etmemesi için yalvardığı rivayet edilen kişi kimdir? Allah Rasulünün okuduğu Bu sure hangisidir? |
Alıntı:
Sure ise: Fussilet Suresidir.. Ebû Cehil ve Kureyş'in ileri gelenleri biraraya gelirler; Muhammed (s.a.s)'in durumunu araştırmak üzere sihir, kehânet ve şiirden anlayan birini araştırırlar. Utbe b. Rabia, "Ben, bu hususlardan anlarım; Muhammed'in bu gibi işlerle bir ilgisi varsa, bunu ortaya çıkarırım" der. Utbe, Hz. Peygamber (s.a.s.)'e gider ve, "Ey Muhammed' sen mi daha hayırlısın, Hâşim mi; sen mi daha hayırlısın, Abdûlmuttalib mi?" der. Bu sözleriyle, peygamberlik gelse gelse bunlara gelirdi, demek ister. Peygamber (s.a.s.), cevap vermeden dinlemeye devam etti. Utbe, sözlerini sürdürdü: "İlahlarımızın aleyhinde konuşuyorsun, atalarımızı sapıklıkla itham ediyorsun. Reislik istiyorsan seni reis edinelim, mal istiyorsan, seni zengin kılacak kadar mal verelim. Kadın istiyorsan, Kureyş kızlarından beğendiğin on tanesini seç, al. Hasta isen seni tedavî ettirelim." Hz. Peygamber (s.a.s.), hep susuyor, Utbe'nin sözlerini bitirmesini bekliyordu. Sözünü bitirdiğinde, Resulullah (s.a.s.) "Sözlerin bitti mi?" dedi ve, "Bismillahirrahmanirrahim" diyerek Fussilet suresini okumaya başladı: "Eğer yüz çevirirlerse de ki: Ben sizi Âd ve Semûd kavimlerinin başına gelen yıldırıma benzer bir yıldırıma karşı uyardım" ayetini okuyordu ki, Utbe, yerinden fırladı ve Peygamber (s.a.s.)'in ağzını eliyle kapadı, devam etmemesi için yalvardı. Utbe, okunan ayetlerin etkisi altın da kalarak, birkaç gün Kureyşlilere görünmedi. Ebû Cehil, Utbe'yi arayarak onu buldu. Utbe, olayı anlattıktan sonra şöyle devam etti: "Bundan böyle ben Muhammed'e hiçbir şey söylemeyeceğim. Bana öyle birşeyle cevap verdi ki, Allah'a yemin ederim, Muhammed'in okuduğu ne sihir, ne şiir, ne de kehânet türünden birşeydir. Bilirsiniz, Muhammed'in söylediği yalan çıkmaz Onu rahat bırakın. Başınıza bir azap gelmesinden korkuyorum" (Razî, et-Tefsîru'l-Kebîr, XXVII, 3: İbn Hişâm, I, 313 vd., İbn Kesir, IV, 90 vd.). |
Ayetel Kürsi hangi sürenin kaçıncı âyetidir? |
Alıntı:
|
Mu'tezile'nin kurucusu kimdir... |
Alıntı:
|
irhas ne demektir |
Alıntı:
irhasın anlamı, bir Peygamberin, Peygamber olmadan önce kendinden sadır olan olağanüstü olaylardır. |
Aşağıdaki müfessirlerin eserlerinin isimlerini yaziniz.. 1. Seyyid Kutup 2. İbni Kesir 3. Mevdudi 4.Muhammed Esed 5. Ali Küçük 6. Said Havva 7. R.İhsan Eliaçık 8. İmam Taberi 9. Mahmut Ustaosmanoğlu 10.Celalettin Suyuti 11. Mustafa İslamoğlu 12.Zemahşeri |
Alıntı:
|
1. Seyyid Kutup = Fi Zililalil Kur!an 2. İbni Kesir = Tefsir el-Kur'an-ı Azim 3. Mevdudi = Tefhimul Kuran 4.Muhammed Esed =Kuran Mesajı Meal ve Tefsir 5. Ali Küçük = Besairul Kur'N 6. Said Havva =eL e-Esas Fit Tefsir 7. R.İhsan Eliaçık =Yaşayan Kuran 8. İmam Taberi =Tefsir'ut Ṭaberi 9. Mahmut Ustaosmanoğlu =Kuranı Mecid Tefsirli Meali Alisi 10.Celalettin Suyuti = Celaleyn Y-Tefsiri 11. Mustafa İslamoğlu = Hayat Kitabı Kur'an Gerekçeli Meal -Tefsir 12.Zemahşeri = El KEŞŞAF |
Soruyorum: Bir fıkıh bilgininin şer'i bir hükmü delilinden çıkarmak için çaba sarf etmesi ve bu hususta bütün gücünü kullanmasına ne isim verilir? |
Müçtehid? |
Hüküm çıkarmaya ne denir? Senin cevabın hüküm çıkaran :):) |
Taklid? |
İÇTİHAD |
Fecr abi doğru evet000alkış000 |
SAAT: 16:09 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.