![]() |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Alıntı:
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü Hiç şansım yok bence atamalarda ortaöğretim olarak girdim diyanet taş çatlasa 10 bin kişi alır 3 katı çağırsa mülakata 30 bin ama benim sıralamam 39 binlerde :(:( |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Mülakata bile almazlar beniii :( |
Gözün aydın , Rabbim analı - babalı büyütsün inşallah Allah'ü Teala sana en güzel hediyeyi göndermiş , puanın içinde üzülme , Sevda'nında dediği gibi bu sınavda kazanan ve kaybeden yok. Eğer Diyanet kadrosunu genişletirse , bence herkese bir yer açılır. Önemli olan nasip olması... Bebeğin kız mı erkek mi ? :):) |
Sen şimdiden pes etmişsin..:) Sana bir yaşanmış bir hikaye anlatayım, aslında bu hikayeyi daha önce de anlatmıştım. Yüreği İlahiyat okumakla yanıp tutuşan, fakat düz lise çıkışlı olduğu içinde Ösym sınavına girmeden bu bölüme ulaşması zor. Kayıt için geç kaldığını düşündüğü anda hocası diyor ki, git bir dene belki kayıt için süre dolmamıştır. O ümitle okula gittiğinde son evraklar alınmak üzere...:):) Artık 1 ay yada 1,5 ay var çalışması için. Fakat liseden mezun olalı çok uzun yıllar olmuş , mümkün değil kazanması. Sınav bitiyor ve sonuçlar açıklanıyor..İlahiyatın taban puanı 140 fakat o kşinin aldığı puan 135 puan, çok üzülüyor tabi ki! Fakat hocasının yine desteğiyle ek kontenjana başvurması için diretiyor. O kişi o kadar ümitsiz ki, '' vazgeçelim hocam olmayacak işte Rabbim isteseydi, o puanımı yükseltirdi'' Ama hocası ısrarlı sen yapabilirsin, diyor. O kişi gece gündüz Rabbine yalvarıyor'' Rabbim Sen dilersen bu az olan puanımı yükseltirsin, Senin gücün herşeye yeter'' bu duasından hiç vazgeçmiyor, ta ki ! Aöf için gidip kayıt yaptırıncaya kadar, kaydını yaptırıyor ama kendiside şaşkın çünkü puanı tutmayanın kaydını neden yaptılar , diye kendi kendine soruyor. Onlara sormaya cesareti yok '' Biz yanlışlıkla kayıt etmişiz şimdi kaydınızı iptal ediyoruz '' diyecekler diye koşar adımlarla oradan uzaklaşıyor. Bu arada o duasına sürekli devam ediyor '' Allah'ım SEN dilersen o puanımı yükseltirsin '' Yerleştirme zamanı geldiğinde telefonla öğrenmesi gerekiyor, bir yakının arayıp belki yerleşmiştir ümidiyle telefonda soruyor '' telefondaki ses '' hayır yerleşememişsin. Tam telefonu kapatırken Rabbim Senin bir bildiğin vardır, diyor.. Telefondaki ses yükseliyor '' dur kapatma şaka yaptım 208 puanla İlahiyata yerleşmişsin '' Yorumu sana bırakıyorum eymeen :):) |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Hayirli günler arkadaşlar. Ben lisans mezunu oldugim icin mecburen lisanstan girdim ama iki yillik ilahiyat mezunuyum ve lisans dhbt puanim 69,5. Hicbir bilgim yok acaba şansım olur mu? |
Cevap: DHBT İstişare bölümü ltfn52ltfn52(: |
Cevap: DHBT İstişare bölümü 64 aldım 53679 sıralamam sizce mülakata çagrılırmıyım? lise mezunuyum |
|
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü selamun aleykum arkadaşlar benim bildiğime göre bu yeni sistemin 2 yılda 1 yapacağı için adaylar daha avantajlı duruma düşerler çünkü ilk atamada atamayanlar umudunu kesmesin diyanet işleri bakanlığı ihtiyaç halinde 2016 dtbh snavına kadar her an adayları sözlü snava çağrılabilir herkese başarılar diliyorm |
msl* Hayırlı ve saliha evlat olsun inşallah |
ArO* İbrahim hocam ilk kez mülakata girecekler için nasıl bir çalışma önerirsiniz. Mülakatta ezber olarak çalışılması gereken sureler ve konular nelerdir? |
Cevap: DHBT İstişare bölümü İmam Hatiplik Yeterlikleri A. TEMEL YETERLİKLER a. Alan Yeterlikleri 1. 1. Kur'an' ı tecvid kurallarına göre yüzünden okur. 2. Kur'an'dan bazı bölümleri ezbere okur. 3. Okuduğu ayetlerin anlamlarını bilir. 4. Kur'an mealini kullanır. 5. Görevinin gerektirdiği düzeyde Arapça ve Osmanlıca bilir. 6. Kur'an'ın ana konularını sıralar. 7. Kur'an ve tefsirle ilgili temel kavram ve ilkeleri bilir. 8. Temel tefsir kaynaklarını sayar. 9. Tefsirler yardımıyla ayetlerin anlamlarını açıklar. 10. Hadislerle ilgili temel kavramları bilir. 11. Temel hadis kaynaklarını sayar. 12. İman, ibadet ve ahlak konularında yeterli miktarda hadis bilir. 13. Kullandığı hadislerin anlamlarını bilir. 14. Hadislerden yararlanmayla ilgili temel ilkeleri bilir. 15. Hadislerin güncel konularla ilgisini kurar. 16. Dinî kavramları doğru telaffuz eder ve anlamına uygun açıklar. 17. Temel fıkıh kavramlarını bilir. 18. Temel fıkıh kaynaklarını bilir. 19. Fıkıh kaynaklarından yararlanmayla ilgili ilkeleri bilir. 20. İman, ibadet ve ahlak ile ilgili temel kavram ilke ve esasları bilir. 21. İbadetlerin bireysel ve toplumsal faydalarını açıklar. 22. Duanın bireye katkılarını açıklar. 23. Hz. Peygamberin hayatını bilir. 24. Hz. Peygamberin dindeki konumunu açıklar. 25. Hz. Peygamberin tutum ve davranışlarından örnekler aktarır. 26. Görev alanıyla ilgili Hz. Peygamberi modeller. 27. İslâm tarihi ile ilgili temel kaynakları sıralar. 28. İlk dönem İslâm tarihindeki olayları sebep ve sonuçlarıyla açıklar. 29. Din-ahlâk ilişkisini açıklar. 30 Dinî-ahlakî konuları açıklamada nasslarla birlikte aklı ve bilimi kullanır. 31 Dindeki inanç ve yorum farklılıklarını açıklar. 32. Dinsel anlayış ve uygulama farklılıklarının birer zenginlik olduğunu bilir. 33. Diğer dinleri temel unsurlarıyla tanır. 34. Kültürel mirası dinle bağlantısı açısından açıklar. 35. Dinin birlik ve beraberliğe olan katkılarını açıklar. b. Genel Kültür Yeterlikleri 1. Cumhuriyetin, demokrasinin ve laikliğin bireye ve topluma sağladığı kazanımları bilir. 2. Türkiye'nin sosyo-kültürel ve dinî yapısını tanır. 3. Din bilimleriyle diğer bilimler arasında gerekli ilişkileri kurar. 4. Din hizmetlerinin daha etkili yapılabilmesi için insan bilimlerinden yararlanır. 5. Din-kültür ilişkisini açıklar. 6. Din-birey ilişkisini açıklar. 7. Din-toplum ilişkisini açıklar. 8. Görevinin gerektirdiği düzeyde yabancı dil bilir. 9. Yerel, bölgesel, ulusal ve evrensel aktüaliteyi takip eder. 10. Tarihi ve güncel dinî akım ve oluşumları tanır. c. Eğitme-Öğretme Yeterlikleri 1. Din hizmetleriyle ilgili strateji, yöntem ve teknikleri uygular. 2. Etkili iletişim ilke, yöntem ve tekniklerini uygular. 3. Vaaz, hutbe ve ders materyali hazırlar ve geliştirir. 4. Vaaz ve dersi etkili biçimde sunar. 5. Yaygın din eğitimi ve öğretimi etkinliklerini planlar ve değerlendirir. 6. Görevi çerçevesinde Dinî konularda danışmanlık ve rehberlik yapar. 7. Hitabet ilke, yöntem ve tekniklerini uygular. 8. Yetişkin eğitiminin ilke, yöntem ve tekniklerini uygular. 9. Kur'an'ı yüzünden okumayı öğretmenin ilke, yöntem ve tekniklerini uygular. 10. Sure ve dua öğretmenin yöntem ve tekniklerini uygular. 11. Alanıyla ilgili bilimsel yayınlardan yararlanır. 12. Din eğitimi ve öğretimiyle ilgili yeni yaklaşım, yöntem ve tekniklerden yararlanır. 13. Eğitim teknolojisindeki yeniliklerden yararlanır. 14. Bilgisayar ve Internet'i etkili kullanır. 15. Din eğitimi ve öğretimi yapabilmek için, gerekli ortamı düzenler ve etkili bir biçimde yönetir. 16. Mesleği ile ilgili yeni projeler üretir ve uygular. 17. Türkçe'yi doğru ve etkili biçimde kullanır. 18. Önemli gün ve gecelerde program düzenler. 19 Sorun çözme becerisine sahiptir. B. ÖZEL YETERLİKLER 1. Kur'an'ı, cemaat önünde tecvid üzere okur. 2. Dinî özel gün ve gecelerde Kur'an okur. 3. Yasin, Mülk, Hucurat, Fetih, Rahman ve Nebe sureleri ile Duha suresinden Nas suresine kadar ezbere okur. 4. Kur'an'dan, okunması mutad olan kısımları (mihrabiye/aşr) okur. 5. Bütün namazları usulüne uygun kıldırır. 6. Günün anlam ve önemine ve cemaatin ihtiyaçlarına uygun hutbe hazırlar ve sunar. 7. Gerektiğinde cemaatin ilgi ve ihtiyaçlarına uygun vaaz hazırlar ve sunar. 8. Cenaze ile ilgili dinî görevleri usulüne uygun yapar. 9. Namazda okunan kısa sûrelerin anlamlarını bilir. 10. İlmihal konularını çocuklara, gençlere ve yetişkinlere, seviyelerine uygun muhteva, yaklaşım ve yöntemlerle öğretir. 11. Yapılması mutad olan duaları Türkçeleriyle birlikte yapar. 12. Cemaatin iman, ibadet ve ahlak konularındaki sorularını cevaplandırır. 13. Yaz kurslarında öğreticilik yapar. Gerektiğinde müezzinlik yapar. |
Re: DHBT İstişare bölümü Allahim liste baya uzun rabbim kolaylaştırır inşallah :(rabbim ilmimizi artirsin |
Cevap: Re: DHBT İstişare bölümü Alıntı:
|
Cevap: Re: DHBT İstişare bölümü Alıntı:
amn* amn* Allah rızası için cihad zor gelmez, bir yerlerden başlayınca kolaylaştığını göreceksin. Rabbim herkesin gönlündeki hayırları nasip etsin... |
Cevap: DHBT İstişare bölümü 65,63.... diye gidiyor. mahcup000 |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Hayirli günler arkadaşlar. Ben lisans mezunu oldugim icin mecburen lisanstan girdim ama iki yillik ilahiyat mezunuyum ve lisans dhbt puanim 69,5. Hicbir bilgim yok acaba şansım olur mu? |
|
Re: DHBT İstişare bölümü Masaallah barekallah rabbim nazardan saklasin ailesine vatanina milletine hayirli evlad hayirli kul hayirli ummet olsun insaallah kardesim |
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü maşaAllah sınav sonucu iyi olanlarda var benım gibi bekledığının kat kat altında not alanda ağlayan000 benım sıralamam 5 basamaklı okumakta güçlük çektım 25.gif dün farkında olmadan ablama abla biliyomusun milletin sınav sıralaması 2 basamaklı hatta kımının3 basamaklı felan dedım Ağzı-Açık000 neyse kı dün gece üzüleceğm kadar üzüldüm bi ara ağladm ama sonra da dünyanın sonu değil ya 2 sene sonra gıersın dedım hayırlısı olsn dedım ..şimdi çook şükür iyiyim benım gibi kötü alanlar da üzülmesin zaten üzülnce de bşey geçmiyo insanın elıne ilitam derslerıne yoğunlaşma vaktı evet000 hepinize başarılar diliyorum,Allaha emant olunn... |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Ortaöğretim mezunu olan bir kişi KPSS 122 puanına göre, Önlisans mezunu KPSS 123 puanına göre, Lisans mezunu KPSS 124 puanına göre Diyanet işleri başkanlığına alım duyurusu yaptığında Diyanet sitesinden duyurulan linkten başvuru yapacak. Diyanet sitesinden yaptığınız başvuru sonucunda mülakata çağrılmaya hak kazanıp kazanmadığınızın duyurusu yapılacak ve sizden o duyuruda verilecek olan link üzerinden sınava giriş belgenizin çıktısını almanız istenecek. Mülakata çağrılma işlemi 19. 02. 2014 günü yer alan şekliyle KPSS 122 - 123 - 124 puanlarındaki başarı sıralamaları dikkate alınarak yapılacaktır. Alınacak Din personeli sayısının 3 katı kadar aday mülaka çağrılacak. Puanınız , aday sıranız sizin Dhbt'ye girerken kullandığınız öğrenim düzeyi çok önemli..... Ben mülakata çağrılır mıyım ? Diyanet önümüzdeki aylarda 300 imam alacakmış. 300 x 3 = 900 kişi İlk sıralamadaki 900 kişi bu mülakata çağrılır. Aralarından 300 kişi alınır. Önümüzdeki sene 2500 kişi alınacakmış . 2500 x 3 = 7500 kişi eder. Atananlar hariç 7500 kişi mülakata çağrılır, içerisinden 2500 kişi alınır. Yani, ilk 300'ün atandığını varsayarsak 301. sıra ile 7800. sıradaki kişi arasındakiler mülakata çağrılır. Bu aralıkta başarı sırası olanlar mülakata çalışmaya başlasınlar.. Benim sıram 6255 acaba ben imam veya müezzin adayıyım mülakata girebilir miyim ? Önünüzdeki başarı sıralamasındaki aday bayan mı değil mi önünüzde kaç bayan hoca hanım adayı var belli değil. Bunun için herkes çağrılacakmış gibi çalışmaya başlasın. Diyanet mülakata çağırmadı ne yapacağım, ben tekrar mı sınava hazırlanacağım? Hayır sayın hoca adaylarım. 2 yıllık süre içindeki her diyanete bağlı kurumun alımlarına bu sınav sonucuyla başvurabilirsin. 2 sene içinde atanmadıysan o zaman tekrar sınava girmelisin... Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı.... |
sıkma canını..acaba o stresle başkasının sayfasına girip,başkasına ait puana mı baktın ki acabagülümseyen000ayyy kendi çapımda espiri yaptım güyamahcup000 üzüldüğün yeter..tefsir dersi iyi gelir ..de haydi boşver üzülmeyi... |
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü amin |
Cevap: DHBT İstişare bölümü nesli nur hepimiz çok fazla üzüldük sonra ben de senin gibi ağladım tüm günüm burda ve başka sitede yorum okumakla geçti dün de kendime çok dedim 7 haftalık çalışmayla ne bekliyordur diye kpss'den sonra bayram haftası ve 1 hafta daha o kadar kpss ve dhbt'ye çoğu kişi senesini veriyor ayrıntılı şekilde çalışıyor kpss sınavında da konular tam değildi dhbt'de de konulara kısa özetle çalıştım çalıştığım soruları yaptım bazısı aklıma gelmedi sonra sonuç malumunuz işte bugün kendimi derslerime verdim kendimizi derslerimize verelim okul derslerinin hakkını verelim allah herşeyin hayırlısını versin inşallah |
Cevap: DHBT İstişare bölümü bende aynı şekilde çok yıprattım kendimi 10 yıl sonra afla gelen sevinçle açıköğretime başladım önlisans hiç bitmiyecek gibi geldi Rabbim ilitamı nasip etti o nasib etti diyorum çünkü yeterince çalışmadığım için sadece dua ettim nasipmiş oldu sonra şımardım galiba daha fazlası dedim Rabbim dur dedi bekliyorum inşallah lütfunu onon ilmine yılmadan çabalıyacağım ALLAHIM HEPİMİZE KUVVET VERSİNamn* |
aman ablacm ben zaten heralde galıba sanırsam ciddi ciddi atlattım takmıyorum DHBTyi sfhfgshsfhsgh şimdiden lisans kpssnın matematığıne başladm antremanlarla matematık kıtbaımı aldım en kıs zamnda başlaycağm inşaAllahh...c* Alıntı:
sevındım şimdi bende ilk 24 saat elimde telefonum ordan burdan yorum okudum ve tek kanıya vardım atanmam imkansız gülümseyen000gülümseyen000 Amn Amn hakkımızda hayırlısı olsnn :):) |
|
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü Arkadaşlar diyanet bu sene kuran kursu öğreticisi almayacakmis haberleri var dogrumudur7638jk4 |
Bende bu konudaki haberleri okudum. Fakat 2014 yılı için alınmayacağını, 2015 yılında Ösym sınavından sonra alınacağını açıklamışlar. |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Mülakatta Dikkat Edilecek Hususlar: Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Okuma : Kur'anı Kerim'i yüzünden okuma yaptırılacak. Kur'aı Kerim'i yüzünden çok iyi okuyarak komisyonu etkileyebilirsiniz. Kıraatı düzgün olmayan sınavda başarı elde edemez. Başarının sırrı burdan geçiyor. Bütün adayların buna çok dikkat etmesi gerekiyor. Komisyonun en çok üzerinde durduğu konu; Mahreçler , sıfatlar ve tecvid kaidelerine çok dikkat edilmeli. Ezber Rol Oynar DİKKAT : Bazı sureleri bilmenizde fayda var. Din görevlisi adayı ( Yasin , Mülk , Hucurat , Rahman , Nebe sureleriyle Duha suresinden Nas suresine kadar ) ve duaları ezbere okur. Biliyorsanız bildiğinizi açıkça söyleyiniz. Bilipte hatırlayamadığınız sureleri '' çalışmadım , heyecandan unuttum'' demeyiniz. Mesela : Amme suresi çok kısa olduğundan '' hocam anımsayamadım ama şu sureleri çok iyi biliyorum, isterseniz onları okuyabilirim'' gibi + puanlar almanın yolunu deneyiniz. Alternatifler sununuz. İlmihal Bilgisi : Namaz , Oruç , Zekat , Hac ve Akaid konularında bilgili olmanız yeterli olacaktır. Diyanet İslam İlmihali 2 ciltlik kitaba göz atınız. Hitabet Bilgisi: Yağmur duası , Nikah duaları , Cenaze duaları , Hutbe dualarını mutlaka tekrar ediniz. Sert tipli olmayınız, kendinizi iyi tanıtınız. Güler yüzlü olan + puan alır. Müezzinler : Ses tonunuzu çok iyi ayarlayınız. Hangi ezanın hangi makamda okunduğunu iyi bilmeniz gerekiyor. Kamet getirme işini sıkı tutunuz. Aşr- ı Şerif okuyacağınız zaman kendinizi kontrol ediniz.. ALINTI.. |
Cevap: DHBT İstişare bölümü mülakat tarihi belli olmuş 22 şubat |
|
arkadaşlar orada paylaştılar bu bilgiyi forumu bilgilendirmek istedim |
ben de hamd olsun dgs'yi kazandım 4302. sıradaydım kpss'den normal bir not aldım ilahiyatçılar arasında 5 bin küsüre girdim dhbt'den özellikle dhbt2'de çok çalışamadığım için sorular zor gelince her sınavda olduğu gibi 2-3 soru da kaçırınca az çıkan netle sıralamam 14 bin küsürlere düştü gerçekten herşeyin hayırlısı olsun allah herşeyin hayırlısını zamanını ve vaktini biliyor ama biz sabredemiyoruz okulumuzu bitirelim formasyon alalım sınavlara hakkıyla çalışıp girelim inşallah evet000 |
Malum ev, isler, cocuk... Mesguliyet cok! 40 parcaya bolununce de durum bu:( Biz elimizden gelenin en iyisini yapalim takdir Allah'ın Rabbim yardimcimiz olsunamn* Zamanımızı ve ömrümüzü bereketlendirsin insallah |
SAAT: 07:56 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.