![]() |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Alıntı:
|
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: DHBT İstişare bölümü [QUOTE=erol 71;361187]Arkadaşım şundan mı bahsediyorsun. evet songül abla...10 tane pilot bölge belirlenmiş ve talepte falaymış bu yönde..yinede aklımızda bulunsun.. okul öncesi din eğitimi yani...ben de araştırıyorum kendi çapımda işte...il müftülükleriylemi irtibata geçmek lazım acaba o konuda bilemedim..daha net bilgilere ulaşırsak haberdar edelim birbirimizi..allah razı olsun songül ablam.. |
Cevap: DHBT İstişare bölümü [QUOTE=mihrinaz;361192] Alıntı:
DHBT ilk şart Formasyon ya da çocuk eğitimi bölümünü mezunu olmak ya da sertifika sahibi olmak şartı da var |
|
Sadece Beykoz listeyi açıkladı |
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü Songul abla çok net 100 puan sana tabiki merak eden arkadaşlarımada çok teşekkürler |
Cevap: DHBT İstişare bölümü sonucunuz hakkınızda hayırlı olsun...inşallah Rabbim size kolaylık versin...heyecanlı olanlara ek puan verseler ne güzel olurdu.. |
heyecansız iş olmuyor..önemli olan kontrol edebilmek...kontrol edemediğimiz zaman zaten, hayatın her alanında zarardayız demektir....rabbim heyecanını kontrol edebilenlerden eylesin... sakinliğinizi bozmadan,rahatça üstesinden gelmek nasipetsin..yoksa kimse kimseye sen heyecanlandın bak çok üzüldük deyip,ikinci bir hak sunmuyor..o yüzden bilgilerinizin yanına, sakinliğinizi, almayıda unutmayınsfhfgshsfhsghben bundan sonra bu tip motivasyonlarda, bulunurum ancak siz<egülümseyen000güzel haberlerinizi bekliyoruz inşallah..rabbim gönlünüzden geçenleri hayır eylesin inşallah.. |
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü Arkadaşlar dualarınız için hepinizden Allah razi olsun hakkimizda hayirli olsun fahrilik oldu şükürler olsun haftaya başlıyorum inş.şimdi işin hakkini vermekte Rabbim muaffak etsin utandirmasin |
verayy ilk kutlayan ben olayım alkış000 Hayırlı ve uğurlu olsun görevin, başarılar inşallah. Dinimizi en iyi şekilde öğretmeni ve yolunun her zaman açık olmasını diliyorum. c* |
kardeşlik bu olsa gerek. Onun mutlu olması seni de mutlu ediyor... |
Cevap: DHBT İstişare bölümü aminnn.hayırlı olsun inşallah.. 4 aralıkta bende sınava gireceğim çok korkuyorum ..imamhatipte okudum başka ,müftülükte okudum başka ,şimdi kuran kursunda okuyorum başka .. bahsettiğim şey tabiki mahreçler... |
Bende ne kadar hızlı bir tebrik gönderdiğimi sanıyordum, yanılmışım gülümseyen000 Gerçekten verayy'ın mutluluğunu yaşadım. Onun yoğun duygu içinde olduğunu görmek, beni de heyecanlandırdı. Rabbim bu yolda herkese kolaylık nasip etsin.... |
Şimdi sen aklımdaydın ablacığım... Sevda'cığım inşallah verayy gibi seninde mutluluğunu yaşarız. Rabbim sınavını başarılı kılsın gönlündeki hayrı nasip etsin. Ben bu mülakatı çok iyi derecede geçeceğine inanıyorum, ama sende inanmalısın.. Ne kadar söylesem boş , yine de söylemek istiyorum. Heyecanlanmamaya gayret göster. Bu sevinci bize yaşat olur mu? :):) |
Cevap: DHBT İstişare bölümü AMİN..Allah razı olsun abla... inşallah abla 2 hafta sonra bende burada fahriyim diyebilirim.. ama ben tecvid ve mahreçte kendime güvenmiyorum sanki... hani verayyın besmelede şeydanirracim demesi gibi bizim hocamız da şeytanirracim deyin diyor..en küçük örneği bu ....müftülükte oysa şeydanirracim deyin demişti hocamızda... hangisi doğru öğretenlerin hepsi hoca bilemiyoruz ... |
ta olarak değil da harfi olarak okuman gerekiyor doğrusu da bu. Besmele her zaman hep yanlış telaffuz ediliyor. Hocamız demişti ki, yeter ki besmeleyi doğru ifade ederseniz bu bile artı puanlar almanıza faydası olur. Besmeleyi çektirip tamam yeterlisin diyerek mülakatı bitirenler de duymuştum. Besmeledeki se harfini ssss üzerine bastırarak ayrıca dili damağa vurarak da harfini, ra harfinin şeddesine vurgu yaparak, ha harfini gırtlağın tam ortasından çıkarak, Euzü çekerken ayn harfini gırtlağın tam ortasından çıktığını belirterek, ayrıca en son him sesini tam belirterek besmeleyi tamamlamış olursun. Nette ki diğer hocaların okuyuşlarınıda dinle senin için kararsızlığına son vereceklerdir. Bu konuda iyice kafan karışmış , telaş etme ben burada hata yaparım diye şartlandırırsan kendini işte orada gerçekten yanlışlık yaparsın. Ben bunu da kolaylıkla başaracağım diyeceksin evet000 |
Cevap: DHBT İstişare bölümü inşallah abla kendime güvenim geldi Allah razı olsun inşallah hoca olarak seni de görürüz..amin. |
|
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü arkadaşlar ben iyice koptum herhalde ki,aşamaları artık takip edemez oldum... mülakatla iş bitiyor sandıydım ama bitmiyor galiba..verileni az isteneni çok denklem gibi..önce fahrilik..sonra tercih..sonramı yerleşip yerleşilmeyeceği belliolacak:) |
aleykum selam Allah razı olsun. bugün dilekçe verdim..benim gibi yoğun talep vardı .. birde görev yeri olarak merkezi işaretledim sadece..nasıl bir çalışma yapayım bilemiyorum neye ağırlık vereyim ne yapayımdüşünceli000 |
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü fahrilik için girilen mülakatın sonucları acıklandı mı? nereden bakabiliriz bilen birisi var mı? |
|
|
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü arkadaşlar ha harfi kalın mı yoksa ince bir harf mi?hocamız kalın diyor bende alışmışım ince okuyorum yani yumuşak okuyorum normalde ha diyorum ama hocamız daha kalın söyle dedi.. |
Ha harfi kalın harfdir ama yarım kalın ha harfinin okunuşu tam gırtlağın ortasındaki harf olduğu için , önce ağzını aç dışarıya nefesini verirken ha harfini oku işte tam okunuşu bu şekildedir. Bilmiyorum anlatabildim mi? mahcup000 En zor okunan harfdir. Çıktığını sanırız ama tam o sesi veremediğimiz oluyor. |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Allah razı olsun çok teşekkür ederim .. birde mahreç dersi verirmisin bize abla çok güzel anlatıyorsun... |
Arapça yazmayı bilsem anlatacağım. Ama sadece Türkçe yazıyorum. Boğazı sıkarak çıkaracağın harf Ayn harfidir. O da yarım kalın harf. Ha harfi ile aynı yerden çıkar. Kalın harfler esreli gelirse ince okuman gerekir. Şöyle ki; kaf harfi esreli geldi ise kıiiy gibi yani ı hemen akabinde i 'ye çevirerek okuman gerekiyor. Bu okuyuş diğer kalın harflerde esreli gelirse aynı şekilde okunur. Meddi tabiler çok önemlidir. 1,5 elif miktarı kesinlikle uzatman gerekir. Meddi munfasıl ve Meddi Muttasılları , Meddi Arızları 4 Elif miktarı, Meddi Lin 3 elif miktarı uzatman gerekir. Şeddeli harflerin şeddesinin hakkını vererek oku. Ş harfi ağızın içini o harfle doldurur gibi çıkarman gerekir. Türkçe'deki gibi değildir. Dat harfi biliyorsun ki ; dilinin yan tarafını hafif ısırılarak çıkan harfdir. Kalın ha harfi bu tam hırtlak ha harfi kaf harfinin çıkış yerinden yani ayn ve ha harfi tam ortadan çıkarken hırtlak ha bir boğum üstünden çıkar. Küçük dilin bulunduğu yerden . ve harfi dudaklar öne doğru uzatılarak okunan harfdir. fe harfi üst dişler alt dudağın içine bastırılarak okunur. se harfi , kalın harf za , keskin ze peltek okunur. Başka öğrenmek istediğin harf varmı Sevda'cığım inşallah faydalı olmuşumdur... |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Allah razı olsun ...abla çok güzel anlatmışsın çok iyi anladım.... |
Cümlemizden ArO* Bir faydam dokunduysa mutlu olurum ablacığım. |
|
Cevap: DHBT İstişare bölümü Nursen abla ya maşallah subhanallah herşey hakkında bilgin var ve çok güzel anlatıyorsun..Rabbim layık olduğun yerlere getirsin seni inşallah ..seni tanıdigm için de çok mutluyum..<3 |
zeynepnm canım , bende sizleri tanıdığıma çok memnunum, sizler benim ikinci ailem gibisiniz. Hepinizin ayrı ayrı değeri bende çok büyük. Allah'ü Teala cümlemizi layık olduğu yerlere getirsin. Beni çok sevindirdin Rabbimde seni sevindirsin inşallah...ArO* |
Cevap: DHBT İstişare bölümü nurşen hanım, ayrı bir başlık açsanız MEDİNEWEB ÖĞRENCİLERİNE TEVCİD DERSLERİ adında...orada imkan dahilinde sıfırdan derinlemesine doğru işlense katılımda sağlanır faydalı olacağını düşünüyorum.. |
Muhsin Hocam, Kur'anı Kerim harflerini kopyalayamadığım için Türkçe anlatmaya çalıştım. Eğer Türkçe anlatımda başarılı olursam, elbetteki mahreç konusunda yardımcı olmak isterim.. Teşekkür ederim hocam böyle bir imkan verdiğiniz için, ayrıca Allah rızasını gözeten herkesi sitenizde birarada topladığınız için Rabbim iyiliklerinizin mükafatını nasip etsin.. |
SAAT: 05:34 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.