![]() |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] kim diyorsa ki; benim herşeyim 'tam' dır! bilin ki; o insan gerçekten 'ham' dır!... HZ. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Ne olurdu seninle tatlılaşsaydım, yaşayış zaten acı. Ne olurdu sen razı olsaydın benden de... Herkes kızsaydı bana.. Ne olurdu seninle aramız düzgün olsaydı, Dünya yıkılıp yansaydı... Sen beni sevdikten sonra malın - mülkün değeri mi olur? Zaten toprak üzerinde ne varsa hepsi toprak olacaktır.... Alem O'nunla kaimdir ve O'nsuz olan hiç birşey yoktur... O'nun rızası , rahmeti , bereketi ve tecellisi olmayan, Hiç bir şeyin değeri yoktur.... Hz. Mevlana... |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hani bir büyük sıkıntı anında kırılır ya, yüreğinizdeki bütün aynalar: Kırılır da hani, kırık aynalarda oynaşır ya hayalleriniz. Ümitleriniz tökezler de hani, tereddütlere düşersiniz ya kimi zaman: Çırpınırsınız.... Hani çırpınırken uzanacak bir dost eli ararsınız, fakat bulamazsınız bir türlü; ve kalakalırsınız ya hani dertlerinizle baş başa, kimsesiz, dostsuz. O zaman bilin ki Allah kimsesizlerin kimsesidir. Bilin ki Allah dosttur: "Dost istersinz Allah yeter!" şems-mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kendini dert sanıyorsun oysa dermansın... Kendini kapıdaki kilit sanıyorsun oysa onu açan anahtarsın... ~Hz.Mevlana~ |
Cevap: Mevlanadan Sözler Ey gönül; Hakk'a aşık olmayanın, Aşk'a hakkı olur mu?. |Hz.Mevlâna| |
Cevap: Mevlanadan Sözler "Allah, gönlünü yatıştırsın, huzura kavuştursun!" duası, hoş bir duadır; bu duaya, sen de; "Amîn!" de! Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Ey canımın sahibi yar !.. Sen benim olduktan sonra, Kaybettiklerimin ne önemi var !.... |
Cevap: Mevlanadan Sözler Eden kendisine eder. Yapan bulur ve çeker. Unutma ! .... Kazanmak koca bir ömür ister. Kaybetmeye ise anlık Gaflet Yeter ... |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kızgınlığa Kapılıp, Hasede Düşüp te, Şu Garip CAN'ı, GÖNÜL'e Yabancı ETME..! CAN'ı Bırakıp ta Yalnız GÖNÜL'ü Götürme...! Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Sen neye nasıl bakarsan, o da sana öyle bakar. ." Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ne güzel demiş Mevlana; “ İnsanoğlu, Yaradan’a dönerse kula benziyor; Yaradan’dan dönerse pula benziyor. . ” |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] " Lisanı ağızda olanı değil; Lisanı gönülde olanlara Yâr Et Bizi… Tebessümü simasında olanı değil; Tebessümü gönülde olanlar kat bizi… Aşkı tende sananı değil; Aşkı ruhunda Cân bilenlere arat bizi." Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler İki can bir olunca benlik aradan çıkarmış. Gönül sevgiliyi bulmuşsa kuru dal bile çiçek açarmış.... |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] olgun insan; ALLAH der yürür, HAYAT der gülümser KISMET der her halinden razı olur... Hz. MEVLANA |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kısmet etmiş ise Mevla; El getirir, yel getirir, sel getirir. Kısmet etmez ise Mevla; El götürür, yel götürür, sel götürür... (Hz. Mevlana) |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] edep; edepsizlerin edepsizliğine sabretmektir... Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] " İyi ki Geçiyorsun Zaman.! Ya Acının En Derinime İşlediği Bir Anda Donsaydın..!!.. " Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Aşk olsun!" dedim. "Aşkın Cemâl olsun!" dedi. "Cemâlin nur olsun!" dedim.. "Nurun ala nur olsun!".. Bize de ne düşer ki "amin!" den başka...!... ~ Hz. Mevlana.. |
Cevap: Mevlanadan Sözler Ağlayışın,feryat edişin bir sesi,sureti vardır. Zararınsa sureti yoktur. Zararda insan elini dişler ama zararın eli yoktur. Hz Mevlana... |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] gönül almayı bilmeyene yürek emanet edilmez... Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Ben seni tanımadan önce, gece gündüz aşk masalları okurdum. Şimdi senin aşkınla ben kendim masal oldum.." Hazreti Mevlâna Celaleddin Rûmi (k.s) |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Neden duasız bırakıyorsun dilini ? Kapıyı çalmadan, açılmasını bekleyenlerden misin yoksa?" (Hz. Mevlana) |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İçinde bulunduğun tek anlık ömrünü fırsat bil ve onunla meşgul ol. Ne geçmişle üzül, ne gelecekten kork.” Hz Mevlana... |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yalnızlık Allah'a mahsus, her canlı bir eş arar. Taşın kalbi yok ama, onu bile yosun sarar. -Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Bir Günah İşlediğinde Hemen Tövbe et! İnsan SU'ya Düştüğü İçin Değil, SU'dan Çıkamadığı İçin Boğulur... Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Hangi karanlıklar son bulmadı ? Hangi gidişlerin dönüşü olmadı ? Sen umutla bekle ! Bekleyişin ümit bulacak.. Sanma kaldın karanlıkta ! Görünüyor bir ışık ufukta.. ... Sabret az daha , Zayi olmaz beklediğin yerde ettiğin dua..! Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler "Gel be dostum gel artık yeter yarına senedimiz yok ki ! Yarın gelirim dersin . Ya senden evvel gelecek ecelse . . Ya şu sevgiye aç yüreğim, bir lokma doymadan aç acına ölecekse ! . . Gel gözümün nuru , Gel sevgimin bereketi , Gel yüreğimin duası . . . " Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Pas tuttu , Yüreğim sensizlikten .. Küf tuttu , Ciğerim kokunun yoksulluğundan .. Bahar gelmesinmi sineme ? Aç'masınmı mavi güller ? bana "sen " lazım .. vermesin mi ? “ kader ” Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kainat çare ile doludur. Fakat Allah, sizin için çare tarafına bir pencere açmayınca bir çare bulamazsınız. Hz.Mevlana. |
Cevap: Mevlanadan Sözler DİLİM sana intizar etmez ey GÜL yüzlü sevgili... Ancak AŞKINI anlatır. Senin CEMALİNİN ışığı yok ise benim gönül evim karanlıktır. !!...Hz.Mevlana... |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan EYVALLAH. Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan EYVAH EYVAH.. Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ben susuyorum… Benim sırlarımı sana gönlüm söyleyecek ! Ama dikkat et, gönlün sesini sadece gönül duyar… Bize can kulağını ver! Ten kulağı gerekmez… Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Herkes dışını süslerken, sen içini ve kalbini süsle. Herkes başkasının ayıbını araştırırken, sen kendi ayıplarınla meşgul ol... |
Cevap: Mevlanadan Sözler Bir kişi Allah'dan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah da onu başkasına muhtaç etmez.. |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] yalnızlığın en kötüsü; seni anlamayanların arasında kalmaktır! Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cebi zengin fakat ruhu fakir olan insanın hali çok rezil ! Çünkü o; 'Herşeyin fiyatını bilir, değerini değil... Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Üzülme herkes ÖLÜR kimi toprağa gömülür, kimi Yüreğe.. Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayın... (Hz.Mevlana) |
Cevap: Mevlanadan Sözler Demir gibi cahili, altın gibi bilginden daha kıymetli yapan şey ahlâktır. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir kimsede kibir varsa söz söylerken soğan gibi kokar... Hz. Mevlana |
SAAT: 21:32 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.