![]() |
Cevap: Mevlanadan Sözler Ey oğul! Eğer gözünü açarsan hilm suyunun da, hışım ateşinin de Hakk’tan olduğunu görürsün. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler "Eli görmeyen kişi yazıyı kalem yazdı sanır; ALLAH'ın kudretini görmeyen elmayı ağaç yaptı sanır..." Mevlâna Celâleddin Rûmi |
Cevap: Mevlanadan Sözler “Ey Gönül! Dikkat et âhir zaman bu! Nefsine uyup da sûrete aldanma! İblisin bile mâşallah dediği kullar var.... Seveceksen sev vefâ nedir, takvâ nedir bileni! İçinde Cennet saklayan virane kullar var..! “ Hz. Mevlana *** "Kibir kokusu, hırs kokusu, tamah kokusu, söz söylerken soğan gibi kokar. " |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Her gönül BiRTEK sevgiliye dönüktür aslında. Lakin KIBLESi yanlıştır. Bulduğunu sandığı şey gerçekte aradığı değildir. Kimisi gül yüzlü bir güzele MEFTUN Kimisi bir CEYLAN bakışlıya mecnundur. Bazısı dünyaya kanmış Bazısı MALA mülke aldanmıştır. Oysa her biri aslında bir SEVGİLİ tarafından sınanmıştır ___MEVLANA__ |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sen yine sükûtu giyin yâr! Dilersen hiç konuşma. Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda. Çarpsa da bir tokat gibi yüzüme, her harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim; söz verdim ben bu yüreğe, hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Ey lûtfuna, ihsanına dayandığım, güvendiğim yüce Allah! Ne söylersem söyleyeyim; iyiden kötüden ayrı değil; içinde iyi de var, kötü de! Lûtfet de ihlâs ver: İhlas olmadan hiç bir dilek ve gayret hayırlı olmuyor! Hz.Mevlânâ (k.s) |
Cevap: Mevlanadan Sözler Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!… Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…- Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Mücevher varken pul neye yarar azmini bilmeyen kul neye yarar; herkes bir yol tutmuş gidiyor Allah’a gitmeyen yol neye yarar... - Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Alıntı:
|
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dermanımın O'nun derdinde olduğunu gördüğümden beri âlemde kimseden derman gözetmedim.. Hz. Mevlana... |
Cevap: Mevlanadan Sözler MEVLANA der ki; Dibi yosun tutan denizlerle ilgilenme… Sen dağları seyret… Yenik düşüyorsan özlemlerine, Aldırma,... Kalbindeki o uçsuz bucaksız sevgiyi hisset… Işıklar sönmüşse ve karanlıksa ona da aldırma, Ay ışığını seyret.. SABRET… Sabret ki herşey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun…. Sabret ki herşey gönlünce olsun…. |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tüm iyi şeyler sabırdan sonra gelir.. Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol Hz.Mevlana (r.a) |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dua’sı olmalı insanın Bütün sevdiklerini içine alabileceği… Ve bir de seccadesi Gözyaşlarıyla Rabbine varabileceği..! Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gönlüne belalar geldikçe Gülerek karşıla Şükrü ve sabrı öğreniyorsun Korkma rıza makamı yakın sana... Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Çalınan her kapı hemen açılsaydı umudun, sabrın ve isteğin değeri bilinmezdi... Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Dün Çimen Benim Ayaklarımın Altında İdi, Bugün Üstümde Bitiyor.. Görüyor Musun ? Toprak Günahlardan Başka Herşeyi Örtüyor.. - Hz. Mevlâna [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Aptalın sevgisi, ayının sevgisidir; kini sevgidir, sevgisi kindir. Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler ARSLANLARIN OLMADIĞI VADİDE EVLERE ŞENLİK KELİMEİ MUŞAKKAKA SÖZLER. ben yokken mevlana gene popüler olmuş çay-kahve000 alın size Mevlanadan seçmeler; 420. Bir derviş, bir dervişe;” Tanrı‘yı nasıl gördün, söyle” dedi. Derviş dedi:” Neliksiz, niteliksiz gördüm.”(C.5 Beyit 420; s.38) 2015-“Kim de yakın aynası varsa, kendini görmüş olsa bile, hakikatte Tanrı ‘yı görmüş olur.”(C.5 Beyit 2015; s.166) Mevlânâ ! Şems-i Tebrizî'nin Kimya adında bir karısı vardı. Bir gün Şems hazretlerine kızıp Meram bağları tarafına gitti. Mevlânâ hazretleri medresenin kadınlarına işaretle : " Haydi gidin Kimya Hatunu buraya getirin; Mevlana, Şemseddin'in gönlü ona çok bağlıdır " buyurdu. Bunun üzerine kadınlardan bir grup onu aramaya hazırlandıkları sırada Mevlânâ, Şems'in yanına girdi. Şems, şahane bir çadırda oturmuş, Kimya Hatunla konuşup oynaşıyor ve Kimya Hatun da giydiği elbiselerle orada oturuyordu. Mevlânâ bunu görünce hayrette kaldı. Onu aramağa hazırlanan dostların karıları da henüz gitmemişlerdi. Mevlânâ dışarı çıktı. Bu karı kocanın oynaşmalarına mâni olmamak için medresede aşağı yukarı dolaştı. Sonra Şems " içeri gel " diye bağırdı. Mevlânâ içeri girdiği vakit, Şems'ten başkasını görmedi. Bunun sırrını sordu ve : " Kimya nereye gitti " dedi. Mevlânâ Şems : " Yüce Tanrı beni o kadar sever ki istediğim şekilde yanıma gelir. Şu anda da Kimya şeklinde geldi " buyurdu, işte Bayezid'in hali de böyle idi. Tanrı ona daha sakalı bitmemiş bir genç şeklinde göründü. “ MENAKİBU ARİFİN : 2 – 56.57.69.70.S - AHMED EFLAKİ - M.E.B ŞARK İSLAM KILASİKLERİ . İST.1989 esenle kalın efendim sopa000 |
Cevap: Mevlanadan Sözler konuyu başdan sona okudum mevlanacılar ve anti mevlanacılar baya mücadele etmişler ____sanırım konunun kaldırılmama sebebi herkes okusunda anlasın mevlananın kim olduğunu ___ama yalnız mevlana yüreği çok geniş adammış helal olsun ne diyimki:)))))))))))) |
Cevap: Mevlanadan Sözler sildiğinizi görmedim sizin neleri sildiğinizi takıpde değilim !!!!!! |
beni takip etmenize gerek yok site kuralları ortada hala bilmiyor olamazsınız..bilmiyorsanızda [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] burdan bakın!!! |
Cevap: Mevlanadan Sözler o zaman öle deyın !!!!!!!!!!!!!!!yok görmüş olmanız lazım falan editör olarak yakışmıyor size daha nazık lütfen!!!!!!!!!!!!!! |
kabamı geldi size :) pardon :) ben gayet nazikçe uyarmıştım alındınızmı siz sfhfgshsfhsgh şu ana kadar sitede reel hayatımdan daha dikaktli olmaya çalışarak daha kibar daha nazik oldum..birine sert çıkışmışsamda son noktaya gelmiş demektir..ki sizin iletinizi düzenleyip yazdığım da kibarcaydı...yeni üye değilsiniz kullandığınız kelimeyi sileceğimizi tahmin etmiş olmanız gerekir zaten..çıkışınız hiç hoş değil kibarlığımı bırakmamam için sizinde daha kibar daha nazik olmanız gerekir..sizin gibi ünlemleride arttırmıyorum üstelik :) fiemanillah |
Cevap: Mevlanadan Sözler Sitemiz Kardeşliğin sevginin ve mutluluğun paylaşıldığı İslami paylaşım sitesi olup ismine yakışır bir şekilde kurallara uyulmasını üyelerimizden rica ederiz. MEDİNEWEB YÖNETİM .. Kayıt olurken bakmıştım ama bunu yeni farkettim teşekkür ederim Medineweb... |
rica ederim ablacım :):) farkında olanlardan olalım inş.c* |
Cevap: Mevlanadan Sözler Bak baş editerör! Ya mesajlarımı komple sil.yada rahat bırak.bir mesajın içinden 10 kelime silseniz o mesajın anlamı ne kalır.anlamsız ruhsuz soğuk ve gülünç olur. Sizin işinize karışacak değilim.görevinizide anlatacak değilim.hakkım olan bir konuyu dile getirdim. Tekrar ediyorum kurallarınıza aykırı mesajlarımı kuşa çevireceğinize silin.aklınızca mesajlarımı adam ediyorsunuz.! |
|
İnsan gibi yazsanız insan gibi karşılanırsınız.ne demek BAŞEDİTERÖR !!!!!!! saygısızlığın edepsizliğin dik alası cümleler kurma hakkını size kim verdi? sizi ve çetenizi bu sitede istemiyoruz. yazmayın girmeyin yaaaa!!! D*İ*V*A*N*E niçkli üyeliğiniz pc ipi ile birlikte giriş süresiz yasaklanmıştır. saygılar... |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Marifet nedir bilir misin? Taşlara bakan gözlerin çicekleri görmesidir!' Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dost matematiksel olmalı; Sevinci çarpmalı… Üzüntüyü bölmeli… Geçmişi çıkarmalı… Yarını toplamalı… Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesaplamalı… Ve her zaman bütün parçalardan daha büyük olmalı… İşi bitince seni bir tarafa atmamalı… Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Farzetki yazdiklari mi anlayabildin.ya'anlayamadıklarin??ya yazıp da sildiklerim ya yazamadiklarm Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Su ne yaparsa yapsın. Susayan ona yüz kere razıdır..." -Hz. Mevlâna |
Cevap: Mevlanadan Sözler Ya kırdığın gönlü Allah seviyorsa? Bilemezsin,bilseydin ödün kopardı; Dokunamazdın... |
Cevap: Mevlanadan Sözler Toplam 1 Eklenti bulunuyor. . |
Cevap: Mevlanadan Sözler Yaşlanmaktan kork, gençliğinin kıymetini bilememişsen. Unutulmaktan kork, arkanda iyi bir eser bırakamamışsan. Ölmekten kork, ölmeden önce ölmeyi becerememişsen. ""Hz. Mevlana.. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Aynalar türlü türlü'dür, Yüzünü görmek isteyen, cam'a bakar, Özünü görmek isteyen, can'a bakar..''... / Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Bir sevdaya düşeceksin. O sevda kuyu olacak sana sen kuyuda Yusuf olacaksın.. Sabredeceksin, sonra sevdaya Sultan olacaksın...- Hz. Mevlânâ |
SAAT: 20:44 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.