Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   İmam-Hatip/Müezzin DHBT Sınavı (https://www.forum.medineweb.net/622-imam-hatip-muezzin-dhbt-sinavi)
-   -   Medineweb DHBT sınavı istişare bölümü (https://www.forum.medineweb.net/imam-hatip-muezzin-dhbt-sinavi/22865-medineweb-dhbt-sinavi-istisare-bolumu.html)

seyamu 02 Kasım 2012 18:20

Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü

arkadaşlar başvurular nerede yazıyor

seyamu 02 Kasım 2012 18:28

Alıntı:

beyaz16 Üyemizden Alıntı (Mesaj 195424)
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

bir de bu var.

Bunun şartlarında da;
Müracaat ettiği unvanla ilgili geçerlilik süresi dolmamış yeterliğe sahip olmak (2009, 2011 veya 2012 yıllarında Başkanlıkça yapılan yeterlik sınavlarından birinde başarılı olmak).
diye bir madde var. Biz hiç girmedik ki yeterliğe, buna katılamayız...

evet bende yazılı sözlü sınav başvurusu zannettimuzgn

JAZARİ 02 Kasım 2012 18:31

Alıntı:

Nick gönül Üyemizden Alıntı (Mesaj 195368)
BEYAZ HAcı nın dediği kitapmı bu.
ben başka bi kitap için sipariş verdim.
ayıptır sorması bu kitabın fiyatı nedir.bundanda alırım belki.
67 soru yakaladık demişti hacı çnkü.

Hocam ben demedim onlar diyoo.

Alıntı:

Nick gönül Üyemizden Alıntı (Mesaj 195402)
beyaz haberin varmı yeterlilik sınavı başvuruları başlamış
1 kasım 13 kasım arasında sınav tarihide çok yakın
sen hazırlanabildinmi ya.bu kadar kısa sürede ben nasıl hazırlanırımki imkansız gibi.
offf ruhum daraldı.
acaba 2013 te tekrar bi sınav yapılırmıki yoksa seneyemi kalır

Hocam bu sınav , sizlerin gireceği yeterlilik sınavı değil.Yeterlilk sahibi olup da herhangi bir kadroya yerleşmek isteyenlerin tekrar girmek zorunda olduğu bi mülakat.

Alıntı:

masum Üyemizden Alıntı (Mesaj 195417)
oof ya kesinmı bu tarh nasl yetsck ki sınav ne zaman

panik yok , çalışmaya devam

Alıntı:

beyaz16 Üyemizden Alıntı (Mesaj 195423)

şuradaki duyuru mu?

bu BAŞimam BAŞkkö vs diyor, biz buna girmeyeceğiz galiba.

Evet siz girmiyorsunuz..

Alıntı:

seyamu Üyemizden Alıntı (Mesaj 195430)
arkadaşlar başvurular nerede yazıyor

Yeterlilik sınavı için soruyorsanız henüz resmi bişey yok..

Nick gönül 02 Kasım 2012 20:04

Arkadaşlar çok özür dilerim .panik yaptırmışım sizede.
Bende bibaşkasından duyup baktım ama hiç farkedemedim de o ayrıntıları.neyse bu daha iyi bi haber.sağolsun hacı zaten her zaman en doğru bilgileri verir.allah razı olsun inşallah.

aslıı 10 Kasım 2012 14:16

selamun aleyküm arkadaşlar ben bugün tecvid çalıştım siyer çalıştım fatih çollak hocadan 1 cüzden 5 sayfa kadar çalışma yaptım bide burda ki 1001 soru var yeterlilk için onların fotokopisini çıkarttım onlara çalıştım allah izin verirse şimdi biraz okul derslerine bakıcam akşam bi gelen giden olmassa 30. cüz ezberlerine çalışcam akaid çalışcam uykudan öncede test çözerim =)siz neler yapıyosunuz ? benim gibi zorlanıyomusnuz hem yeterlilik hem ilahiyat bide dgs çıktı. mehmet ümitlinin kitabını alıp inceleme fırsatı bulan var mı içerigi nasıl ben bi türlü merkeze gidip alamadım da

wertywerty 10 Kasım 2012 15:10

aslıı bende neye çalışacğımı şaşırdm valla hem 2.sınıf dersleri arapçalar yeterlilik karıştı zaman bulamıyrm ya ama bu yeterlilik beni çok kasıyor

aslıı 10 Kasım 2012 16:10

Alıntı:

wertywerty Üyemizden Alıntı (Mesaj 198365)
aslıı bende neye çalışacğımı şaşırdm valla hem 2.sınıf dersleri arapçalar yeterlilik karıştı zaman bulamıyrm ya ama bu yeterlilik beni çok kasıyor

oo sen bide bana sor ben bu sene kazandım kazandım yoksaa bide denesem bile olacagını sanmıyom yani anlıycagın son şansım arapça hiiç çalışmıyom ama diger derslere çalışıyorum yeterliligede çift yönlü ama daha çok mülakat agırlıklı çalışıyorum bak ben karışmaması için sbahdan öglene kadar yeterlilige ögleden sonra ilahiyata akşamda fırsat buldukça karışık çalışıyorum yeterlilikden önce tecvid ve siyer konularını tam anlamıyla bitirip digerlerine öyle geçicem ben senin çalışma sitilin nasıl

yeşilin kızı 10 Kasım 2012 16:56

arkadaşlar bugün mehmet ümütli nin ktbını aldım 25 tl ye içeriğini çok beğendim önce konu anlatımı sonrasında sorular var bide bu kitabın soru bankası varmış onuda almayı düşünüyorum sizce sınav için bu kaynak yeterli mi

zenan 10 Kasım 2012 21:33

Alıntı:

yeşilin kızı Üyemizden Alıntı (Mesaj 198376)
arkadaşlar bugün mehmet ümütli nin ktbını aldım 25 tl ye içeriğini çok beğendim önce konu anlatımı sonrasında sorular var bide bu kitabın soru bankası varmış onuda almayı düşünüyorum sizce sınav için bu kaynak yeterli mi

slm yeşilin kızı bende yeterliliğe hazırlanıyorum inş sence aldığın kitap yeterlimi bende alacamda

wertywerty 10 Kasım 2012 22:17

[QUOTE=aslıı;198373]oo sen bide bana sor ben bu sene kazandım kazandım yoksaa bide denesem bile olacagını sanmıyom yani anlıycagın son şansım arapça hiiç çalışmıyom ama diger derslere çalışıyorum yeterliligede çift yönlü ama daha çok mülakat agırlıklı çalışıyorum bak ben karışmaması için sbahdan öglene kadar yeterlilige ögleden sonra ilahiyata akşamda fırsat buldukça karışık çalışıyorum yeterlilikden önce tecvid ve siyer konularını tam anlamıyla bitirip digerlerine öyle geçicem ben senin çalışma sitilin nasıl[/QUO
ben arapça kursuna gyrm haftada iki gün full doluyum diğer günlerde özel ders şeklinde sözlü sınava çalışyrm bi hoca ile.ilahiyat sınavlarına biraz daha ağrlık vermeye çlşyrm az kaldı çünkü.ama marta da az kaldı:( resmen vakit bulamıyrm

aslıı 12 Kasım 2012 14:49

Alıntı:

yeşilin kızı Üyemizden Alıntı (Mesaj 198376)

kitabı bi karıştırdım bence yeterli ama hani şöyle 85 95 alıyım derseniz yanında soru bankası ve eger fırsat bulursanız diyanetin ilmihal özetlerinede bakın özellikle tecviti o kitabım haricinde bol bol soruyla pekiştirelim inşallah

topcu 14 Kasım 2012 21:43

selam,arkadaşlar benim sorunum teknik bir açıdan..ben haziran 2012 yeterlilik mülakatına girdim,kazandım fakat yeterlilik belgesinin çıktısını almadım diyanet sitesinden...istanbulda alım yapmıyacağız dedikleri için çok sinirlenmiştim ve yazıcıdan çıkartmadım belgemi..şimdi çıktısını almak istiyorum ama diyanetin geçmiş sınavlarla ilgili hiç bir sayfası açılmıyor..önce bi duyuru açıklama sayfası çıkıyor..onaylıyorum diye tıklamamızı istiyor bende onaylıyorum ama ikinci bi sayfa açılmıyor defarca tıkladığım yanıma kar kaldı..sabahtan beri uğraşıyorum..bilgilendirir misiniz..

JAZARİ 14 Kasım 2012 22:25

A.S Hocam, sıkıntı etmeyin , ben de geçen gün çıktısını almak için uğraştım ama alamadım.Galiba kimse alamıyor. Gidin müftülüğe durumunuzu izah edin , size çıktısını verirler..

gün ışığı 21 Kasım 2012 19:18

Selamün aleyküm nasılsınız arkadaşlar...:)

wertywerty 21 Kasım 2012 19:25

aleyküm selam iyiyiz çok şükür siz nasılsınız?çalışmalar nasıl gidiyor hangi konudasınız?

gün ışığı 21 Kasım 2012 19:32

iyiyim bn de iyi gidiyor...

aslıı 22 Kasım 2012 16:51

sa nasılsınız kitaplar bittimi? =)ben mehmet ümitlinin kitabı bitirdim hasan hüseyin sofuoglunun kitaba başladım bugün itibariyle diger kitaptanda günde 30 dk tekrar ediyorum bu yazılı çalışması eger geçersem diye sözlüden de yüzüne çalışma yapıyorum uygulamalı tecvid yapıyorum yavaş yavaşta ezber sizlerde ne var neyok

mehmet akif2 22 Kasım 2012 18:49

Alıntı:

aslıı Üyemizden Alıntı (Mesaj 200851)
sa nasılsınız kitaplar bittimi? =)ben mehmet ümitlinin kitabı bitirdim hasan hüseyin sofuoglunun kitaba başladım bugün itibariyle diger kitaptanda günde 30 dk tekrar ediyorum bu yazılı çalışması eger geçersem diye sözlüden de yüzüne çalışma yapıyorum uygulamalı tecvid yapıyorum yavaş yavaşta ezber sizlerde ne var neyok

msl*czk*alkış000alkış000alkış000alkış000

okuldaki bilgilerimizle bir de tecvide çalışarak eminim yazılı sınavdan yüksek notla geçersin

ama sözlü sınavda zor tutuyorlar diye biliyorum

güzel okusan bile onların insafına kalmış birşey

allah hakkında en hayırlısını versin inşallah

benim de gözümü korkutan sözlü sınav ben eşimden onay çıkarsa gelecek sene girmeyi düşünüyorum

yazın ezberlere ve tecvide çok çalışmam lazım

batman 23 Kasım 2012 11:37

DİNİ SORULAR
S-1) Allah kaçtır?
C-1) Allah birdir.
S-2) Bir olduğuna delilin nedir?
C-2) İhlas suresinin ilk ayet-i kerimesidir.
S-3) Bunun manası nedir?
C-3) "De ki: O Allah'tır, bir tektir.
S-4) Allah'ın varlığına akli delilin nedir?
C-4) Bu alemin varlığı ve alemdeki nizam ve iltizamın devamıdır.
S-5) Sen Müslümanmısın?
C-5) Elhamdülillah Müslümanım.
S-6) Müslüman demenin manası nedir?
C-6) Allah'ı bir bilmek. Kur'an-ı Kerim'i ve Hz. Muhammed Efendimizi (sav) tasdik etmektir.
S-7) Ne zamandan beri Müslümansın?
C-7) "Galû Bela" zamanından beri Müslümanım.
S-8) "Galû Bela" zamanı neye derler?
C-8) Cenab-ı Hak ruhlarımızı yarattığı zaman bunlara hitaben "Elestü birabbiküm" yani (Ben sizin Rabbiniz Değilmiyim) diye sordu. Onlarda "Belâ" (Evet Rabbimizsin) dediler. O zamandan beri Müslümanım, demektir.
S-9) Rabbin kimdir?
C-9) Rabbim Allah'tır.
S-10) Seni kim yarattı?
C-10) ALLAH (cc) yarattı.
S-11) Sen kimin kulusun?
C-11) Allah'ın kuluyum.
S-12) Hangi dindensin?
C-12) İslâm dinindenim.
S-13) Kitabımızın adı nedir?
C-13) Kur'an-ı Kerim'dir.
S-14) Kıblen neresidir?
C-14) Kâbe-i Muazzama'dır.
S-15) Kimin zürriyetindensin?
C-15) Hz. Adem Aleyhisselam'ın zürriyetindenim.
S-16) Kimin milletindensin?
C-16) Hz. İbrahim Aleyhisselam'ın milletindenim.
S-17) Kimin ümmetindensin?
C-17) Hz.Muhammed (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ümmetindenim.
S-18) Peygamberimiz kaç yılında nerede doğmuştur?
C-18) Rebiülevvel ayının onikisi pazartesi günü 571 tarihinde, Mekke'de doğmuştur.
S-19) Peygamberimizin kaç adı vardır?
C-19) Güzel isimleri çoktur. Fakat dördünü bilmek lazımdır ve şunlardır: Muhammed, Mustafa, Ahmed, Mahmud (a.s.)
S-20) Peygamberimizin en çok kullanılan ismi nedir?
C-20) Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.)
S-21) Peygamberimizin babasının adı nedir?
C-21) Abdullah'tır.
S-22) Annesinin adı nedir?
C-22) Amine'dir.
S-23) Süt annesinin adı nedir?
C-23) Halîme Hâtun'dur.
S-24) Peygamberimizin ilk eşinin adı nedir?
C-24) Hz. Hatice'dir.
S-25) Peygamberimizn Hz. Hatice'de kaç çocuğu olmuştur ve isimleri nedir?
C-25) (Erkekler) Abdullah - Kâsım (Kızlar) Zeynep - Rukiye - Ümmü Gülsüm - Fatma'dır.
S-26) Peygamberimiz kaç yılında ve kaç yaşında Peygamber olmuştur?
C-26) 610 yılında peygamber olmuştur. Peygamberimiz 40 yaşında iken peygamber olmuştur.
S-27) Peygamberimiz Mekke'den Medine'ye kaç tarihinde hicret etmiştir?
C-27) 622 tarihinde hicret etmiştir. Hicret biz Müslümanlarca tarih başlangıcıdır.
S-28) Peygamber Efendimiz (s.a.v.) kaç tarihinde vefat etmiştir?
C-28) Rebiülevvel ayının onikisinde 632 tarihinde vefat etti.
S-29) İlk insan ve ilk peygamber kimdir?
C-29) İlk insan ve ilk peygamber Hz. Adem (a.s.)'dır.
S-30) Allah tarafından mahlûkata gönderilen Peygamberlerin sayısı kaçtır?
C-30) Peygamberimizden yapılan bir rivayete göre yüz yirmi dört bin, diğer bir rivayete göre, iki yüz yirmi dört bindir.
S-31) Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen Peygamberlerin sayısı kaçtır. İsimlerini söylermisiniz?
C-31) 25'tir. Sayarım: Adem, İdris, Nuh, Hûd, Salih, İshak, İbrahim, İsmail, Şua'yb, Lût, Yakûp, Yusuf, Musa, Harun, Davûd, Süleyman, Eyyüb, Zul'kifl, İlyas, Elyasa, Zekeriyya, Yunus, Yahya, İsa ve Muhammed Aleyhisselam'dır. Uzeyir, Lokman ve Zül'karneyn'in isimleri de Kur'an'ı Kerîm'de geçmektedir. Bu kimselerin peygamber mi, yoksa Veli mi olduğunda ihtilaf vardır. Bunlar da peygamber kabul edilirse Kur'an'ı Kerîm'de ismi geçen peygamberler 28 olur.
S-32) Dört büyük kitap hangileridir ve hangi Peygamberlere inmiştir?
C-32) -Tevrat; Musa Aleyhisselam'a, - Zebur; Davud Aleyhisselam'a, -İncil; İsa Aleyhisselam'a, -Kur'an-ı Kerim; Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) inmiştir.
S-33) Suhuf ne demektir? Kaç tanedir ve hangi peygamberlere verilmiştir?
C-33) Cenab-ı Hakk'ın, dört kitabtan başka Cebrail (a.s) vasıtasıyla bazı peygamberlere yolladığı emirlere suhuf denir ki, yüz tanedir.
Adem (a.s.) 10, Şit (a.s.) 50, İdris (a.s.) 30, İbrahim (a.s.) 10 suhuf verilmiştir.
S-34) İlk inen sûre hangisidir?
C-34) Alak sûresi ilk 5 ayetidir.
S-35) İlk Müslümanlar kimlerdir?
C-35) Hz. Hatice, Hz. Ali, Hz. Zeyd Bin Hârise, Hz. Ebu Bekir
S-36) Mezhep kaçtır ve nelerdir?
C-36) İkidir; itikadde mezhep, amelde mezhep.
S-37) İtikadde mezhep imamları kimlerdir?
C-37) İmam Ebû Muhammed Mâturidî ve İmam Ebû'l-Hasenîl-Eş'âri Hazretleridir.
S-38) Amelde mezhep kaçtır ve nelerdir?
C-38) Dörttür; Hanefi, Şafii, Maliki, Hanbeli mezhepleridir.
S-39) İtitadde mezhebin nedir?
C-39) Ehl-i Sünnet vel Cemaat mezhebidir.
S-40) Amelde mezhebin nedir?
C-40) Hanefî mezhebidir.
S-41) Bizim itikatta mezhebimizin imamı kimdir?
C-41) İmam Ebû Mensur Muhammed Mâturidî Hazretleridir.
S-42) Bizim amelde mezhebimizin imamı kimdir?
C-42) Bizim mezhebimizin kurucusu İmam-ı Azam Ebu Hanife'dir.
S-43) İbadetle taatle ihya etmeye bilhassa kıymet verdiğimiz gecelere ne denir?
C-43) Kandil denir.
S-44) Kaç tane kandil vardır?
C-44) Beş tane kandil vardır: 1- Kadir Gecesi, 2- Mevlid Kandili, 3- Regaib Kandili, 4- Mi'raç Kandili, 5- Beraet Kandili
S-45) Otuz iki farzı sayar mısınız?
C-45) Sayarım: 6 İmanın şartı, 5 İslam'ın şartı, 12 Namazın farzı, 4 Abdestin farzı, 3 Guslün farzı, 2 Teyemmümün farzı, cem'an 32 eder.
S-46) İmanın şartı nelerdir?
C-46) Allah'ın varlığına, birliğine, Meleklerine, Peygamberlerine, Ahiret Gününe, Kadere, hayır ve şerrin yaratıcısının Allah olduğuna inanmaktır.
S-47) İslamın şartı nelerdir?
C-47) Beştir: 1- Kelime-i Şehadet getirmek, 2- Oruç tutmak, 3- Namaz kılmak, 4- Zekat vermek, 5- Hacca gitmek.
S-48) Abdestin farzı kaçtır?
C-48) Dörttür: 1- Yüzünü tüy bitiminden kulak yumuşağından, çene altına kadar yıkamak, 2- Kolları dirseklerle beraber yıkamak, 3- Başın dörtte birini mesh etmek, 4- Ayakları topuklarıyla beraber yıkamak.
S-49) Guslün farzı kaçtır?
C-49) Üçtür: 1- Bol su ile ağzı yıkamak, 2- Bol su ile burnu yıkamak, 3- Hiç kuru yer kalmamak şartı ile bütün vücudu yıkamak.
S-50) Teyemmümün farzı kaçtır?
C-50) İkidir: 1- Niyet. Teyemmüme niyet etmek, 2- Ellerini iki defa toprağa vurup birincide yüzünü, ikincide kollarını mesh etmek, silmek.
S-51) Namazın farzı kaçtır?
C-51) Altısı içinde, altısı dışında olmak üzere 12'dir.
S-52) Dışındakiler nelerdir?
C-52) Hadesten taharet, Necasetten taharet, Setr-i avret, İstikbali kıble, Vakit, Niyet.
S-53) İçindekiler nelerdir?
C-53) İftitah tekbiri, Kıyam, Kıraât, Rukû, Sücûd, Kâde-i ahirede teşehhüd miktarı oturmak.
S-54) Bir günde kaç vakit namaz kılınır?
C-54) Sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı olmak üzere beş vakit namaz kılınır.
S-55) Bu vakitler kaç rek'attır?
C-55)- Sabaha namazı 4 rekattır; ikisi sünnet, ikisi farz. Önce sünnet kılınır, sonra farz kılınır.
- Öğle namazı 10 rekattır; dördü sünnet, dördü farz, ikisi son sünnet. Önce ilk sünnet kılınır, sonra farz, daha sonra son sünnet kılınır.
- İkindi namazı 8 rekattır; dördü sünnet, dördü farz. Önce sünnet kılınır, sonra farz kılınır.
- Akşam namazı 5 rekattır; Üçü farz, ikisi sünnet. Önce farz, sonra sünnet kılınır.
- Yatsı namazı 13 rekattır; dördü ilk sünnet, dördü farz, ikisi son sünnet, üçü vitir vaciptir. Önce ilk sünnet, sonra farz, sonra son sünnet, en sonra da vitir vacip kılınır. Cem'an günde 40 rek'at namaz kılınır.

gün ışığı 23 Kasım 2012 20:42

Alıntı:

aslıı Üyemizden Alıntı (Mesaj 200851)

Siz editör değil miydiniz kendiniz mi ayrıldınız?

aslıı 23 Kasım 2012 20:46

Alıntı:

gün ışığı Üyemizden Alıntı (Mesaj 201159)
Siz editör değil miydiniz kendiniz mi ayrıldınız?

öyleydim ama bi baktım normal üye olmuşum bilgim yok noldugundan(:atıldım galibagülümseyen000

Ehlibeyt 13 Aralık 2012 18:10

Yeterlilikle ilgili ?

S.a
İlahiyat aöf 2. sınıftayım ve birinci sınıfın ikinci döneminden kalan bir dersim var, 2013 martta yeterlilik sınavına katılsam "ki mezun olmadan son sınıfta sınava girilebiliniyormuş" ve diyelim ki okul bittinde alttan birkaç ders kalsa ve 2013 de diploma alamasam ".ALLAH (c.c.). Muhafaza", yeterlilik belgesi yanıyormu.
birde şunuda söylim düz lise mezunu olduğumdan kpssye ortaöğretimden girdim, aöf bitince 2014 de giricem kpss ye ozamana kadar da bu yukarıda anlattığım şekilde olsa yeterlilik belgesi yanarmı.

Medineweb 13 Aralık 2012 21:37

Cevap: Yeterlilikle ilgili ?

Alıntı:

Ehlibeyt Üyemizden Alıntı (Mesaj 209490)
S.a
İlahiyat aöf 2. sınıftayım ve birinci sınıfın ikinci döneminden kalan bir dersim var, 2013 martta yeterlilik sınavına katılsam "ki mezun olmadan son sınıfta sınava girilebiliniyormuş" ve diyelim ki okul bittinde alttan birkaç ders kalsa ve 2013 de diploma alamasam ".ALLAH (c.c.). Muhafaza", yeterlilik belgesi yanıyormu.
birde şunuda söylim düz lise mezunu olduğumdan kpssye ortaöğretimden girdim, aöf bitince 2014 de giricem kpss ye ozamana kadar da bu yukarıda anlattığım şekilde olsa yeterlilik belgesi yanarmı.

aleyküm selam

malesef alttan dersinizin kalmaması gerekiyor yeterlilik belgesini almanız için..bu sene mutlaka tüm derslerinizi vermeye çalışın ve mezun olun..diyelimki bu sene hiç alttan dersiniz kalmadı yeterliliğide kazandınız bu sene aldığınız kpss ile alımlarda tercih yapabileceksiniz seneyede yine bu kpss puanınızla tercih yapabiliyorsunuz zaten..yeterlilik belgesinin 3 yıllık süresi varmış yani bu sene alırsanız belgeyi 3 sene o belgeyle trcih yapabileceksiniz ama 3 yıldan sonra tekrar girmeniz gerekecek..bu sene yeterliliği alsanız ama mezun olamazsanız ne yazıkki geçerli olmaz diye biliyorum :( imam hatip mezunu olmuş olsaydınız sorun olmazdı ama

Ehlibeyt 18 Aralık 2012 23:40

teşekkür ederim kardeşim.

Medineweb 19 Aralık 2012 16:47

Alıntı:

Ehlibeyt Üyemizden Alıntı (Mesaj 211277)
teşekkür ederim kardeşim.

rica ederim :):) farklı sorularınız olursa sorun yine bildiğim bişey olursa yardımcı olurum:):)

tembel reis 19 Aralık 2012 17:08

bu sınava cirmem için şart mı 2.sınıf olmam ?

Medineweb 19 Aralık 2012 17:16

Alıntı:

tembel reis Üyemizden Alıntı (Mesaj 211526)
bu sınava cirmem için şart mı 2.sınıf olmam ?

eğer imam hatip mezunuysanız şart değil ama düz lise mezunuysanız en az ilahiyat önlisans mezunu yada mezun olabilecek durumda olmanız lazım

Ehlibeyt 19 Aralık 2012 22:47

S.a
hocam ben düz liseden girdim kpss ye, İnşaALLAH (c.c.), yeterliliği alırsam. önlisans olmama rağmen düz lise diploması ile düz lise puanı ile İmamlık tercihi yapabiliyormuyum.
vekil imamlık yeterlilik şartı varmı ve vekillere kadro verildiği doğrumu ?

Medineweb 20 Aralık 2012 19:47

Alıntı:

Ehlibeyt Üyemizden Alıntı (Mesaj 211646)
S.a
hocam ben düz liseden girdim kpss ye, İnşaALLAH (c.c.), yeterliliği alırsam. önlisans olmama rağmen düz lise diploması ile düz lise puanı ile İmamlık tercihi yapabiliyormuyum.
vekil imamlık yeterlilik şartı varmı ve vekillere kadro verildiği doğrumu ?

imamlıkla ilgili bilgim yok ama bilgisi olabilecek kişilere sorayım ilgilenirler mutlaka.yada öğrenebilirsem yazarım size

hafize albayrak 20 Aralık 2012 20:15

s.a yeterlilik sinavi basvuru tarihi ne zaman birde hangi kaynaklardan calismaliyim acaba

Medineweb 20 Aralık 2012 20:49

Alıntı:

hafize albayrak Üyemizden Alıntı (Mesaj 212067)
s.a yeterlilik sinavi basvuru tarihi ne zaman birde hangi kaynaklardan calismaliyim acaba

aleyküm selam..kayıt tarihleri daha belli değil ama ocak ayı içerisinde başlaması bekleniyor.kaynak olarak yazılı sınav için diyanetin 2 ciltlik ilmihal kitabı var onu mutlaka alın.forum içerisinde çıkmış ve çıkabilecek bir çok soru yayınlanmış onlarada bakmanızı tavsiye ederim

şurdaki kitaplara bakın pratik hazırlık kitabı yazan çok tavsiye ediliyor eğer netten sipariş ederseniz o adresden isteyip medineweb üyesi olduğunuzu söylerseniz indirimde yapılacaktır

eslem.. 24 Aralık 2012 14:40

sa ben memet ümitlinin kitabı ve ilmihal çalışmalarım bitti tekrar ediyorum sizinkiler ne durumda ??

aslıı 01 Ocak 2013 16:46

sa arkadaşlar=) diyanet 2013 sınav takvimini yayınladı mart ayında yeterlilik yazıyo ama sözlü tarihini vermemiş geçen senelerde haziran ayında yeterlilik mülakat diye yazıyodu bu sene neden yok acaba?

Medineweb 01 Ocak 2013 19:01

Alıntı:

aslıı Üyemizden Alıntı (Mesaj 214849)
sa arkadaşlar=) diyanet 2013 sınav takvimini yayınladı mart ayında yeterlilik yazıyo ama sözlü tarihini vermemiş geçen senelerde haziran ayında yeterlilik mülakat diye yazıyodu bu sene neden yok acaba?

:):)

SOFİYE 01 Ocak 2013 19:17

her gün soru çalışması yapılsa mı ?

seyamu 01 Ocak 2013 19:25

güzel olur

İnadına! 01 Ocak 2013 19:56

Alıntı:

aslıı Üyemizden Alıntı (Mesaj 214849)

18 2013-I AÇIKTAN ATAMA SINAVI MAYIS İNSAN KAYN. GEN. MÜD

bu yeterliliğin sözlüsü olsa gerek.çünkü açıktan atama sınavı olmaz.olsa olsa yeterliliğin sözlüsü olur.

yeşilin kızı 01 Ocak 2013 21:31

Alıntı:

SOFİYE Üyemizden Alıntı (Mesaj 214891)
her gün soru çalışması yapılsa mı ?

bence de çok iyi olur

Medineweb 09 Ocak 2013 19:49

mart ayındaki tarih yazılı sınavın tarihi sözlü yani mülakat mayıs-haziran gibi olacakmış

ilahiyatçı 1 09 Ocak 2013 20:48

bende girecem ama 2 gündür ders çalışma isteğim gitti ve hala gelmedi dua ediverin lütfennn

SAAT: 12:09

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320