Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Tavuk Yemekleri

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  04Haziran 2021 (19:01), Konuya Son Cevap : 04Haziran 2021 (19:01). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 04Haziran 2021, 19:01   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.406
Konular: 1270
Beğenildi:11863
Beğendi:8994
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Doyurucu Bir Tarif Ali Nazik Tavuklu

Doyurucu Bir Tarif Ali Nazik Tavuklu

[emoji675]MALZEMELER

[emoji673]4-5 adet top patlıcan
[emoji673]2 adet tavuk göğsü
[emoji673]1 soğan
[emoji673]1 kaşık biber-domates salçası
[emoji673]400 gram süzme yoğurt
[emoji673]3-4 diş sarımsak
[emoji673]Sıvı yağ
[emoji673]Tuz ( karabiber, bol kırmızı biber, kimyon, kekik)
[emoji673]1 çay bardağı su


[emoji675]NASIL YAPILIR?


[emoji673]Patlıcanlar közlenir, bir poşet sarılıp terletilir ve biraz bekledikten sonra kolayca soyulur.

[emoji673]İnce ince kıyılır hatta çatalla çentilir. Olabildigince ezilir yani.

[emoji673]Sulu ve ekşi olmayan yoğurda sarımsak eklenir, karıştırılır ve patlicanla buluşurulur...

[emoji673]Tencereye yağ, soğan, sarımsak eklenir kavrulur. Salça ve bol baharat eklenir. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuklar ilave edilir. Yüksek ateşte iyice sotelenir ve 1 bardak su ilave edilir. 20 dakika bu şekilde orta ateşte pişirilir ve dinlendirilir.

[emoji673]Hazırlanan patlıcanlı-sarımsaklı yogurt geniş bir tabağa alınır. Üzerine tencerede bekleyen dinlenmiş tavuk konularak servis edilir.

Şifa ile...


[emoji841]NOT: Tavuğu biber-domates ilavesiyle sote sekilindede pisirebilirisniz. Lezzzeti daha da artacaktır.

[emoji841]NOT: Pişen tavuğu, ocaktan alır almaz Yoğurtlu begendiye dökmeyin. Yoğurdunuz kesilir ve lezzet kaybı yaşarsınız.
su damlası beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ne Kullanalım? Yaşam/Kültür/Sanat Esma_Nur 3 46 02 Mayıs 2024 20:16
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 93 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 71 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 58 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 82 05 Nisan 2024 15:20

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bayat Ekmekle iki Tarif Esma_Nur Köfteler 1 16 Mart 2024 03:32
Köfteli Ali Nazik / su damlası Et Yemekleri 0 21 Mayıs 2020 16:53
Müezzinlik Nasıl Yapılır(arapça Türkçe Özet Tarif) BAHAR Ezan-Kamet-Camii 0 16 Nisan 2014 17:13
Ali Nazik Tarifi su damlası Et Yemekleri 0 20 Temmuz 2012 17:29
Allah Bilinebilir mi, Tarif Edilebilir mi? MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 0 24 Eylül 2008 12:56

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.