![]() |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... evet Hz. Zeyd R.A. bende şimdi buldum. :))) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... en son vefat eden annemiz? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Ümmü Seleme R.A. Vâlidemiz. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Sanırım bir izdivaç meselesinden dolayı yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak için ayeti kelime nazil oluyordu.Bilgi verirseniz sevinirim sayın imamlar. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Hz. Zeyd R.A. için mi? ben pek birşey anlamadım. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... evet .Neden Hz.Zeyd Kuranda yer alıyor.Hatırladığım kadar bir izdivaç neselesinden dolayıydı ama emin değilim. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... [SIZE=3]Hani sen, Allah'ın kendisine nimet verdiği ve senin de kendisine nimet verdiğin kişiye: "Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın" diyordun; insanlardan çekinerek Allah'ın açığa vuracağı şeyi kendi nefsinde saklı tutuyordun; oysa Allah, kendisinden çekinmene çok daha layıktı. Artık Zeyd, ondan ilişkisini kesince, biz onu seninle evlendirdik; ki böylelikle evlatlıklarının kendilerinden ilişkilerini kestikleri (kadınları boşadıkları) zaman, onlarla evlenme konusunda mü'minler üzerine bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir. (33/37) bu ayetin tefsirine bakarsanız detaylısını alırsınız... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... cevap Hocamız yazmış sağolsun. Peygamber Efendimiz'in -sallâllâhu aleyhi ve sellem- vefâtından sonra Şam'a göçen Sahâbe kimdir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... göçenler bir iki değil ki.. ama sorunun cevabı hz bilal olsa gerek::) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... evet ama Şam diye belirtmiştim demek Şam'a bir çok sahâbe göçmüş ben sâdece birini biliyorum. cevap Hz. Bilâl-i Habeşî R.A. evet. |
SAAT: 05:42 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.