![]() |
Cevap: günün sözü "Ne ibrettir kızarmak bilmeyen çehren, Bırak kardeşim tahsili, git önce haya edep öğren." - Mehmet Akif Ersoy |
Cevap: günün sözü O; “Yaşlanınca torunlarıma anlatacak güzel anılarım olsun istiyorum” dedi. Öteki; “Ölünce Münker ve Nekir’e anlatacak güzel anılarım olsun istiyorum” dedi. Ölüm garantiydi, torun belkiydi. |
Cevap: günün sözü “Râbbim, sevdiklerimiz helâkımız değil, cennetimiz olsun…” — Mehmet Deveci |
Cevap: günün sözü Ve bir zamanlar elimizle sokağa attığımız hazinemiz,bir gün başkasının elinde parlar... |
Cevap: günün sözü Peygamber ardından ağlanacak adam değildir. Ardı sıra yürünecek adamdır. . . -Senai Demirci- |
Cevap: günün sözü Allah dilerse kulun işini,mermere geçirir çürük dişini.. Allah dilemezse kulun işini su içerken kırar saglam dişini !!!! |
Cevap: günün sözü Hala anlayamadınız değil mi? Önemli olan haklı ya da haksız olmak değil! Kavganın kazananı yoktur. Ya kaybedersiniz ya da daha çok kaybedersiniz. Önemli olan kalp kırmamak. Önemli olan yargılamadan, karşılıksız sevebilmek ve iyilik yapabilmek. Haklı bile olunsa özür dileyecek kadar asil olmak, bilge olmaktır. Egonuzu kontrol edemediğiniz sürece, o sizi kontrol etmeye devam edecek. Böyle olduğu sürece tüm dünya sizin bile olsa asla mutlu olamazsınız. Albert Einstein |
Cevap: günün sözü “Sonra hayat bize öyle birini gönderir ki önceden kaybettiğimiz her şey için mutlu oluruz.” |
Cevap: günün sözü " Allahım; kendinle meşgul etki, başkalarıyla uğraşmayayım. Ey tek olan, Ehad ve Samed olan Rabbim, Sen beni meşgul etki yalnız seninle olayım.Vereceğin huzur ve güvenle kuşat.. Senin yolunda, Senin sevginle, Senin muhabbetinle; ŞEHADET`İ nasib eyle... " ZEYNEP GAZALİ, |
Cevap: günün sözü "Sana laf getirenlerin senden de birilerine laf götüreceklerini sakın aklından çıkarma!" *** |
Cevap: günün sözü [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kötü yaradılışlı kişi Allah'a yalvarmasın diye Allah ona dert keder vermez. Unutma firavunun başı bir kez bile ağrımadı..! (Hz. Mevlana) |
Cevap: günün sözü "Ya Rab bir Hira ver bana -birde Ebubekir gibi dost… |
Cevap: günün sözü Ey özden, içten haberi olmıyan, dış görünüşe aldanan, madde ile gurura kapılan, aklını başına al. Senin ruhunda, gönlünün içinde bir dost var: Duygu, senin teninin özüdür, duygunun özü ise, senin canındır. Fakat, tenden, duygudan ve candan, öteye geçersen her şeyin yalnız O' olduğunu anlarsın. Hz. Mevlâna Celaleddin-i Rumî (k.s.) |
Cevap: günün sözü Ey dil, sen tükenmez bir hazinesin hem de dermanı bulunmaz bir dertsin. Bu dil, çakmak demiri ile çakmak taşı gibidir. Dilden sıçrayıp çıkan söz ateşe benzer... |
Cevap: günün sözü Ne demiş Sezai Karakoç: “İnsandan insana şükür ki fark var!” |
Cevap: günün sözü "Bazen melekler bizim nezahet ve inceliğimize imrenirler; bazen de şeytanlar küstahlığımızdan ürperirler." Mevlana |
Cevap: günün sözü "Onu kınamak yerine karanlık yüregine ışık tutacak, sevgiden oltanı gönül ummanına şefkatle atacaksın.. - Mustafa İslamoğlu - |
Cevap: günün sözü Yolda laf atmak değil, adım atmak lazım. Yürümedikten sonra lafın manası kalmaz... Sadi Şirazi |
Cevap: günün sözü Yarın yorgun olanların değil,rahatlarından vaz geçenlerindir....hassan el benna.. |
Cevap: günün sözü ''Gönül sazının teline hata ile bir kere dokunmaya gör, eğer bozulursa artık bin defa tamire kalkışsan yine düzelmez''. Katre - i Matem - İskender Pala |
Cevap: günün sözü "Güzelliği surette sananlar,şekilden şekle girer.Oysa asıl güzellik edep,ahlak ve fazilette arınmış tertemiz gönüllerin yansımasıdır...." |
Cevap: günün sözü "Ruhu kurutan sebep ilahi olanla irtibatın kopmasıdır." |
Cevap: günün sözü Sustum... Düşündüm... Durgunlaştım... En çok 'Hüzün'dü adım... Ama; Elhamdülillah hiç Yalnız kalmadım... ... Yöneldim, sesimi İşiten'e ve bir Ayet düştü dilime... “Ben kederimi ve hüznümü sadece Allah'a arz ederim." - Yusuf Suresi 86. |
Cevap: günün sözü Alıntı:
|
Cevap: günün sözü öğrenmenin acısını bir müddet tatmayan,hayatı boyunca cehaletin zilletini yudumlar imam şafii |
Cevap: günün sözü Hiç hata yapmayan insan, hiçbir şey yapmayan insandır. Ve hayatta en büyük hata, kendini hatasız sanmaktır.. -Yunus Emre |
Cevap: günün sözü Hangi duayı kabul edeceğini ancak Hakk Teala bilir. Biz sadece arzımızı yapar, hükm-i ilahiyi bekleriz. Fatih Sultan Mehmed |
Cevap: günün sözü “ Ahlâk örtüsü olmayanı, Baş örtüsü dindâr yapmaz. . ” (Hz. Mevlana) |
Cevap: günün sözü Yorma kendini; Bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin. - Charles Bukowski- |
Cevap: günün sözü Lambadan çıkan cinin dile benden ne dilersen sözüne karşılık, otur oturduğun yerde, biz sadece Allahtan dileriz cümlesini hikaye kitaplarına girdirdiğimizde; hakiki iman koltuğuna oturacağız.. Osman Nuri Ünsal |
Cevap: Günün sözü Duygu akla, akıl da ruha esirdir..." Hz.Mevlana |
Cevap: günün sözü Saliha bir hanım dünyalık değildir. Çünkü o sana ahiretini de verir. - Ebu Süleyman Darani (r.a. |
Cevap: günün sözü Yüzde ısrar etme, doksanda olur, İnsan dediğin noksanda olur, Sakın büyüklenme, elde neler var, Bir ben varım deme yoksanda olur. Alıntı |
Cevap: günün sözü '' bir insan acıdan delirdiğinde, diğerleri nonu acısını değil deliliğini görürler''... murat menteş |
Cevap: günün sözü Hiç kimse, başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır. (Moorhead) |
Cevap: günün sözü Gönül o denli zarif, incinebilir bir yapıdadır ki tıpkı goncanın kıvrım kıvrım sarılmış yaprakları gibidir. Zorlayarak açmaya kalkma, zamana bırak kendiliğinden yavaşça açılsın! Hafız-ı Şirazi (Sûfi şair ö. XIV. yüzyıl) |
Cevap: günün sözü Gönülden akan gözyaşı kalbin abdestidir... |
Cevap: günün sözü her keder bir kaderle takdir edilir,, ve kedere değil kadere boyun eğilir... |
Cevap: günün sözü Iyi ki geciyorsun zaman.. Ya acının en derinime işledigi bir an da donsaydin... *Hz.Mevlana* |
Cevap: günün sözü Yaşamak değil, Beni bu telâş öldürecek. Özdemir Asaf |
SAAT: 21:15 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.