![]() |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
üniversitede ilk ders bayan öğrencilerin hoşuna gitti bu defa olmuştur inş. :) |
|
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Sübhanellezi sahhare lena heze ve ma künne lehü mukrinin...Ayetin mealini açıklamanıza gerek yok..Merak ettiğim şey şu: Ellezi ,elleti vs (yani :O ki) bu kelimeler kendinden önceki kelime olan failin ne yaptığı,yani yaptığı işi açıklıyor sanki.. İngilizcede THAT diye bir kelime vardır.O görevi görüyor galiba.. Yani ''O sübhanki ''diyor,sonra O Sübhan olan Zatın yaptığı işi anlatıyor.. Haklı mıyım? |
Bu sorunun cevabında çok kişi ittifak edememiş.Kimisi A diyor, kimisi B diyor. Bu cümlede fail olarak "ilk ders" kabul edilirse doğru cevap A şıkkı oluyor. O zaman anlamı "İlk ders kız öğrencilerin hoşuna gitti" Cümlenin harekelenmesi de şöyle oluyor: "A'cebe et-talibati ed-dersul evvelu fil kulliyyeti" Bu cümlede fail olarak "Kız öğrenciler" kabul edilirse o zaman cevap şıkkı B oluyor. O zaman anlamı " Kız öğrenciler ilk dersi çok sevdiler (hoşlandılar)" Cümlenin harekelenmesi de şöyle oluyor: "A'cebet et-talibatü ed-dersel evvele fil kulliyyeti" Soruyu soran kişi cevabı A olduğunu söylemiş. Ama B şıkkını söyleyenler de ısrarlı bir şekilde B diyorlar. Ben de aralarını buluyorum :) Soruda eğer kelimelerin son harekeleri belli olsa idi cevap daha net olurdu. Ama harekeleme olmadığı için cevap A ile B şıkkı arasında dönüyor. Bu cümleden öncesi ve sonrası olsa idi daha net cevap verilirdi. |
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Fecr hocam Ellezi kelimesi,ingilizcedeki THAT ile aynı mı? Mesela örnek vereyim: Raeytürracülüllezi ye'külür rızkin Rızk yiyen adamı gördüm..Burada ellezi Adam'ın sıfatı konumunda.. Mesela ingilizcede de aynı işlevi that yapıyor. I saw the man that is eating an apple.. Elma yiyen bir adam gördüm.. Farkı var mı,bunun that' den ? Cümlenin öznesini açıklayan ,ne yaptığı konusunda fikir veren bir kelime..Öyle değil mi Fecr hocam? |
Aynen öyle |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Sağolun.. |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
SAAT: 02:57 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.