![]() |
Cevap: KPSS istişare bölümü Alıntı:
|
kpss sınavında tarih coğrafya vatandaşlık türkçe gramer eklendi çok az süre kaldı ben hem dhbt sınavına hem de kpss konularından en çok soru çıkan konulara bakıyorum ama çok tekrar etmeden ne kadar yeterli olur bilemiyorum bazen strese giriyorum ama genel olarak strese girmeden yetiştiği yere kadar çalışacağım inşallah biz elimizden geleni yapalım dua edelim nasipse kazanırız mina sen aöf'den neden başka bir bölüm okumak istiyorsun sen tekrar gelecek sene dgs sınavına girsenevet000 sen dgs sınavından kaç almıştın |
Cevap: KPSS istişare bölümü arkadaşlar zaman kısa diye ben tarih coğrafya ve vatandaşlıktan en çok soru çıkan konulara çalışıyorum mesela tarihten osmanlı ve inkilaptan daha çok soru çıkacak onlara ağırlık veriyorum güncel bilgilerden de 4-5 soru çıkacak onları da ara ara okuyorum dhbt sınavına da bakıyorum ama ne yazık ki hiçbirini dörtdörtlük yapamıyorum allah herkese hayırlı olanı nasip etsin inşallah |
Cevap: KPSS istişare bölümü Amin bende Dhbt çalışıyorum şu an Kpss çalışılmayı bekliyor Dün tarih, coğrafya, anayasa, güncel in En özet halini getirdi kardeşim Kpss için dersaneye gittiğinde tuttuğu notlar En kısa zamanda bakacağım onlara kismetse |
o da dershaneye gidiyor onların öğretmeni de çok kısa özetler vermiş |
Kpss sınavı için Sevda ile çalışmalarımız devam ediyor ama elimizdeki kaynak kitaplarında yanıltıcı sorular çok fazla. Cevap verirken bocalıyorum bu muydu yoksa bumuydu diye , dhbt için daha başlıyamadım çalışmalara zaman da yetmiyor. Çok ayrıntılı bilgiler var. Ama Sevda ile birlikte ümüdimizi yitirmiyoruz çok şükür. Birbirimize her zaman dua ediyoruz. Rabbim yolunda ilim öğrenmek isteyen kullarına yardım eder, muhakkak bize de yardım edecektir. Tevekkülle birlikte çalışmalara da hız vermek gerekiyor. Allah'ü Teala gönlümüzdeki hayrı nasip etsin inşallah... |
dört dörtlük olmasına imkan yok zaten dersane yok çoçuklar var eş var temizlik var akşama yemek derdi misafir bazen şehir dışı tatil derken zaman çok sıkıntılı ama şükür kitap kokusunu bana koklatan rabbime yavaş ilerliyorum ben daha duraklamadayım tarihten tarih ve coğrafyayı yetişirirsem çok iyi olacak vatandaşlık boş bırakacağım konu ögreniyorum ama ne bileyim tüm padişahların savaşları birbirine karıştı kim kiminle savaş yaptı dün gece previze previze diye uyukladım bide zekammı durdu bu aralar zor ögreniyorum çok karıştı kafam |
Cevap: KPSS istişare bölümü sizler hangi konulardasınız |
Cevap: KPSS istişare bölümü aminn..evet abla kul hiçbir zaman ümitsizlik içinde olmamalı ben yapamam dememeli eee nerdeen biliyorsun yapamayacağını Rabbime gönülden biz dayanmazsak ondan istediğimizi arzetmezsek Rabbim verir mi?... Rabbim bana dua edin kabul edeyim buyurmuş....bizim duamız kazanamayacağım biliyorum zaten yerine Rabbim sınavımı bana aileme milletime hayırlı ve başarılı kıl olmalı...inşallah. |
Cevap: KPSS istişare bölümü Ceyda biz coğrafya da enlem boylam matematik özel konum deltalar ovalar depremler daha neler neler buralardayız ama çoğrafya çok eğlenceli bir ders bu kesin.. |
Cevap: KPSS istişare bölümü maşallah coğrafya tariten daha eğlenceli o kesin inşallah rabbim emeklerinizin fazlasını versin size.... |
Cevap: KPSS istişare bölümü ceydanur ben daha geçen hafta çalışmaya başladığım için çok konu bitiremedim bi kaynakta tarihi güzel anlatmışlar ama benim kafam allak bullak oldu başka kaynaktan aynı konulara çalışıyorum ben tarih coğrafya vatandaşlığa çalışıyorum sınavda tarihten az yapsam belki coğrafya kolay gelir onlardan soru yaparım diye düşündüm güncel bilgileri de ihmal etmiyelim |
|
Cevap: KPSS istişare bölümü tarih denemelerim yarısı yanlış yarısı doğru çıkıyor anlamadım 20 sorudan 12 yanlış olurmu tarihi nasıl halledeceğim bilmiyorum |
benim de korkulu rüyam malesefuzgnuzgn |
Cevap: KPSS istişare bölümü arkadaşlar ben bu yıl ılahiyat 2. sınıf oldum aynı zamanda diğer lisans önlisansım. dıyanet sınavalrı bildiğimiz gibi kpss ile birleştirdi ben bu yıl lisans kpsssine girdim ön lisansa girmedim .2014-2015 yılı inş. mezun olunca diyanet yeterlılık sınavına girebilir miyim kpss olmadan ve de diğer lisans ön lisans alımları çok sınırlıymış bu konuda bilgisi olan var mı? |
yani bu yıl ki dhbt 18 ekimde diğeri ise 2016 da olacak lisans kpss başvurusu yaparken; dhbt başvurusu da yapsaydın 18 ekimdeki sınava sen de girebilirdin bu yıl sınavı osym ilk defa yapacağı için; alımın ne şekilde yapılacağı konusu pek net değiluzgn |
|
1. sınıfı bitirp 2. sınıfa başlayacak olanlar dhbt başvurusu yaptılar. dhbt için kpss zorunluluğu getirildiği, önlisans ve ortaöğretim mezunlarına kpss; 2 yılda bir olduğu için aynı yıl olacak bu sınavlar kpss kalkacak olursa(bence bu; hemen olmaz biraz zaman alır) ona göre bir formül bulurlar artık |
|
yani imam hatip ilahiyat önlisans yada ya da lisans mezunlar; dhbt için 18 ekimde hep beraber sınav yapılacak hayırlısı olsun |
Cevap: KPSS istişare bölümü mevla görelim neyler neylerse güzel eyler... ilahiyat dışında bitirmiş olduğun bölüm nedir? |
|
Cevap: KPSS istişare bölümü s.a arkadaşlar sizlere naçizane tavsiyem ; kpss ile ilgili soru çözerken sözel ve sayısal konular ilgili dgs sorularından kessinlikle faydalanın.Nitekim ilkez bu seneki kpss de mantık sorularına ağırlık verilecek.Aynı şekilde matematik çalışırken de dgs tarzı soruları çözmeye azami gayret göstermeye çalışın... ösym'nin 16.01.2014 tarihli duyurusunu okuyun , ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
Cevap: KPSS istişare bölümü Selamünaleyküm arkadaşlar yeni sınav sistemi açıklanalı çok oldu ama tam olarak anlayamadım doğrusu. Önlisans ilahiyat mezunuyum kpss ve yeterlilik birleştirildi denildi ama 2 sınav olacakmış sanırım biri 28 eylül. Bilenler kısaca yeni sınav sistemini bana anlatabilir mi acaba? Yani 28 eylüldeki sınav tam olarak ne ve hangi konulardan çıkacak? Ekim de olan diğer sınav hangi dersler hangi konulardan çıkacak? |
bizim yani önlisans mezunlarının sınavının adı; KPSS ve 27 Eylül de diğeri ise; 18 Ekim de ve adı DHBT ilahiyat mezunları bu sınavın 1. ve 2. bölümüne girecekler Kpss puanımızın %30, alan 1 ve 2 nin %70 i alınarak Dhbt puanımız hesaplanacak |
Cevap: KPSS istişare bölümü arkadaşlar sizler de durumu nasıl ben ev çocuklar ve dersler arasında kalmış durumdayım biliyorsunuz çalışmaya başladığımın 3. haftasındayım ben daha onceki programıma gore bir gün hem dhbt hem de kpss derslerinden birine çalışıyordum ama şimdi birini bırakıp diğerini alıyorum ama tam anlamıyla yetişmesi imkansız bu haftayla sınava 4 hafta kaldı bazen acaba yok yere kürek mi çekiyorum diyorum konuların çoğu duruyor en önemli yerlere çalışıyorum ama hepsi aklımda kalmıyor |
Cevap: KPSS istişare bölümü dhbt kitabından 3 unite bitirdim ama soruların hepsi çözülmedi coğrafya tarih ve vatandaşlıktan da birçok konu bitti az çok bilgi sahibi oldum ama daha kongreler antlaşmalara geçmedim coğrafya da türkiye ekonomik coğrafyası ve coğrafi bölgeler var vatandaşlık da ablam dershnaden verilen Pratik anayasa kitabı Verdi ona bakıyorum elimdeki kaynaklardan da güncel bilgilere ve diğer konulara da baktım türkçeden yazım kuralları noktalama işaretlerine baktım anlatım bozukluğuna da daha çalışıyorum hiçbir dersden daha soru çözmüyorum bazen geçmiş yıl sorularına bakıyorum tüm konular bitmediğinden onlarda da halim içler acısı zaten derse malumunuz olarak sğrekli çalışamıyorum biraz çalışsam belli saatten sonar kafam allak bullak oluyor gözüm de her zaman müsade vermiyor çok bunaldığım için hem de sizlerden de fikir almak için bunları paylaştım |
Cevap: KPSS istişare bölümü arkadaşlar benim gibi sonradan kpss'ye çalışmaya başladıysanız konuları ana hatlarıyla anlatan x yayıncılığının kpss .... ders notları kitapları var bana kardeşimden tarih ve vatanadaşlık ders notları kitabı geçti baktım coğrafya konu anlatımlı kitaptan bitecek gibi değil netten x yayıncılığın kpss coğrafya ders notları kitabını getirttik konuları çok güzel ve ana hatlarıyla anlatıyor defter görünümünde fiyatı da çok pahalı değil bulunduğunuz yerdeki kitapçılardan temin edebilirseniz benim gibi +5 lira kargo ücreti ödemezsiniz |
Cevap: KPSS istişare bölümü dhbt çalışıyorum şu an siyer konusuna geldimevet000 konu çalışıp soru çözerek ilerliyorumçay-kahve000 kpss çalışmam gerek ama tarihten korkuyorumağlayan000 |
Zaman daraldıkça streslerde başladı. Çalışacak o kadar çok konu ve ayrıntılı bilgiler var ki ! hepsini yetiştirmemiz çok zor görünüyor. Ben daha kpss konularını bitiremedim ki, dhbt konularına geçebileyim. Bazen kpss sınavına pek önem verme dhbt daha önemli diyorum. Ama duydum ki kpss'den de en az 60 puan almak gerekiyor. Yanlış cevapların doğru cevapları sildiğini düşünürsek çalışmaların eşit bir planla devam etmesi gerekiyor , mehmet akif kendi adıma düşünüyorum ki, herhalde bu sene olmayacak. Nasipte ne varsa onu yaşarız. Bu da bir tecrübe olur, inşallah bir daha ki, sefere iyi olacağını düşünüyorum. Lisans dan sınava giren tanıdıklarım var. Onlar defalarca kpss sınavına girdikleri gibi yıllardır da bu sınava çalışıyorlar. Başarılı oldular mı diye merak etmişsindir. :):) Elbette o kadar çok bilgiye başarılı olamazlarsa yazık olur, mehmet akif, siz ilahiyat mezunları ve ayrıca dgs sınavını başarıyla geçmiş arkadaşlarımızın bu sınavlardan da başarılı bir şekilde yüksek puanlar alacağınıza eminim. Bence dgs sınavı bu sınavlara göre daha zor bir sınavdı. Geçmiş yıllardan kpss için bilgileriniz daha çok taze ben kazanacağınıza inanıyorum. Rabbim herkese zihin açıklığı soruları çözme kolaylığı nasip etsin, hayırlı çalışmalar ... |
Cevap: KPSS istişare bölümü ben de özet kitaplardan çalısıyorum, vatandaşlık bitti,test aşamasındayım.coğrafya bitmek üzere.Türkçe yi test ile geçecegim,bana göre en zoru olan tarihe geliyor sıra.artık dhbt ye ağırlık vermek de gerekiyor.tamamen arada sıkıstım kaldım. |
Cevap: KPSS istişare bölümü Arkadslarr benim halim icler acisii bir turlu nasip olmadi ders calusmaya calismak elimde olmayan nedenlet yuzundenn..acikcasii cokk korkuuorum bu sinsvdan napicam hic bilmiyorum bikac gunde firsatim olsa bakicam bikac koniya..Rabbim hepimizin yardimcisi olsun insallh.selametle.. |
Hiç değilse Lalü aşk konu ders videolarını izlemeye çalış biraz bilgiye sahip olabilirsin. Rabbim yardım etsin , işlerinin kolaylaşması dileğiyle... |
Cevap: KPSS istişare bölümü Sagol anlacim cok tesekkur ederimm.imkanim olursa insallh denemeye calisacagim onerinii... |
Cevap: KPSS istişare bölümü lalü aşk lütfen ümitsiz olma imkanımız olduğu sürece yeter ki biz çalışalım ve dua edelim olmazsa hayır olursa yine hayır diyelim... |
SAAT: 02:41 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.