![]() |
Cvp: Dini bilgi yarışması ipin ucunu kaçırırsak o hooo.. a..... b.. u..... yetermi ? ilk kılıç çeken z... ilk doğan muhacir (medinede) : a..b..z.. |
Cvp: Dini bilgi yarışması abi ne yapayım yahuu.. sen herzmnki gibi önce davranmışsın... bende silmek daha ii olur diye düşündüm... |
Cvp: Dini bilgi yarışması ee sorya cevap ver... |
Cvp: Dini bilgi yarışması HZ. ABDULLAH BİN ZUBEYR (r.anh) |
Cvp: Dini bilgi yarışması iyide hangisinin cevabı ...diycem ama ipin ucunu vermişiz.. ee ya diğerleri ? |
Cvp: Dini bilgi yarışması Alıntı:
cidden bunu deli sanırdım.ne delisi ya.ilim fışkırıyor çocuk.düğmelerimi ilikliyorum ferdi hocam:) |
Cvp: Dini bilgi yarışması Alıntı:
ferdi sandığımdan öte islami ilim almışsın devamıonı diliyorum inşaallah.birazda şu ilimle amel etmeyı denesen diyorum eline beline diline sahip ol derler ya.sen diline sahip ol yeter kabulumuzsun:) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... bu bölümümüzde ne zamandır mahrum kalmış kardeşler... şöyle bir bilgilerimizi sınayalım,ne dersiniz. bugünün sorusu benden: islam dininin temel kaynaklarını sırasına göre yazınız?hadi kolay gelsin:) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Kuran-sünnet-icma-kıyas.. Mevzu hadis nedir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... mevzu hadis uydurma hadis demektir,yani peygamberimizden rivayet edildiği tartışmalı,ravi zinciri,ravinin sika-güvenilirlik-durumunun tam gerçekleşmediği, hadislerdir.bazı alimlerimiz güvenilirlikleri az olsa bunları hadisleri zayıf hadislerden kabul etmişlerdir. usul ud din diye adlandırılan islam ilmi hangisidir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... sevgi değer nur kardeşim sanırım [HIGHLIGHT=#ffff00]Usuluddin[/HIGHLIGHT] ’den maksat, kelam ilmidir. yanılıyormuyum... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... usuliddin kısacası cibril hadisi olarak bilinen hadisin ta kendisidir. başta fıkıh olmak üzere... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hocam benim sorumun cevabı kelam ilmiydi.dinin aslı, temel konuları ve bunların usulü ile ilgilendiği için bu isimle adlandırılmış. kelam=usulüddin -------------------- yeni soru? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hocam aslında o sorunun cevabı birden çoktur:) akaid,kelam,fıkıh,hatta edilei şeriye.. ibn haldunun mukadimesinde cibril hadisine konu olan her ilimdir der..zaten cibril hadisinin genel teması da kelam fıkıh akaid değilmidir.. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hmm.tabi geniş düşünürsek saydığınız fıkıh,akaid,kelam ilimleri hepsi dinin usulü ile mutlaka ilgilenmişlerdir.ben soruyu biraz daha özel olarak sormuştum,bu terim kelam ilmi için daha çok kullanılıyor sanki,diğerlerine nazaran. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... haklısın hocam müfessirlerin piri sahabe-i kiram kimdir |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hocam kahvenizi yudumluyorsunuz da biraz ipucu hatırlayamadık |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... sorunun cevabıyla kahvenin uzaktan yakından alakası yoktur hocam:) ne istersin kahvemden |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... neyse bir ipucu aldık kahveyle alakası yokmuş buna da şükür:)))başka? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... usuluddin, benim bildiğim kitap,sünnet, icma ve kıyastır. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Alıntı:
ip ucu hımm abdulmutalip ailesindedir.. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... ibn Abbas |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hocam ben cevabı buldum ama ashab ı ikram bölümümüzden:)...el cevap-Abdullah ibn i Abbas tır. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... eveeet bu bölümü hareketlendirelim biraz. ----------------------------------- kuran ı kerim in indiği dönemde mevcut dinler veya gruplar hangileriydi? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Hrıstiyanlık Musevilik putperestlik mecûsilik diye hatırlıyorum grupları bilmiyorum. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... gruplar derken aynı şeyi kastettim hocam. el cevab ehli kitap(yahudiler hristiyanlar) mecusiler sabiler müşrikler mü'minler soru alalım? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Efendimiz -sallâllâhu aleyhi v sellem- Miraca çıktığında Sidretü'l Müntehâ'dan sonra bir bineğe binip tek başına gideceği yere devam etmiştir. O bineğin ismi nedir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... cevap burak mı? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hayır. ref ref idi. soru alalım |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hmmm.öğrenmiş olduk.sual: cenneteki ve cehennemdeki meleklerin başkanı kimlerdir,isimleri yani? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Cennet meleğinin başkanı rıdvan cehennem meleğinin başkamı Mâlik'midir. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... tebrikler...doğru bildiniz. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Sağol editörüm. Cennette yalnızca oruçluların gireceği kapının ismi nedir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... yanılmıyorsam reyyan kapısıydı.bayağı bir beyin fırtınası yaptık.hayırlı geceler inş. devam ederiz |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... evet Reyyan kapısı idi. tebrikler. hayırlı geceler İnşâallâh devam ederiz. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Sıddîk hangi Sahâbe'ye verilmiştir. ve anlamı nedir? ve hangi sebepten verilmiştir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... ya cevaplayacak kmise yok mu forumda :(((( |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... [HIGHLIGHT=#ffff00]Sıddık Hz. Ebubekir ra.'a verilmiş bir isimdir. Ebubekir sıddık. [/HIGHLIGHT] [HIGHLIGHT=#ffff00][/HIGHLIGHT] [HIGHLIGHT=#ffff00]Kelime anlamı sadık, samimi, doğrulukta üstün meziyetlere sahip olan dost demektir.[/HIGHLIGHT] [HIGHLIGHT=#ffff00][/HIGHLIGHT] [HIGHLIGHT=#ffff00]Peygamber efendimiz (sav)'e olan samimi dostluğundan ve O sallallahualeyhiveselleme olan yakınlığından ötürü bu isim verilmiştir.[/HIGHLIGHT] [HIGHLIGHT=#ffff00][/HIGHLIGHT] [HIGHLIGHT=#ffff00]Peygamber efendimiz (sav)'e hicret yolculuğunda eşlik etmiş ve Allah cc'nun kendisini "ikinin ikincisi" diye andığı sahabedir. [/HIGHLIGHT] [HIGHLIGHT=#ffff00][/HIGHLIGHT] [HIGHLIGHT=#ffff00]Ayrıca ilk müslümanlardandır. [/HIGHLIGHT] |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Kur'ân-ı Kerîm'de secde âyeti kaç defâ geçmektedir. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... bugün kimsenin yarışma yapası yok galiba .(( 14 yerde geçmektedir. pazar olduğundan mıdır acaba :) |
SAAT: 16:10 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.