![]() |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Çok cimri bir öğretmensiniz niye 7? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... ama birde öteki taraftan bak. başarılı ya 5'in altında olsa idi :)) Allâh Teâlâ Bizleri cimri olmaktan muhafaza eylesin. sana 10 üzerinden 10 |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Peygamberimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- „Dünya kadınlarının efendisi dört kadındır“ buyurmuştur. Bunlar kimlerdir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hz hatice ,hz. asiye ,hz. fatma ,hz meryem dir. peygamber efendimize ecelinin yaklaştığını haber veren sure hangisi idi? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Kıyâmet Sûresi mi? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... nasr suresi olacaktı,bu surede mekke nin fethi ve insanların oluk oluk islama girmesinden bahsediliyordu.bu sure artık,peygamberimizin risaletinin sonuna yaklaştığı ve yaklaşan ecelini haber veriyordu. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... bunu da öğrendik. Sağolasın. Kur’an-ı Kerim’de ismi geçen tek kadın kimdir ? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Hz.Meryem mi ? acaba |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... evet doğrudur :) soru alalım efendim :)) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... doğru cevabı veren kardeşimiz sorsun.bekliyoruz. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Buyrun siz sorun aklımda yok benim ... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Hz. Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hz. Hatice’nin R.A. vefatından sonra kiminle evlebmiştir ? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hz. seleme r.a. mı? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Abdişemsoğullar kabilesinden, yaşlı ve dul bir hanım olan SEVDE (r.anha) ile evlenmiştir. Sevde’den R.A. sonra Peygamberimiz kendisiyle evlenmiştir. Babası Hz. Ebubekir (r.a.) dır. Fıkıhta, ilimde, tıpta, şiir’de ve etkili hitabette ondan daha ileride bir kadın görülmemiştir. Ramazan ve Kurban bayramları hariç tüm yılı oruçlu olarak geçiren, hicri 58 yılında, Ramazan ayında 68 vefat eden bu hanımı tanıyor musunuz ? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Hiç tanımaz olur muyuz !!! anneler annesi, sevgililer sevgilisi Hz. Aişe radiAllah u anha... ___________________________ İçten gelmek ve Allah için olmak şartıyla insanların her fırsatta birbirlerine "Seni seviyorum" demesini 14 asır önce kim tavsiye etmiştir ? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... ama benim gitmem lazım ezan vakti geliyo haırlık yapmam lazım. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Efendiler Efendisi (allahumme salli ala seyyidine muhammed) Habibullah .Hz .MUHAMMET |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Editorum burdamısınız...Bakın gidiyom :) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Alıntı:
Alıntı:
[B][I]çok özür dilerim sizden... gerçekten görmedim... cevabınız içinde teşekkür ederim kardeşm.. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Önemli değil Editörum ..Özür dilenecek bir şey yok.İnsan yanlız kalınca kötü oluyor.. selam ve dua ile |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hım.... selam ve dua ile.. tanıdık gelmiyor değil :) evet sizden soru bekliyoruz fani kardeşim :) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... fani şuan yok ben sorsam olur mu :))) Hicri takvim nedir ve kim başlatmıştır? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hicr i takvim peygamber efendimizin mekke den medine ye hicretini başlangıç olarak esas alır (622 )hz. ömer zamanında resmi olarak kabul edilmiştir. sual:girmeye hazırlandığımız hicr i yılbaşı hangi ay ile başlar? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Muharrem ayı. Hicri takvim ile Miladi takvim arasındaki fark nedir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... muharrem ayı mı? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... yanlış cevap mı yoksa. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... evet tebrikler soru alalım:) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Hicri takvim Efendimizin fethini başlangıç alırken miladi takvim Hz. İsa'nın doğumunu başlangıç kabul eder.Bu mu? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... sormuştum:)) farketmedin dimi :)) Hicri takvim ile Miladi takvim arasındaki fark nedir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... o muharrem ayıdır... tebrikler.. hicri takvim ile miladi takvim arasındaki fark Hicri Takvim AY yılını, Miladi Takvim GÜNEŞ yılını esas alır. Bu yüzden ikisi arasında 11 gün fark vardır. bak ben bunu 13 gün diyebiliyordum :) sağol bilal hocam |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Bide hicri takvim ay takvimidir miladı takvimse güneş takvimidir.Bu yüzden 10 gün fark vardır aralarında |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... evet doğru cevaplar geldi herkesten |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Haydı sor sor... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Allah(c.c.)’ın dilediği şeyleri Peygamberlerine bildirmesine ne denir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... 11 ve 10 bu 13 te olabilir mi ?? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Vahiy mi? Emin değilim! |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... emin olman lazım :))) evet vahiydir Kur’an’ı Kerim ayet ayet, sure sure inerken o gün için mevcut bulunan kemik parçası veya düz, yassı olan şeyler üzerine yazılırdı. Daha sonra tek bir kitap haline getirildi. İşte yüce kitabımızı ilk olarak kim zamanında ve nasıl Mushaf haline getirildi |
___________________________ Hangi sünneti yerine getirmek hangi farzı yerine getirmekten daha fazla sevap kazandırıcıdır? [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Sayın baş editörüm 10 günden emin değilim ben insanları yönlendirmiş olmayayım... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... aralarındaki fark 11 gündür ay yılı 354 gün güneş yılı 365 gündür. sorulara geçelim :)) iki tane var cevaplanacak ama ben birisini bilmiyorum :)) |
SAAT: 17:12 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.