![]() |
Cvp: Dini bilgi yarışması ummul mesakin diye anılan hanım sahabi (r.a) kimdir |
Cvp: Dini bilgi yarışması yahu bu bölümümüz ne zamandır öksüz kalmış... inş. üftade kardeşimiz gelince sorunun cevabını ondan alırız. yok mu sorusu olan şöyle bir beyin fırtınası yapalım:)) |
Cvp: Dini bilgi yarışması ummul mesakin(miskinlerin anası) hz zeynep bin hüzeyme ra annemizdir . türkistanlı islamın ilk şehitleri olan ana-babanın oğlu sahabi kimdir? |
Cvp: Dini bilgi yarışması Ammar ibn i yasir miydi?hz .sümeyyenin oğlu? |
Cvp: Dini bilgi yarışması fıkıh usulunun mimari kimdir? |
Cvp: Dini bilgi yarışması imam şafi olması lazım. |
Cvp: Dini bilgi yarışması Allah razı olsunnn da, soru nerde:) |
Cvp: Dini bilgi yarışması biraz da dinler tarihi olsun bakalım. içinde incilin de tevratın da bulunduğu hristiyanların kutsal kabul ettikleri kitabın adı nedir? |
Cvp: Dini bilgi yarışması kitabul mukades |
Cvp: Dini bilgi yarışması tebrikler...doğru bildiniz hocam.ilahiyat okuduğunuz belli oluyor.çok atiksiniz:) |
Cvp: Dini bilgi yarışması [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]Peygamberimiz(s.a.v) Fatıma annemize hangi hitaplarda bulunurdu? |
Cvp: Dini bilgi yarışması ]yok ferdi(bu arada hoş geldin) O mübarek (s.a.v)bide dermiş ki.. fatıma.sıddıke,mübareke,tahire,zekiyye,raziyye,mer ziyye,muhadise,zehra.. diye hitaplarda bulunurmuş. ümmi ebiha(babasının annesi):bunun açıklaması şu..Peygamberimiz annesini kaybettikten sonra anne sıcaklığını ve şefkatini hz Ali (r.a)annesi Fatıma binti Esed in sevgisiyle telafi edrmiş.bu mübarekte vefat edince Peygamberimize ağır bir hüzün çökmiş.ama Allahu Teala Fatıma binti Esedi hatırlatacak,varlığıyla kalbinin teselli bulacağı sevgili kızı Fatıma yı O na bağışladı..bu yüzden böyle anarmış peygamberimiz.(s.a.v) ..bende yeni öğrendim paylaşmak istedim. |
Cvp: Dini bilgi yarışması sevgili ferdi inzar bir bayan olduğu için şükran yaa ühtii olacaktı:) neyse. biz sorulara devam edelim. Allah tealayı görmesekte onu görürmüşçesine inanmaya,amel etmeye ne denir?(cibril hadisinde geçer) |
Cvp: Dini bilgi yarışması cvp ihsan Alıntı:
|
Cvp: Dini bilgi yarışması mekkeliler peygamber efendimize EMİN lakabını takmıştı, efendimiz Hangi sahibiye EMİN lakabını takmıştır. bilene bisiklet alacağım. |
Cvp: Dini bilgi yarışması hz. ebubekir mi? |
Cvp: Dini bilgi yarışması hz ebu ubeyde bin el cerrah.. pisikletimi al sözün şakası makası olmaz ... |
Cvp: Dini bilgi yarışması tanış, eğer araştırma yapmadan arama motorlarından yardım almadan cevapladıysan adresini ver bisikleti yollayacağım. |
Cvp: Dini bilgi yarışması eyvallah. sözümüz mahfuzdur. istediğin zaman. |
Cvp: Dini bilgi yarışması soruyu cevaplayan arkadaşlar yeni soru sorarlarsa yarışma diğer arkadaşlarla devam eder..soruyu muhakkak bir üyemiz cevaplar inşaalah. |
Cvp: Dini bilgi yarışması Tanış abi bisikletin hayırlı olsun... Hüseyin güle güle binsin inşAllah... [ işte ilmin mükafatından örnekler :) |
Cvp: Dini bilgi yarışması iyi peki.. Adem_i Haraç nedemektir] |
Cvp: Dini bilgi yarışması İslâm Hukuku, hüküm verirken ; birtakım ana prensiplere dayanır. Fertlerin mükellef bulunduğu hükümlerden birisidir Adem_i Haraç...Bu cümle , güçlükten kaçınmak manasına geliyor, yaniii İslamî tekliflerde, insana ağır gelecek bir güçlük ve şiddet yoktur. İnsanları ağır bir yük altında ezecek, güç durumda bırakacak teklifler, Kur'an-ı Kerim'de yer almaz. insanın takatını tüketen, varlığını yıpratan gönlünü sıkan ağır tekliflere islamda yer verilmemiştir. Bu konuyu daha ii açıklamak için de birkaç ayet ve hadis vereliimmm : AYETLERDEN ÖRNEK : "Allah sizin için kolaylık diler, size güçlük murad etmez". (Bakara: 185). "Allah sizden hafifletmeyi diler. Zira insan zayıf yaratılmıştır". (Nisâ 28). "Allah size güçlük yapmak murad etmez". (Mâide: 6). "Dinde size hiçbir güçlük yapmadı". (Hac: 78). "Üzerindeki güç teklifleri ve ağır kayıtları onlardan kaldırır." "Köre vebâl yok, topala güçlük yok, hastaya güçlük yok". (Fetih: 17). "Sana kolay olan dinin yolunu gösteririz." (A'la:18). "Yanıldığınızdan dolayı size vebâl yoktur". (Nisâ: 100). "Yarab, unutur ve hata edersek bizi muâhaze etme". (Bakara: 286). "Ancakzaruret sebebiyle istemeyerek ve haddi tecâvüz etmeyerek mecbur kalana günah yoktur". (Bakara: 173). HADİSLERDEN ÖRNEK: Ümmetimden hata ve nisyân kaldırıldı." "Dininizin en hayırlı olanı en kolay olanıdır." Peygamber Efendimiz etrafa gönderdiği elçilere şu talimatı verirdi: "Kolaylık gösterin, güçleştirmeyin, müjdeleyin, nefret edip ürkütmeyin". "Ben müsamahalı, dosdoğru, tertemiz bir dinle gönderildim. "Bu din kolaylık dinidir. Dinde kim şiddet gösterirse sonunda mağlup olur. Siz dosdoğru olun, gerçeğe yaklaşın, müjde verip sevindirin, çölde giden yolcunun sıcaktan korunmak için yaptığı gibi siz de kendinizi yormadan akşamın ve sabahın serinliğinden geceden istifade ederek yolunuza devam edin". (Buhârî, İman bahsi) "Allah'a en sevgili olan din, müsamahalı ve tertemiz olan dindir". (Ahmed b. Hanbel ve Buhâri). "Eğer ümmetime güç geleceğinden korkmasaydım onlara her abdestte misvak kullanmalarını emrederdim". Hz. Aişe diyor ki: "Hz. Peygamber iki şey arasında muhayyer olunca, onlardan en kolay olanını seçerdi. Ve ümmeti hakkında daima hafif olanı severdi." Oldumu şimdi admin abisi hımm ? |
Cvp: Dini bilgi yarışması Kuranı kerim kaç süre, kaçı medeni kaçı mekki, kaç cüz, kaç hizb, kaç ayet, ahkam ayetleri kaçtır, ibadet ayetleri kaç ayettir, aile hukuku kaç ayet, muamelat kaç ayet, ukubat kaç ayet, google amca yararmı bilemem yağmur. |
Cvp: Dini bilgi yarışması bildiklerimizi yazalım bari kuran 114 sure ,6666 ayet denir(ihtilaflı) 30 cüz,her cüzde 4 hizb olduğuna göre 120 hizp ,sanırım aile hukuku ile ilgili 70 ayet vardı.gerisini hatırlamıyorum:( |
Cvp: Dini bilgi yarışması Kuranı Kerim : 114 Mekki : 56 Medeni :14 Cüz. 30 Hizb: Tekil olarak;7 ayette_9 defa Çoğul olarak: 9 ayette 10 defa. Ayet: 6666 Ahkam ayetleri:317 Aile Hukuku: 70 ayet Ukubat (ceza) :30 ayet Muamelat: Onu da sen söle alah alah |
Cvp: Dini bilgi yarışması ben kuran ın her 5 sayfasının bir hizbi oluşturduğunu biliyorum. buradaki hizb hangi manadadır? |
Cvp: Dini bilgi yarışması Kuranı Kerim : 114 Mekki : 56 Medeni :14 56+14=114 mü Cüz. 30 Hizb: Tekil olarak;7 ayette_9 defa Çoğul olarak: 9 ayette 10 defa. Ayet: 6666 Ahkam ayetleri:317 Aile Hukuku: 70 ayet Ukubat (ceza) :30 ayet Muamelat: Onu da sen söle alah alah |
Cvp: Dini bilgi yarışması Alıntı:
Hizb: Kur’an’ın her 5 sayfasına 1 hizb denir. Her cüzde 4 hizb bulunur. |
Cvp: Dini bilgi yarışması Nur doğru anlamışsınız.. |
Cvp: Dini bilgi yarışması zinnureyn lakaplı halifemiz kimdir?ve bu lakap kendisine niçin verilmiştir? |
Cvp: Dini bilgi yarışması 1_Pardon 56 yazmışım, 86 (klavye kazası ) 2_Hizb: Tekil olarak;7 ayette_9 defa Çoğul olarak: 9 ayette 10 defa (Kuranda çoğul ve tekil olarak hizb kelimesinin geçtiği ayetler :hizb kelimesini tekil biçimiyle yedi âyette (5/56,18/12, 23/53, 30/32, 35/6, 58/19-22) dokuz defa, çoğul biçimiyle de dokuz âyette (11/17 13/36, 19/37, 33/20-22, 38/11-13, 40/5-30, 43/65) on defa kullanır (Ben böyle düşündüm ) 3_ Kuranda 6666 ayet var biliorum ama ihtilaflı , ama besmeleler dahil die sorarsan numarasız Besmeleler dahil 6346 (19x334) 4_ Ahkam ayetleri 317 diolar ama ihtilaflı , google amca 500 dio |
Cvp: Dini bilgi yarışması Muamelat: Onu da sen söle alah alah doğru yazalım Allah Allah ifadesini.. |
Cvp: Dini bilgi yarışması çalış gel 86+14=100 eder ne yaptın 14 süreye:) |
Cvp: Dini bilgi yarışması iyi de arapça da hizb kelimesi asker demektir.konumuzla ne alakası var ?tekili , çoğulu vs. |
Cvp: Dini bilgi yarışması Alıntı:
|
Cvp: Dini bilgi yarışması hz osman b.affan r.a. efendimiz sav iki kızı ile de evlendiği için |
Cvp: Dini bilgi yarışması hem ensar hem muhacir olan sahabi ? |
Cvp: Dini bilgi yarışması ee aradaki yorum silinince bizim yorumlar üst üste sap gibi kalmış :=))) evet ensarın muhaciri olan sahabi...? medine ilk doğan muhacir kim ? islam adına ilk kılıç çeken kim ? kim kim kim kimm.. kiziroğlu değil tabi |
Cvp: Dini bilgi yarışması ipucu? |
SAAT: 16:10 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.