![]() |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Alıntı:
Hz.osman mı? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... yok diğil editörüm. Hz. Ebu Bekir zamanında Zeyd b. Sabit tarafından Mushaf haline getirildi. öteki sorunun cevabını merak ediyorum |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Hz. Ebubekir zamnında diyebiliorum.. _____________________ Hangi sünneti yerine getirmek hangi farzı yerine getirmekten daha fazla sevap kazandırıcıdır? [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hz osman değil,hz ebubekir dağınık olan sayfaları,deve kemiklerine yazılmış ,ağaç kabuklarına yazılmış kuran ayetlerini zeyd bin sabit başkanlığında bir heyet kurarak iki kapak arasına getirdi(diye biliyorum ben) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Nûr editörüm tamam doğru biliyorsun ben cevap yazmıştım öteki sorunun cevabı kaldı cevpalanmadı o merak ediyorum o soruyu |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... yahu hızlarınıza yetişilmiyor:)mimnun ben de merak ettim ya ipucu isteriz[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... mim_nun ipucu ver cevabı bilmiyoruz :) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... [CENTER] Alıntı:
selamı yaymak olabilir mi ? vermek sünnet almak farzdır ama efendimiz selamı ilk önce veren daha üstündür buyurur... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... tebrikler maşuk :) haydi sor sor :) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Evet maşuk hocaya katılıyorum. Aloo mim_nun nerdesin? El cevp |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... bir yanlışlık olmasın ama ben selam almayı vacip diye biliyorum. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... vermek Sünnet almak farz doğrudur tebrik ederim maşuk senden soru bekliyoruz |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... şakkı sadrı hülasa ediniz yawrucum... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Üç aylar hangi ayla başlar? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... recep tabi ki:) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Recep ayı ile başlar. maşuk dediğini anlamadım ben. ne demektir o |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Harikasın Nur Çerez gibi bir soru oldu galiba,Hadi sıra sende |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... yaw ben cevabımı neden alamadım acep ? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... senin dediğini anlamadım ki onun hakkında düşüneyim sana da yazdım dediğini anlamadım diye görmedin sanırım. o ne demektir |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Hocam tekrarlar mısınız soruyu? Sanırım kaçırdık... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... ee biraz öyle olmuş:) sorumu soruyorum:kuran ı kerimin mana bakımından geniş bir şekilde izahına ne denir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Tefsir denilir. öteki sorunun cevabı gelmeden soru sormak yokkkkkkkkkk :))) |
bu yazın kime idi kardeş maşuk ??? yawrucum falan ?? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... ya hu cevabı verceksem neden soruyorum ? efendimizin hayatından, siyeri nebiden... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... şimdi gördüm şakkı sadr derken peygamberimizin çocuk yaşta cebrail a.s. tarafından göğsünün yarılması olayını mı kastettiniz? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Tefsir sanırım.Maşuk hocanın sorusunu gören,tanıyan var mı? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... ya ben ne anlama geldiğini bilmediğim için dedim. cevap istemedim efendim :))) |
kırılan kalbi onar :) demek istiyormuşsun öylemidir :) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... tebrikler Nur kardeşim de tam cevap tamama ermedi... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... yaaaaaaaaaaaaaa arkadaşalr bir durum ortalık karıştı iyice. şimdi tek soru sorulsun maşukun cevabı verildikten sonra. ona göre cevaplayalım. soruyu bir kişi sorsun. yoksa olmuyor sorular karışıyor. anlaştık :)) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Durdunuz mu ??? :)))) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... ya tam hatırlamıyorum ama bildiğim kadarıyla söyleyim peygamber efendimzi süt annesini hz halimenin yanında , onun çocukları ile oynarken cebrail a.s. yanına geliyor ve göğsünü yarıp kalbini temizleyip tekrar yerine koyuyor.daha sonra hz halime efendimizin göğsünde bir ize de rastlıyor.hafızam bemni yanıltmadıysa... yine de sizden alalım:) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Kaptanımız kalbin nuru. Sayın kaptan siz sorun. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... şakk:yarılmak kırılmak.. sadr:göğüs kafes kalp yürek.. şakkı sadr:göğüs yarmak,kalp kırılmak... şakkı kamer:ayın yarılması mücizesi gibi.. toparlarsak; nurun dediği gibi ; 1-efendimizin sav göğsünün yarılması mucizesi olabilir, 2-mim nunun dediği gibi kırılan kalp olabilir.. maşuk arapçadan ingilizceye atlıyorsun daldan dala:) ferdinin besteleri gelir yakında:)))) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... tamam durmuşsunuz :)))) ya bunu şunun için dedim karışıklık çıkıyo o yüzden :( düzenli şekilde sorar isek daha anlayışlı olur kanaatindeyim sizce. soruyu ben sormuşum önemli değildir kim sorarsa sorsun farketmez. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... değerli kardeşlerim şakkı sadr ; efendimizin muhtelif zamanlarda sadrının yarılarak kalbinin yıkanması işlemidir. bazı rivayetlere göre 2, bazı rivayetlere göre 3 defa olmuşdur.. 1.efendimiz Halime hatun un yanında iken.Bu şerhde efendimizin sadrından kin ve nefret çıkarılıp, şefkat ve merhamet yerleştirildi.. 2.efendimiz dedesi ile beraber iken.Bu şerhde de öfke ve telaş çıkarıldı ve yerine huzur ve sükunet kondu.. 3.efendimiz miraca çıkmadan evvel ordaki olayları idrak etsin diye sadra hikmet kondu... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... hocamız son noktayı koymuş.ne güzel, medine web ilim ,irfan yuvasına dönmüş...ama daha sistemli olabiliriz galiba; soruyu bilen sorusunu sorsun inş.. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... ama o zamanda yine karışıklık çıkacak. soruyu diyelim iki kişi bildi değil mi. hangisi soracak. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... yine biz sorucaz demek |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... kim nişanlı ise öncelik onun:) |
SAAT: 17:12 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.