![]() |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... 14 Mü? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Hocam aşk olsun ben burdayım...Siz sorun |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... ezan vakti geldiği için çıkmıştım yazdığınızı şimdi gördüm. kimse cvp vermiyordu :((( şimdi soruyorum :)) Peygamber Efendimiz'in -sallâllâhu aleyhi ve sellem- mührünü öpen Sahâbe kimdir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Hz. Ukkaşe R.A Peygamber efendimizin Kur'an-ı Kerim'in hepsini kapsar buyurduğu surenin ismi nedir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Fâtiha Sûresi Kur'ân-ı Kerîm kaç yılda tammalanmıştır. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... 22 yıl 2 ay 22 günde nazil olmuştur. Genellikle 23 yıl olarak anlatılır. Kalbin huzur bulması ne ile sağlanır?? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Allâh'ı zikrekmekle. hocam ezan vakit geldi oldu Câmii'ye gitmem lazım. sonra devam ederiz inşâallâh. :( |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... devam edelim yarışamaya bu sefer cevap vereceksiniz ama :))) Allâh Teâlâ İnsanı yaratacağı zaman yeryüzünden hangi melek toprak almıştır? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Sayın haftanın üyesi sakın bie yere gitmeyin cevap veriyorum cebrail mi? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... yok burdayım en yakın namaz vakti sabah namazı :)) Cebrâil -aleyhisselâm- geldi ama yeryüzü O'na toprak vermedi? O'ndan sonra bir melek daha geldi. 4 büyük melekten birisi. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Azrail mi acaba? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... evet doğrudur. soru sırası sizde. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... kuranı kerimde adı geçen sahabei kiram kimdir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... İkinin ikincisi olarak diye geçen Hz. Ebû Bekir Sıddîk R.A. mı acaba? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... orada ima var. bizzat adı geçmekte sahabenin:) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... ipucu ver Hocam ya. Çok zor bi soru bu. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... özgünüm:) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Ebâ Eyyûb El-Ensârî R.A. mı |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Hz. Zeyd mi acaba? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... 33 .cü sürenin 37 .ci ayeti.. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... evet Hz. Zeyd R.A. bende şimdi buldum. :))) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... en son vefat eden annemiz? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Ümmü Seleme R.A. Vâlidemiz. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Sanırım bir izdivaç meselesinden dolayı yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak için ayeti kelime nazil oluyordu.Bilgi verirseniz sevinirim sayın imamlar. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Hz. Zeyd R.A. için mi? ben pek birşey anlamadım. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... evet .Neden Hz.Zeyd Kuranda yer alıyor.Hatırladığım kadar bir izdivaç neselesinden dolayıydı ama emin değilim. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... [SIZE=3]Hani sen, Allah'ın kendisine nimet verdiği ve senin de kendisine nimet verdiğin kişiye: "Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın" diyordun; insanlardan çekinerek Allah'ın açığa vuracağı şeyi kendi nefsinde saklı tutuyordun; oysa Allah, kendisinden çekinmene çok daha layıktı. Artık Zeyd, ondan ilişkisini kesince, biz onu seninle evlendirdik; ki böylelikle evlatlıklarının kendilerinden ilişkilerini kestikleri (kadınları boşadıkları) zaman, onlarla evlenme konusunda mü'minler üzerine bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir. (33/37) bu ayetin tefsirine bakarsanız detaylısını alırsınız... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... cevap Hocamız yazmış sağolsun. Peygamber Efendimiz'in -sallâllâhu aleyhi ve sellem- vefâtından sonra Şam'a göçen Sahâbe kimdir? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... göçenler bir iki değil ki.. ama sorunun cevabı hz bilal olsa gerek::) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... evet ama Şam diye belirtmiştim demek Şam'a bir çok sahâbe göçmüş ben sâdece birini biliyorum. cevap Hz. Bilâl-i Habeşî R.A. evet. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Soru sizden gelince aslında hemen bilmemiz lazımdı. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Şeytan cennete nasıl girmiştir. kovulduktan sonra. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... iki üyemiz var..iblissavar ve iblisdöver..bunlara sormak gerek[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... :)))) seleme571 güldürdün beni Allâh Teâlâ seni güldürsün. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Amin.inşallah Rabb-i Rahim hepimizi baki alemde güldürür. |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Âmîn. inşâallâh Gülenlerden oluruz Öteki Âlemde. bir soru sormuştum arada kaynamasın :) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Öğrencilerimden öğrendim.Soru kaynasın diye çabalıyorum ama kül yutmazsınız siz şaka bi yana soru neydi el tekrar... |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Şeytan İlâhi Huzur'dan kovulduktan sonra Cennet'e girmek için çabalıyordu. Cennet'e nasıl girdi? |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... Sanırım buldum sayenizde de öğrenmiş oldum. Cennetin kapısına gelen iblis oradaki yılan esneyince yılanın içine girip cennete girdi.O yüzden de esnemek şeytandandır.(kaç aldım öğretmenim?) |
Cvp: Dini Bilgi yarışması... :) evet yılanın ağzının içine girerek Cennet'e girdiği doğrudur. şöyle YŞeytan yılana gelir ben Âdemoğlu ile yılanların yeryüzünde birbirlerine düşman olduğunu kitapta okudum der. beni Cennet'e girmem için yardımcı olur musun. yılan nasıl olacak der. iki azı dişinin arasına girer sen geviş getir bir şey yiyor gibi yap der Cennet kapısının bekçileri seni yemek yiyor sansın seni durdurmasın der. öyle de olur ve netîce de girer. yılan 4 ayaklı ve tüylü bir hayvandır ama yaptığı bu işten dolayı yeryüzüne sürüngen olarak gönderilir. 10 üzerinden 7 :) |
SAAT: 16:09 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.