|  | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Ben face..dgs ile ilgili bir sayfaya üyeyim.Cvp anahtarları yayınlandıktan sonra ösym ye şikayette bulunacağız çünkü bir çok kişi mağdur öncelikle kendim tabiki.doğrularımız eksik ve buna eminiz kesinlikle bir hata yapıldı bence herkes xvp anahtarlarını ve netlerini kontrol etsin | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Arkadaşlar şimdi bu aldığımız puanlar ham puan mı yoksa okul puanımız eklenmiş hali mi? | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Alıntı: 
 | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Tercih yapacak arkadaşlar için KESİN OLMAMAK KAYDIYLA bir kaç önerim ve bilgim olacak. Geçen yıl ki ilitam alımı 4686, örgün 815 toplam 5501 kişiymiş. yani bu şu demek, geçen yıl dgsye giren birisi, sıralamada (bakın puan demiyorum) ilk 5500 kişiye girdiyse şansı yüksekti. sıralamasına ve tercihlerine göre kesin bir yere yerleşirdi. bu sene ise ilitamlar da 911 kişilik kontenjan (eğitimde kalite amacıyla) azaltıldı. yani bu sene 815 örgün (i.ö dahil) ilitam da 3775 toplam da 4590 kişi ilahiyat okuyacak. kaç kişi sözel sıralamada sizden öndeyken ilahiyat dışı tercih yapar bilemiyoruz. ama işin özü sıralamada ilk 5000 de değilseniz yerleşme imkanınız zor. imkansız değil ama zor. Her senenin değişkenleri vardır. mesela geçen yıl ki netleri yapmanıza rağmen, bu sene yaklaşık 10 puan eksik aldınız. neden? sorular sınava girenlere daha kolay gelmiş, standart sapma yükselmiş. Tercih için de Doğudaki malum olaylardan dolayı Diyarbakır Malatya Elazığ ilitamlar ve doğudaki diğer örgün ilahiyatlarda puan düşebilir, batıda daha da yükselebilir. keşke geçen yılın taban puanları ile birlikte sıralamaları da elimizde olsa daha kesin bilgi verirdik. demem o ki; tercih yaparken sakın umutsuzluğa düşmeyin. tüm bunlar varsayım. her senenin kendine has kriterleri olur. siz gitmeyi kesin düşündüğünüz tercihleri sırasıyla yapın. gerisi takdir-i ilahi deyin. Rabbim hakkımızda ne hayırlıysa onu versin. | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü teşekkürler ben bu puanlarla nereye girebilirim hedefim istandul ingilizce ilahiyattı | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü puanınız kaçtı Kardeşim? | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü arkadaşlar benim de 269,06975 puan sıralamam 1645.. hayrlısı olsun hepimiz için.. musab hocam ne dersiniz benim durumuma? | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü musab27 sen kaç puan aldın | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü nurşen sen kaç aldın | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü geçen sene 270 küsür istanbula gidemedi bu sene sorular zor muydu ya da giren mi azdı | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü bu sene ne olur bilemem ama 250 veya 251 ile bir yere yerleşen olmadı ilk 7000'e giren yerleşebiliyor  ama tercih sırası da önemli | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü asilem sen kaç aldın | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü musab hoca bizim psikolojimiz bozulmasın diye söylemiyor puanını..:) | 
| 
 zeynepcim sen hangi ilitamı düşünüyorsun puanın 269 mu inşaAllah yerleşirsin kardesim ben bu sene tercih de yapmam büyük ihtimal zaten bişey geleceğini sanmıyorum :) evet000 | 
| 
 | 
| 
 | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü tercih yapacak arkadaşlar. kişisel görüşüm batı puanları yükselip doğu düşebilir. Ülkenin malum durumundan dolayı. düşük not alanlar üzülmesin her şeyde vardır bir hayır ama mutlaka tercih yapsınlar. özellikle doğuyu... | 
| 
 | 
| 
 hem doğunun durumu karışık diyorsun hem özellikle doğuyu tercih yapsınlar diyorsun musab kardes benim kafam karıştı :) ben istanbul istiyordum ya hayırlısı inşaAllah bu defa olmadı başka seferlere inşAllah hayırlıysa | 
| 
 | 
| 
 | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü tabiki doğuya yakın olanlar için diyorum. hani bir sene beklememek için. malum seneye dgs nasıl olur sorular nasıl gelir sizin şartlarınız ne olur bilemiyoruz. tabiki tercih size kalmış. | 
| 
 300 puan demişsiniz ama İstanbul için 300 e gerek kalmaz inşAllah. okul ortalamanız çok iyi. benim netleri yaparsanız rahatlıkla İstanbul gelir. çünkü okuldan dolayı benden 7 puan fazlanız oluyor. yani 51-52 net kafi. inanın zor değil. | 
| 
 sağolun yediiklim yayınevini mi öneriyorsunuz diğer puanı yüksek arkadaşlar siz hangi kaynaktan çalıştınız ?? | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü valla ben dgs için hiç ders çalışmadım. sadece 2012 2013 Türkçe sorularını çözdüm serviste işe giderken :)) Ben Türkçeyi (mantık harici)uzun uzun çalışılacak, hazırlık yapılacak bir ders görmüyorum. Sonuçta sorular hep parağraf tarzı. bol bol kitap okuyun. hızlı okumanız ve okuduğunuzu anlamanız gelişsin yeterli bence. sınav anında da sakin dikkatli olun. Bunu samimiyetle söylüyorum, kpss lys tarzı sınavlardan çok çok kolay. yeter ki zamanı iyi kullanın. | 
| 
 Alıntı: 
 sizide tebrik ederim | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü benimki de  mat 5d 3y türkçe 48d 12y öbp 53.400 puan 260,64083 sıralama 3494 nereler olur ya da nereleri tavsiye edersiniz? | 
| 
 teşekkürler dhbt için hangi yayınevini önerirsiniz daha önce giren arkadaşlardüşünceli000 | 
| 
 | 
| 
 | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Selamun aleyküm arkadaşlar sınava giren herkese geçmiş olsun öncelikle. Sınava 3 hafta kala başladım çalışmaya ve 15 adet deneme + son 5 yılın çıkmış sorularını çözerek hazırlanabildim. Hepsini süre tutarak ve optik forma kodlayarak çözdüm. Denemelerde Türkçe net ortalamam 47.5, Matematik ise 13-15 civarı yapabiliyordum. Sınav sonucum ise şöyle: SAY : 13 NET SÖZ : 42.5 NET ÖBP : 54.8 PUAN: 260.75001 SIRA : 3462 Açıkçası Türkçe beklentimin altında geldi. İstanbul ve Ankara'ya el sallamak durumundayım ancak diğer ilitamlardan herhangi birine inşaAllah yetecek gibi... Seneye hazırlanacak arkadaşlar için tavsiyem, özellikle sınavda heyecan vb.durum yaşayanlar deneme testlerini mümkünse dershane veya halk kütüphanesi gibi insanların yoğun olduğu yerlerde çözsünler. Herkese başarılar, Allah bizleri hakkıyla kazananlardan eylesin. | 
| 
 | 
| 
 | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Arkadaşlar tekrar söylüyorum cvp anahtarları yayınlandıktan sonra mutlaka  netleriniza bakın eksik hesaplandı şuan herkes bu durummu medyaya yansımak için uğrasıyor hatta bazı sitelerde dilekçeler yazılıp gönderildi herkes az çok kendi netini bilir ben yüzde yüz eminim 53 doğrum 7 yanlışım var ama sonucumda çok farklı hatta bazı arkadaşların boş sayısı yükselmiş herkese olan bir durum değil ama bence dikkat edin haktır bu resmen.bir yıl az bir sene değil çöpe gitmesin | 
| 
 ortada bir haksızlık varsa susmamak lazım tabiki kendimiz için olmasa da hakkı yenenler için şikayette bulunalım hepimiz inş. | 
| 
 Alıntı: 
 gibi şeyler duymustum..ben çok kolay olsun istiyorum galiba ama, forumdakı ilitamlı hocalarımız böyle birşeyin mümkün olmayacağını söylüyorlarmahcup000mahcup000 açıkçası çok korkuyorum başaramamaktan hem 3 yaşında bi oğlum var hem de şimdi bi tane daha bebek bekliyoruz Allah izin verirse şubat ayında doğacak..forumdaki bayan arkadaşlarımızın genel durumu böyle zaten en büyük motivem onlar..ama bu şartlarda başarabilirmiyim diye çok düşünüyorumdüşünceli000düşünceli000 bi yandan da sene kaybetmek istemiyorum..dediğim gibi kafam çok karışık Allah yardımcımız olsun.. tercih süresince birçok soru olacak kafamda inşallah medinewebce altından kalkarız hepsinin.. | 
| 
 | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Benim hiç bi tercih hakkım yada şansım yok mu 229 puan 23 binlerde sıralamam bide çok merak ediyorum bu sıralamada benden önce kaç kişi ilahiyatçı | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Bide  gerçekten yanlışlık var mı ki bende şüpheleniyorum bu kadar olmaması lazım cevap kağıdı ne zaman yayınlanır | 
| 
 kaç net yapmıştın eymen benim de puanım düşük geldi 30 küsür mü söylemeyecektim ama benim öyle mahcup000 | 
| SAAT: 13:28 | 
	vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by 
		Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - 
		vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.