Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   DGS (Dikey Geçiş Sınavı) (https://www.forum.medineweb.net/629-dgs-dikey-gecis-sinavi)
-   -   Medineweb DGS İstişare Bölümü (https://www.forum.medineweb.net/dgs-dikey-gecis-sinavi/31991-medineweb-dgs-istisare-bolumu.html)

necibe 05 Ağustos 2015 08:31

Cevap: DGS İstişare Bölümü

Ben face..dgs ile ilgili bir sayfaya üyeyim.Cvp anahtarları yayınlandıktan sonra ösym ye şikayette bulunacağız çünkü bir çok kişi mağdur öncelikle kendim tabiki.doğrularımız eksik ve buna eminiz kesinlikle bir hata yapıldı bence herkes xvp anahtarlarını ve netlerini kontrol etsin

sebaaaw 05 Ağustos 2015 08:42

Arkadaşlar şimdi bu aldığımız puanlar ham puan mı yoksa okul puanımız eklenmiş hali mi?

musab27 05 Ağustos 2015 09:00

Alıntı:

sebaaaw Üyemizden Alıntı (Mesaj 387788)
Arkadaşlar şimdi bu aldığımız puanlar ham puan mı yoksa okul puanımız eklenmiş hali mi?

hepsi dahil puanlara. net puanınız bunlar.

musab27 05 Ağustos 2015 09:18

Tercih yapacak arkadaşlar için KESİN OLMAMAK KAYDIYLA bir kaç önerim ve bilgim olacak.

Geçen yıl ki ilitam alımı 4686, örgün 815 toplam 5501 kişiymiş. yani bu şu demek, geçen yıl dgsye giren birisi, sıralamada (bakın puan demiyorum) ilk 5500 kişiye girdiyse şansı yüksekti. sıralamasına ve tercihlerine göre kesin bir yere yerleşirdi.

bu sene ise ilitamlar da 911 kişilik kontenjan (eğitimde kalite amacıyla) azaltıldı.

yani bu sene 815 örgün (i.ö dahil) ilitam da 3775 toplam da 4590 kişi ilahiyat okuyacak. kaç kişi sözel sıralamada sizden öndeyken ilahiyat dışı tercih yapar bilemiyoruz. ama işin özü sıralamada ilk 5000 de değilseniz yerleşme imkanınız zor. imkansız değil ama zor.

Her senenin değişkenleri vardır. mesela geçen yıl ki netleri yapmanıza rağmen, bu sene yaklaşık 10 puan eksik aldınız. neden? sorular sınava girenlere daha kolay gelmiş, standart sapma yükselmiş. Tercih için de Doğudaki malum olaylardan dolayı Diyarbakır Malatya Elazığ ilitamlar ve doğudaki diğer örgün ilahiyatlarda puan düşebilir, batıda daha da yükselebilir. keşke geçen yılın taban puanları ile birlikte sıralamaları da elimizde olsa daha kesin bilgi verirdik.

demem o ki; tercih yaparken sakın umutsuzluğa düşmeyin. tüm bunlar varsayım. her senenin kendine has kriterleri olur. siz gitmeyi kesin düşündüğünüz tercihleri sırasıyla yapın. gerisi takdir-i ilahi deyin.

Rabbim hakkımızda ne hayırlıysa onu versin.

ders 05 Ağustos 2015 10:39

teşekkürler ben bu puanlarla nereye girebilirim hedefim istandul ingilizce ilahiyattı

musab27 05 Ağustos 2015 11:50

puanınız kaçtı Kardeşim?

zeynepnm 05 Ağustos 2015 12:11

arkadaşlar benim de 269,06975 puan sıralamam 1645..

hayrlısı olsun hepimiz için.. musab hocam ne dersiniz benim durumuma?

mehmet akif2 05 Ağustos 2015 12:28

musab27 sen kaç puan aldın

mehmet akif2 05 Ağustos 2015 12:28

nurşen sen kaç aldın

mehmet akif2 05 Ağustos 2015 12:30

geçen sene 270 küsür istanbula gidemedi bu sene sorular zor muydu ya da giren mi azdı

mehmet akif2 05 Ağustos 2015 12:31

bu sene ne olur bilemem ama 250 veya 251 ile bir yere yerleşen olmadı ilk 7000'e giren yerleşebiliyor

ama tercih sırası da önemli

mehmet akif2 05 Ağustos 2015 12:38

asilem sen kaç aldın

zeynepnm 05 Ağustos 2015 12:54

musab hoca bizim psikolojimiz bozulmasın diye söylemiyor puanını..:)

fedra 05 Ağustos 2015 13:01

Alıntı:

zeynepnm Üyemizden Alıntı (Mesaj 387810)

zeynepcim sen hangi ilitamı düşünüyorsun puanın 269 mu inşaAllah yerleşirsin kardesim ben bu sene tercih de yapmam büyük ihtimal zaten bişey geleceğini sanmıyorum :) evet000

musab27 05 Ağustos 2015 13:31

Alıntı:

zeynepnm Üyemizden Alıntı (Mesaj 387801)
arkadaşlar benim de 269,06975 puan sıralamam 1645..

hayrlısı olsun hepimiz için.. musab hocam ne dersiniz benim durumuma?

Hayırlı olsun Zeynep. puanın çok güzel. normal şartlarda Ankaranın gelmesi lazım. ama gerek kontenjan azalması gerekse puanların düşmesi bir belirsizlik var. senin tercihin önemli. nereyi istiyorsun?

musab27 05 Ağustos 2015 13:32

Alıntı:

zeynepnm Üyemizden Alıntı (Mesaj 387810)

yok kardeşim. estağfirullah. puan çok önemli değil. tercihlerde sıralamanızı düşünün. benim sıralama 354. çok şükür İstanbul geldi.

musab27 05 Ağustos 2015 13:34

tercih yapacak arkadaşlar. kişisel görüşüm batı puanları yükselip doğu düşebilir. Ülkenin malum durumundan dolayı. düşük not alanlar üzülmesin her şeyde vardır bir hayır ama mutlaka tercih yapsınlar. özellikle doğuyu...

ders 05 Ağustos 2015 13:40

Alıntı:

musab27 Üyemizden Alıntı (Mesaj 387796)
puanınız kaçtı Kardeşim?

258 di

fedra 05 Ağustos 2015 13:45

Alıntı:

musab27 Üyemizden Alıntı (Mesaj 387814)
tercih yapacak arkadaşlar. kişisel görüşüm batı puanları yükselip doğu düşebilir. Ülkenin malum durumundan dolayı. düşük not alanlar üzülmesin her şeyde vardır bir hayır ama mutlaka tercih yapsınlar. özellikle doğuyu...

hem doğunun durumu karışık diyorsun hem özellikle doğuyu tercih yapsınlar diyorsun musab kardes benim kafam karıştı :) ben istanbul istiyordum ya hayırlısı inşaAllah bu defa olmadı başka seferlere inşAllah hayırlıysa

ders 05 Ağustos 2015 13:52

Alıntı:

ders Üyemizden Alıntı (Mesaj 387815)
258 di

daha açık yazayım musab bey ben bu sene dgs ye hiç çalışmadım öbp mi yüksek tutmaya çalıştım.not ortalamam 92 geldi.öbp ise 73.sınavda sadece sözel yaptım.mantık sorularını yapmadım. sonuç:d,43 y,12 .sıralamam 4052.hedefim inglizce ilahiyat ama küçük çocuğum olduğu için dgseye çalışamadım.bu sene girme ihtimalim yok gibi.benim 300 yapabilmem için kaç türkçe yapmam gerekir.matamatik çalışmalımıyım.ilk kaça girmem lazım.son olarak bu puan nasıl hiç çalışmayan biri olarak.değerlendirirseniz sevinirim.

Hâdimul İslam 05 Ağustos 2015 13:54

Alıntı:

fedra Üyemizden Alıntı (Mesaj 387816)
hem doğunun durumu karışık diyorsun hem özellikle doğuyu tercih yapsınlar diyorsun musab kardes benim kafam karıştı :) ben istanbul istiyordum ya hayırlısı inşaAllah bu defa olmadı başka seferlere inşAllah hayırlıysa

bu karışıklığın tercih edilmeme sebebi olduğunu düşünürsek,siz tercih edin demek istiyor musab kardeş..tabi illada bir ilitam olsunda ne olursa olsun diye düşünüyorsanız..benim tavsiyem de uzaksanız böyle bir riske girmeyin..tehlike anlamında söylemiyorum bunu...ulaşım..sınav zamanı geldiğinde karışıklık çıkıp sınav iptali yaşanması...perişanlık yani..bir sene daha hazırlanıp istediğin yeri tutturmak varken...gereksiz risk almayın derim..yakınsanız o başka tabi..

musab27 05 Ağustos 2015 14:19

tabiki doğuya yakın olanlar için diyorum. hani bir sene beklememek için. malum seneye dgs nasıl olur sorular nasıl gelir sizin şartlarınız ne olur bilemiyoruz. tabiki tercih size kalmış.

musab27 05 Ağustos 2015 14:24

Alıntı:

ders Üyemizden Alıntı (Mesaj 387817)
daha açık yazayım musab bey ben bu sene dgs ye hiç çalışmadım öbp mi yüksek tutmaya çalıştım.not ortalamam 92 geldi.öbp ise 73.sınavda sadece sözel yaptım.mantık sorularını yapmadım. sonuç:d,43 y,12 .sıralamam 4052.hedefim inglizce ilahiyat ama küçük çocuğum olduğu için dgseye çalışamadım.bu sene girme ihtimalim yok gibi.benim 300 yapabilmem için kaç türkçe yapmam gerekir.matamatik çalışmalımıyım.ilk kaça girmem lazım.son olarak bu puan nasıl hiç çalışmayan biri olarak.değerlendirirseniz sevinirim.

Kardeşim, çocuklu ve ders çalışmayan birisi için puanınız gayet iyi. yanlış anlamadıysam istanbuldasınız o sebeple istiyorsunuz istanbulu. yada yakınsınız. seneye aof sorunu olmadan çocuğunuzun da biraz büyümesi ve ders çalışmanızla çok rahat istanbulu kazanabilirsiniz ama dediğim gibi şahsınızda yada dgs de neler değişir bilemiyoruz. şimdiden kestirmek zor. bana kalırsa mat ile hiç uğraşmayın. eğer temeliniz yoksa tamamen vakit kaybı. ona harcayacağınız emeği mantık sorularına verin. bir sürü videolu çözümler var onlara çalışın. bol bol sene boyunca kitap okuyun. zaman çok önemli. ben normalde 60-70 dk da çözebileceğim 60 Türkçe sorusunu aheste aheste 120 dk da bitirdim.

300 puan demişsiniz ama İstanbul için 300 e gerek kalmaz inşAllah. okul ortalamanız çok iyi. benim netleri yaparsanız rahatlıkla İstanbul gelir. çünkü okuldan dolayı benden 7 puan fazlanız oluyor. yani 51-52 net kafi. inanın zor değil.

leylaa yLmzr 05 Ağustos 2015 14:47

Alıntı:

Asilem Üyemizden Alıntı (Mesaj 387786)
Leylaa kardeşim kendi adıma yediiklim denemeleri çözdüm birkaç tane, yine ayni yayinevinin son yılların çıkmış sorularından 3-4yılı çözdüm. Pek soru cozmedim yani. Çünkü okuma anlama yorum sorularından müteşekkil dgs bu konuda iyiydim çok şükür.. Eğer kitaplarla aranız iyiyse yorumlamaniz gelişiyor, önceden beri okumayı seven biri bu sınavı yapar deniyordu ben hazırlanırken okuduğum bi yazıda.. asil önemli olan benim için mantık sorularıydı, onlarda zorlaniyordum bunun için çözüm videoları izledim tablo oluşturmayı öğrendim sonra mantık soruları çok zevkli gelmeye başladı. Benim hikayem boyle kardeş..

sağolun yediiklim yayınevini mi öneriyorsunuz diğer puanı yüksek arkadaşlar siz hangi kaynaktan çalıştınız ??

musab27 05 Ağustos 2015 14:53

valla ben dgs için hiç ders çalışmadım. sadece 2012 2013 Türkçe sorularını çözdüm serviste işe giderken :))
Ben Türkçeyi (mantık harici)uzun uzun çalışılacak, hazırlık yapılacak bir ders görmüyorum. Sonuçta sorular hep parağraf tarzı. bol bol kitap okuyun. hızlı okumanız ve okuduğunuzu anlamanız gelişsin yeterli bence. sınav anında da sakin dikkatli olun. Bunu samimiyetle söylüyorum, kpss lys tarzı sınavlardan çok çok kolay. yeter ki zamanı iyi kullanın.

ders 05 Ağustos 2015 14:59

Alıntı:

ders Üyemizden Alıntı (Mesaj 387815)
258 di

Alıntı:

musab27 Üyemizden Alıntı (Mesaj 387822)
Kardeşim, çocuklu ve ders çalışmayan birisi için puanınız gayet iyi. yanlış anlamadıysam istanbuldasınız o sebeple istiyorsunuz istanbulu. yada yakınsınız. seneye aof sorunu olmadan çocuğunuzun da biraz büyümesi ve ders çalışmanızla çok rahat istanbulu kazanabilirsiniz ama dediğim gibi şahsınızda yada dgs de neler değişir bilemiyoruz. şimdiden kestirmek zor. bana kalırsa mat ile hiç uğraşmayın. eğer temeliniz yoksa tamamen vakit kaybı. ona harcayacağınız emeği mantık sorularına verin. bir sürü videolu çözümler var onlara çalışın. bol bol sene boyunca kitap okuyun. zaman çok önemli. ben normalde 60-70 dk da çözebileceğim 60 Türkçe sorusunu aheste aheste 120 dk da bitirdim.

300 puan demişsiniz ama İstanbul için 300 e gerek kalmaz inşAllah. okul ortalamanız çok iyi. benim netleri yaparsanız rahatlıkla İstanbul gelir. çünkü okuldan dolayı benden 7 puan fazlanız oluyor. yani 51-52 net kafi. inanın zor değil.

allah razı olsun
sizide tebrik ederim

Sümeyra. 05 Ağustos 2015 15:05

benimki de
mat 5d 3y
türkçe 48d 12y
öbp 53.400
puan 260,64083
sıralama 3494
nereler olur ya da nereleri tavsiye edersiniz?

leylaa yLmzr 05 Ağustos 2015 15:13

Alıntı:

musab27 Üyemizden Alıntı (Mesaj 387827)
valla ben dgs için hiç ders çalışmadım. sadece 2012 2013 Türkçe sorularını çözdüm serviste işe giderken :))
Ben Türkçeyi (mantık harici)uzun uzun çalışılacak, hazırlık yapılacak bir ders görmüyorum. Sonuçta sorular hep parağraf tarzı. bol bol kitap okuyun. hızlı okumanız ve okuduğunuzu anlamanız gelişsin yeterli bence. sınav anında da sakin dikkatli olun. Bunu samimiyetle söylüyorum, kpss lys tarzı sınavlardan çok çok kolay. yeter ki zamanı iyi kullanın.

teşekkürler dhbt için hangi yayınevini önerirsiniz daha önce giren arkadaşlardüşünceli000

Asilem 05 Ağustos 2015 15:30

Alıntı:

mehmet akif2 Üyemizden Alıntı (Mesaj 387809)
asilem sen kaç aldın

281 abla, sıralama 422. İstanbul yada Ankara yazmayı düşünüyorum ilk tercihe inşallah sen ne tavsiye edersin?

musab27 05 Ağustos 2015 16:19

Alıntı:

Sümeyra. Üyemizden Alıntı (Mesaj 387830)
benimki de
mat 5d 3y
türkçe 48d 12y
öbp 53.400
puan 260,64083
sıralama 3494
nereler olur ya da nereleri tavsiye edersiniz?

İstanbul Ankara dışındakilerin hepsi gelebilir gibi duruyor ama yine de gelmez demeyin istediğiniz üniden başlayın tercihe.

oguzhanfc 05 Ağustos 2015 17:37

Selamun aleyküm arkadaşlar sınava giren herkese geçmiş olsun öncelikle. Sınava 3 hafta kala başladım çalışmaya ve 15 adet deneme + son 5 yılın çıkmış sorularını çözerek hazırlanabildim. Hepsini süre tutarak ve optik forma kodlayarak çözdüm. Denemelerde Türkçe net ortalamam 47.5, Matematik ise 13-15 civarı yapabiliyordum. Sınav sonucum ise şöyle:

SAY : 13 NET
SÖZ : 42.5 NET
ÖBP : 54.8
SIRA : 3462

Açıkçası Türkçe beklentimin altında geldi. İstanbul ve Ankara'ya el sallamak durumundayım ancak diğer ilitamlardan herhangi birine inşaAllah yetecek gibi... Seneye hazırlanacak arkadaşlar için tavsiyem, özellikle sınavda heyecan vb.durum yaşayanlar deneme testlerini mümkünse dershane veya halk kütüphanesi gibi insanların yoğun olduğu yerlerde çözsünler. Herkese başarılar, Allah bizleri hakkıyla kazananlardan eylesin.

ders 05 Ağustos 2015 17:54

Alıntı:

oguzhanfc Üyemizden Alıntı (Mesaj 387841)
Selamun aleyküm arkadaşlar sınava giren herkese geçmiş olsun öncelikle. Sınava 3 hafta kala başladım çalışmaya ve 15 adet deneme + son 5 yılın çıkmış sorularını çözerek hazırlanabildim. Hepsini süre tutarak ve optik forma kodlayarak çözdüm. Denemelerde Türkçe net ortalamam 47.5, Matematik ise 13-15 civarı yapabiliyordum. Sınav sonucum ise şöyle:

Açıkçası Türkçe beklentimin altında geldi. İstanbul ve Ankara'ya el sallamak durumundayım ancak diğer ilitamlardan herhangi birine inşaAllah yetecek gibi... Seneye hazırlanacak arkadaşlar için tavsiyem, özellikle sınavda heyecan vb.durum yaşayanlar deneme testlerini mümkünse dershane veya halk kütüphanesi gibi insanların yoğun olduğu yerlerde çözsünler. Herkese başarılar, Allah bizleri hakkıyla kazananlardan eylesin.

halk kütüpanesi fikri çok mantıklı

büşra01 05 Ağustos 2015 18:17

Alıntı:

oguzhanfc Üyemizden Alıntı (Mesaj 387841)

dalga mı geçiyorsunuz biraz abartmışsınız

necibe 05 Ağustos 2015 18:27

Arkadaşlar tekrar söylüyorum cvp anahtarları yayınlandıktan sonra mutlaka netleriniza bakın eksik hesaplandı şuan herkes bu durummu medyaya yansımak için uğrasıyor hatta bazı sitelerde dilekçeler yazılıp gönderildi herkes az çok kendi netini bilir ben yüzde yüz eminim 53 doğrum 7 yanlışım var ama sonucumda çok farklı hatta bazı arkadaşların boş sayısı yükselmiş herkese olan bir durum değil ama bence dikkat edin haktır bu resmen.bir yıl az bir sene değil çöpe gitmesin

fedra 05 Ağustos 2015 18:42

Alıntı:

necibe Üyemizden Alıntı (Mesaj 387846)
Arkadaşlar tekrar söylüyorum cvp anahtarları yayınlandıktan sonra mutlaka netleriniza bakın eksik hesaplandı şuan herkes bu durummu medyaya yansımak için uğrasıyor hatta bazı sitelerde dilekçeler yazılıp gönderildi herkes az çok kendi netini bilir ben yüzde yüz eminim 53 doğrum 7 yanlışım var ama sonucumda çok farklı hatta bazı arkadaşların boş sayısı yükselmiş herkese olan bir durum değil ama bence dikkat edin haktır bu resmen.bir yıl az bir sene değil çöpe gitmesin

ortada bir haksızlık varsa susmamak lazım tabiki kendimiz için olmasa da hakkı yenenler için şikayette

bulunalım hepimiz inş.

zeynepnm 05 Ağustos 2015 19:42

Alıntı:

fedra Üyemizden Alıntı (Mesaj 387811)
zeynepcim sen hangi ilitamı düşünüyorsun puanın 269 mu inşaAllah yerleşirsin kardesim ben bu sene tercih de yapmam büyük ihtimal zaten bişey geleceğini sanmıyorum :) evet000

özlem benim kafam çok karışık..mesafe açısından bana avantajlı bir yer yok maalesef..zaten bu sene eşimin tayini diyarbakır veya ankaraya çıkabilir..nereyi tercih edeceğimi bilmiyorum..inşallah sizinle burda istişare ederek bi karara varabiliriz..hakkımızda hayırlısı..

Alıntı:

musab27 Üyemizden Alıntı (Mesaj 387812)
Hayırlı olsun Zeynep. puanın çok güzel. normal şartlarda Ankaranın gelmesi lazım. ama gerek kontenjan azalması gerekse puanların düşmesi bir belirsizlik var. senin tercihin önemli. nereyi istiyorsun?

sagolun hocam ben nedense önce malatyayı geçirdim gönlümden şimdi de erzurumu düşünmeye başladım..ankara hakkında bi tanıdığımızdan zor

gibi şeyler duymustum..ben çok kolay olsun istiyorum galiba ama, forumdakı ilitamlı hocalarımız böyle birşeyin mümkün olmayacağını söylüyorlarmahcup000mahcup000

açıkçası çok korkuyorum başaramamaktan hem 3 yaşında bi oğlum var hem de şimdi bi tane daha bebek bekliyoruz Allah izin verirse şubat ayında doğacak..forumdaki bayan arkadaşlarımızın genel durumu böyle zaten en büyük motivem onlar..ama bu şartlarda başarabilirmiyim diye çok düşünüyorumdüşünceli000düşünceli000 bi yandan da sene kaybetmek istemiyorum..dediğim gibi kafam çok karışık Allah yardımcımız olsun..
tercih süresince birçok soru olacak kafamda inşallah medinewebce altından kalkarız hepsinin..

Hâdimul İslam 05 Ağustos 2015 19:48

Alıntı:

zeynepnm Üyemizden Alıntı (Mesaj 387853)
özlem benim kafam çok karışık..mesafe açısından bana avantajlı bir yer yok maalesef..zaten bu sene eşimin tayini diyarbakır veya ankaraya çıkabilir..nereyi tercih edeceğimi bilmiyorum..inşallah sizinle burda istişare ederek bi karara varabiliriz..hakkımızda hayırlısı..

sagolun hocam ben nedense önce malatyayı geçirdim gönlümden şimdi de erzurumu düşünmeye başladım..ankara hakkında bi tanıdığımızdan zor

gibi şeyler duymustum..ben çok kolay olsun istiyorum galiba ama, forumdakı ilitamlı hocalarımız böyle birşeyin mümkün olmayacağını söylüyorlarmahcup000mahcup000

açıkçası çok korkuyorum başaramamaktan hem 3 yaşında bi oğlum var hem de şimdi bi tane daha bebek bekliyoruz Allah izin verirse şubat ayında doğacak..forumdaki bayan arkadaşlarımızın genel durumu böyle zaten en büyük motivem onlar..ama bu şartlarda başarabilirmiyim diye çok düşünüyorumdüşünceli000düşünceli000 bi yandan da sene kaybetmek istemiyorum..dediğim gibi kafam çok karışık Allah yardımcımız olsun..
tercih süresince birçok soru olacak kafamda inşallah medinewebce altından kalkarız hepsinin..

zeynep hiç sıkma canını..bizlerle eşit şartlardasın..ve biz bugün ilitam 4. sınıfa geçtik..çocuklarda büyüdümahcup000 kaygılarımız bile aynı..eğer öğrendiğim bişey varsa o da..çok hesaba kitaba gelmiyor hayat denen şu meşgale...sen tercihini yap gerisini Rabbime havale et..kolay olmadı elbet..ama hiç boşlukta olmadı depresyona girdim dememye:) her daim dersteğiz birbirimize..sıkıldığında daraldığında içinden çıkamadığın mevzularda herdaim yardımcı oluruz medineweb ailesi olarak..sıkma canını..

eymeen 05 Ağustos 2015 20:03

Benim hiç bi tercih hakkım yada şansım yok mu 229 puan 23 binlerde sıralamam bide çok merak ediyorum bu sıralamada benden önce kaç kişi ilahiyatçı

eymeen 05 Ağustos 2015 20:04

Bide gerçekten yanlışlık var mı ki bende şüpheleniyorum bu kadar olmaması lazım cevap kağıdı ne zaman yayınlanır

fedra 05 Ağustos 2015 20:12

Alıntı:

eymeen Üyemizden Alıntı (Mesaj 387857)
Bide gerçekten yanlışlık var mı ki bende şüpheleniyorum bu kadar olmaması lazım cevap kağıdı ne zaman yayınlanır

kaç net yapmıştın eymen benim de puanım düşük geldi 30 küsür mü söylemeyecektim ama benim öyle mahcup000

SAAT: 13:28

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322