|  | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Alıntı: 
 inşAllah zeynepcim hakkımızda hayırlısı | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Arkadaşlar benimde 1 yaşında oğlum var inşallah onunla beraber üstesinden gelirim ilitamin.. biraz gözüm korkuyor ama.. | 
| 
 | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Maşallah ne güzel samimi sıcak hatıralar oluşmuş mihrinaz hocam :) dediginiz gibi eş desteği en mühimi çok şükür o konuda iyiyim eşim yeterince destek oluyor yoksa göze alamazdim hic.. istanbul ilitam düşünüyorum inşallah nasipse, anadolu yakasında kardeşim oturuyor sınav zamanları seve seve misafir edebileceğini söyledi bizi sağolsun o konuda da sıkıntı yok inşallah. Benim asıl mesele ettiğim 1 yaşındaki bebeyle nasıl ders calisabilecegim :) canlı dersler oluyormuş net üzerinden vize oluyormuş özellikle bunlar.. yavruyu ihmal etmeden evi eşi ihmal etmeden dersleri de ihmal etmemenin yollarını püflerini paylasirsaniz sevinirim hocam ve diğer arkadaşlar :)) | 
| 
 | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Fedra benim 35 doğru 19 yanlış 6 boş  obp 61,2  acaba kodlarken mi kaydırdım diyorum o kadar eminim ki bu kadar yanlış imkansız keşke cevap kağıdı yayınlansa içimde şüphe kalmazdı  çok hırslandım ama seneye ilk bine girmek için dünyayı yıkarım gerekirse | 
| 
 yazık ya bu kadar insanın hakkına giriyorlarsa inşAllah düzeltirler yoksa çok kişinin ahını alacaklar | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü arkadaşlar vakıf üniversiteleri dgsede kontejyan açmıyomu | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü ben ilitam düşünmüyorum y.dil örgün düşünüyorum.tercihi benim gibi olan varmı? | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü ders; aşağıdaki adresten geçen yılın taban puanlarını ve kontenjanları görebilirsin. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü İstanbulun ezberlerini bilen var mı arkadaşlar? Hangi dönem ne isteniyor ezber olarak? Ankaranin daha azmış sanırım ezberi. | 
| 
 | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü zaten bu ÖSYM nin kendi formu yoksa yok demektir ders :) bu listede olmayan üni yada bölümü tercih edemezsin. | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü asilem; özür dilerim... | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Musab hocam ne için sorduğumu bilmeden keşke niyet okuyuculugu yapmasaydınız.. Ben dönem olarak ezberleri öğrenip şimdiden başlamak istiyorum, facede gruplara da sordum ilk dönem zilzal aşağısıymış, şimdi beklerken başlayacağım inşallah .. Ankarayi söyleme nedenim oldu ki istanbul olmadı ankara oldu o yüzden. Selametle.. | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü selamun aleykum kardeşlerim bu sene ilk defa dgs ye girdim tercih yapacam ama bir konu çok kafamı karıştırıyo tereddütteyim,inönü ilitam mezunlarına yanılmıyorsam artık örgün değil ilitam yazılı diplomalar veriliyormuş,ben diyanette kkö olmak istiyorum,mülakatlarda ilitam diplomasını gören komisyon bunu sıkıntı eder mi,ben bu konular hakkında pek bişey bilemiyorum yardımcı olur musunuz Allahın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü birde kazanmış kardeşlerim sizler nasıl tercih yaptınız sıralamaları bilmiyoruz elimizde sadece puanlar var ve tercih sırasını nasıl yapmalıyım :) | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Musab hocam iyi niyeti aşikar olan güzel bir açıklama yapmıştınız yalnız tebrik ederim. Size bi yönüyle hak vermiyor değilim kolaya kaçmaya çalışan çok arkadaş görüyoruz , onlar için ikna edici bi mesajdı yazdığınız hakkını vermek gerek. İlim konusunda hemfikiriz bu forumdaki çoğu arkadaş da öyle çok şükür, bu da sevinme sebebim. | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Vealeykumselam ila...kiz , belgelerde ilitam ifadesi geçici mezuniyet belgesinde oluyormus diye okudum bende diplomada yazmıyormuş ama ayrı ayrı her ilitam böyle mi bilemiyorum.. ilitamlilara daha okurken 2.sınıf muamelesi yapıldığını üzülerek okuyorum bende yorumlardan, bu yüzden mezuniyetten sonra da buna takılanlar bana olabilir gibi geliyor.. aksini duymak isterim ve memnun olurum açıkçası.. | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü asilem; öncelikle ben Hoca değilim, ilim açısından sizler gibi sade bir öğrenciyim. takva açısından ise Hoca olmadığım, sizin cevabınızdan aşikar ki hiç hocalık vasfım yok. Şahsınıza ithafen ezber sorunuza cevap yazdım belki ama burada benzeri tercih kararsızlığı yaşayan kardeşlerime de acizane öneri olsun diye yazmıştım. sonuçta üye olsun olmasın buraya bir sürü bizim gibi ilahiyat, aof, ilitam okuyan yada o niyette insanlar geliyor. tabi ki niyetinizi bilemem, niyet okuyuculuğundan da Rabbime sığınırım. ben sadece zahirde yazdığınız mesaja cevaben yazmıştım. ama bazen sükut sözden kıymetlidir. galiba benim açımdan sükut zamanı. Rabbim tüm kardeşlerimin emeklerini hayra çevirsin, tercihlerini doğru yaptırsın, okullarını kolay eylesin. selametle... | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Musab hocam ,kimin ne kadar takvasi ve hocalık vasfı olduğu burda kimsenin cevabıyla belli olmaz dusuncesindeyim . Burası malum sanal alem yanlış anlasilmalara çok müsait bir yazışma zemini. Ben üstteki mesajimda belirttiğim üzere sizin açıklamalı mesajinizi güzel buldum lakin benim öyle bi kastım yokken birden başka hallere yakistirilmis olmak beni şaşırttı onun muteessirligiyle yazdım cevabi. Şahsım üzerinden değil de herkese açık olarak son derece yararlı bir mesajdı silmeseydiniz. Bu konuda birbirimizi anladigimizi düşünüyorum sizde böyle düşünüyorsanız, bu konuyu kapatalim isterseniz ve sükut tercihi yerine okul tercihlerinde birbir fikir ve yorumlarımıza ihtiyacımız olan şu dönemi güzelce atlatalim olmaz mi? | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü ezberlere başlamak çok isabetli bir tercih arkadaşlar..ezberlerim tam..iyi ben bunları biliyorum demeyin..mutlaka mahreçlerine uygun olarak tekrar çalışın..ben bu hataya düştüm hep..çünkü bir senem önlisans havasından çıkmaya çalışmakal geçti desem yeri..bu dönem böyle oldu..sonraki dönem bunları yaparım diye diye 3.seneyi bitirdim..bütün ilitamlarda görüştüğüm arkadaşlar kadarısıyla,kuran dersinden bıraktıkları öğrenciler hep hocalar ve hafızlardanda var..finalde bıraktıklarını bütünlemede yüksek puanlarla öyle güzel geçiriyorlarki...fesubhanallah diyorsun..ilitam hakikaten üniversite arkadaşlar.. | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü ben buna katılmıyorum herkesin anlama kapasitesi farklıdır kimi boğaziçi okuyacak kadar zekidir anlama kapasitesi diğerlerine göre fazladır kiminin biraz daha altında olabilir nasıl ki bir dersi biri 1 defa okur anlar diğeri 10 defa okur anlar vb insanların kapasitesiteleri farklıdır dolayısıyla Herkes Elinden Gelenin En iyisini Yapmaya Çalışmalı çalışmalıyız bence bu durumda sen kolaya kaçıyorsun demek yanlış olur elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmaktır marifet ben böyle düşünüyorum. selametle.. | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Sağolun mihrinaz hocam böyle güzel tavsiyelere ihtiyacımız var :) önlisans havasıyla ilitam havası baya farklı sanırım | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü bizlerde ilitamlı öğrencilere 2.sınıf muamele yapıldığını düşünüyorduk ilk başlarda..hocalarımız Allah razı olsun..çok güzel açıklamalar yaptılar..örgünden farkımız olmadığı,keşke birde örgün olup yüzyüze dersler olsaydı..ne kadar büyük bir işin altında olduğumuzu hep vurguladılar ve tavır olarakta hiç ayrıcalık yapmadılar..egosu yüksek hoca bizede dersler konusunda hiç alttan almadı...böyle olmasını seviyorum açıkçası..örgün&ilitmlı ayrımı kalkıyor ortadan bence...örgün din kül. okuyan yeğenim..alan içi dersler konusunda bizim daha iyi ders aldığımızı söylüyor,ve örgündekilerin laylaylom bu işi yaparken bizim hakikaten özümseyerek,severek gayretle bu işi yaptığımızın farkındalar..boşverin siz başka söylemleri..yok ne demişler..ilitam şöyleymiş...zaten böyle söyleyenlerinde sayısı azaldı..yolumuza bakmak,söylentilere kulak asmamak en doğrusu..yoksa kafa karışıklığı işleri çıkmaza sokuyor.. | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Fedra hocam elinden geleni yapmak başka , elinden gelebilecegi halde yapmaya yanaşmamak uğraşmadan halletmeye çalışmak başka. Kolaya kaçanlardan kasıt ikinciler.. | 
| 
 sandımki final derslerinide bir bakınca önlisans gibi geçerim..6 dersin 4 ünden büte kalınca okumam dahada dedim bu ne...benim üni. neyime dedim...böyle öğrencimi olur..otur evinde çocuklarınla..gez dolaş dedim inan...eşim çok destekçi oldu sağolsun..üniversiteye hoşgeldin.büte girmeden üniversitemi bitirilirmiş dedi..hakkaten bütünlemeyle geçtim ilk dönem..sonra sadece bir desle elhamdülillah çözdük sistemiiiii..iştwe böyle canlar...siz ezberlere bşlayın..dersler çok olacak.. | 
| 
 işte elinden ne kadar geldiğini bilmiyorsun insanların kapasitesi anlaşılamaz hemen. Belki kolaya yanaşmıyor da kapasitesi o kadardır belki de gercekten kolaya kacıyordur önyargılı olmamalıyız işte bilemiyoruz çünkü. Onu belirtmek istedim sadece neyse :):) | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Arkadaşlar tercihleri ne zaman ve nasıl yapacağız | 
| 
 | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü arkadaşlar benim bi sorunum var.ilahiyatı veya İslami ilimleri İngilizce okumak istiyorum.Lakin DGSde kontenjanlar İstanbul için sadece 6. ygsede ise durum farklı en az 100 gibi.Ygs den ilahiyat yada İslami ilimlere hazırlanmak mantıklı mı sizce.hangi sınav daha kolay.ben düz lise mezunuyum ihle mezunlarına ek puan geliyormu?3 yaşında çocuğum var ona göre değerlendirirseniz sevinirim. | 
| 
 | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü diploma aynı evet ama benim için ilitam örgün farketmez sadece kaç yıl okunuyor hangisi daha avantajlı ve rahat bunu öğrenebilirmiyim? | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Örgün de harç sıkıntın ders materyali sıkıntın olmazken ilitam da olabilir kubra yildiz kardeşim ( hatta adaşım :) ) ki harçlar çok yüksek bu da beni çok dusunduruyo,diğer yandan da 4 yıl yerine 2 yil okuyacagız bu da bi avantaj :) | 
| 
 | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Mihrinaz kardeşim siz tercihi neye göre yapmıştınız puan mi sıralama mi,ilk defa giriyorum nasil tercih yapmaliyim yukarda da yazmıştım | 
| 
 Endişelenmeyin ama musab kardeşimiz ve diger arkadaşlar bu konuda çok yardımcılar allah razı olsun..bu anlamda size de yardımci olacaklardır..hayırli olsun inşallah | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü Arkadaşlar sınavda 45 doğru 15 yanlışım çıkmış öbp puanım düşük diye olacak aldığım puan 246 sıralamam 9964 bu durumda ilitamda herhangi bir yer gelir mi? | 
| 
 250 puanın altında ilitama yerleşme biraz zor görünüyor. Siz yine de tercihinizi yapın ayrıca ek kontenjan tercihini de öneririm.. Eğer nasipte varsa , ilitama yerleşmeniz için hiç birşey engel olamaz. | 
| 
 Cevap: DGS  İstişare Bölümü selamun aleyküm ben dgs den 270 aldım sizce istanbul ilitamı yazmalımıyım sınavları ve hocaları hakkında bir bilginiz varmı? | 
| SAAT: 13:28 | 
	vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by 
		Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - 
		vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.