Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Tevhid Ve Şirk Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi hiranur86,Açılış Tarihi:  11 Kasım 2013 (15:34), Konuya Son Cevap : 17 Kasım 2013 (23:01). Konuya 55 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 16 Kasım 2013, 23:30   Mesaj No:31
Medineweb Aktif Üyesi
hiranur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hiranur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27674
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:2
Cinsiyet:bayan
Yaş:37
Mesaj: 156
Konular: 6
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Alıntı:
muallime Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Elbette Kuran emir ve yasakları sadece bunlar değildir.
Burada Kadın için temel şeylerden bahsedilmiş.
Mümin hanımlara,''Namaz ve oruç''tan , iffet ( Ki çok açılımlı bir meseledir.Tesettür,namus,fitnecilikten uzak olması,sırları ifşa etmemek,dedikodu meselesi bile -başkasının ırzına ,masumluğuna dil uzatmamak -iffet )dairesi içinde kalır. Müslüman ve muttaki eşine itaat de bir çok meseleyi içinde barındırır. Bu hadisi şerifin esbab-ı vurudunu ( söylenme sebebini ) bilmiyorum ama eşine itatsizlikle ilgili olmalı..Asıl vurgulanmak istenen eşine itaat konusu olmalı...

Rasululah efendimiz ;Bu dört temel şeyi yapabilen itatkar bir kadın modeli çizmiştir .

Sorunun cevabı çok uzun,Çünkü annenin görevleri,evladın anababasına görevleri,komşulara görevlerimiz,misafirlere karşı görevlerimiz,alimlere karşı görevlerimiz,akrabalara karşı görevlerimiz....biliyorsunuz ki bunlar bir kitap konusudur.Kitaplarda çok güzel faydalı bilgiler vardır.Bu sitede de bu konuda bilgiler mevcut...




Hayatımızda şirk unsuruna gelince;
 
İnsanın nefsinde ,kendini cehenneme götüren 12 sıfat vardır ki birincisi ''ŞİRK''tir. (Diğerleri KÜFÜR,Gaflet,kibir, hırs,cimrilik ,şehvet, öfke, hased, yalan, Kin, cehalet.)



O, öyle bir Allah'tır ki, kendisinden başka hiçbir Tanrı yoktur. O, mâlik ve sahiptir, münezzehtir, selâmet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. Allah puta tapanların ortak koştukları şeylerden münezzehtir (Haşr suresi /23)

Şüphesiz Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında dilediğini bağışlar. Allah'a ortak koşan, muhakkak ki, derin bir sapıklığa düşmüştür. (Nisa/116)



O halde birinci vazife imanımız itikadımız sağlam olacak ki diğer ibadetlerin bir manası olsun. Şirkten kaçmak içinde, ''Nasıl bir Allah'a inanmalıyım?''bilmek gerekir.Bunun için benim tavsiyem yine ,itikat kitapları olacaktır.Mesela,Ömer nesefinin ''AKAİD'' kitabı,İmam Hanefinin,''Fıkh-ı Ekber''i ni ; ben ehli Sünnet vel cemaatim diyen herkes okumalıdır.



İnsanın kendine gelen bilgileri bir mihenke vurması için bir ölçüsü olması gerekir.O ölçüye göre yeni bilgilerin hepsini iyi ya da kötü diye ayırd edebilir.Yanlış mı doğru mu bilebilir.O ölçüler de bir mezhep imamını taklitten geçer.Eğer öyle olmazsa Kurana bakıp her ayeti kafasına göre yorumlayan olur ki;Yüzlerce din ortaya çıkar.(Bugün bu duruma doğru koşmaktayız).

-----Mesela adamın biri namaz Kuranda yok ,Kuran da olan kelime Salattır ve dua demektir.Günde 3 vakit dua ettik mi tamamdır diyor..---



Biz Mezhep imamlarına uyarız.


Onların ;selefilerin, tekfircilerin, mezhep imamlarını Şirkle ithamları ;heva heveslerine uymalarından başka bir şey değildir.



Şirk nedir?Bizim için ne gibi bir tehlike var?



Şirk bir insanı -hayvanı ,putu- İlah kabul etmekle olur.Allahın eşi,ortağı olduğuna inananlar ,oğlu ,kızı ,hanımı olduğunu (HAŞA) sananlar hep şirk içindedir. Allahu Teala ile birlikte onun gibi Kadir bir varlığa inananlar da öyle..


Hristiyanlar üç tanrıya inanırlar.---Şirkin alası bunlardadır.---

Aslında onlarla tartışmalarda ,onların bu konuda çok bocalama içinde olduklarını görüyoruz. İhlas suresi gibi bir sureyi Kuran'da bize gönderen ,Allah'a binlerce kere hamdolsun.Allahın üç olduğunu söyleyen Hristiyanlara karşı ,İhlas suresi muhteşem bir delildir. Aslında Allahın '' BİR'' olmasını çok mantıklı bulan Hristiyanlar ,gerçeği bildikleri halde ,inatlarından'' -Evet Allah birdir'' diyemiyorlar .Buna şahit oluyoruz..



Yardım kuruluşlarının ,adını duymadığımız ülkelere gittiklerinde ,hala yılana bile tapan insanların olduğunu duyuyor,hayret ediyoruz.Özellikle Çin ve Hindistanda 1000 çeşit tanrı görebilirsiniz.Yaz tanrısı, kış tanrısı,deniz tanrısı vs....

Müslümanların farkında olmadan yaptıkları gizli şirkler de var;

İbadetlerini başkaları görsün diye yapanlar (1),namazlarını yalnızken çabuk çabuk kıldığı halde başkasının yanında özene bezene kılanlar(2),İbadetlerde riya yapanlar (3)
1.Rasulullah (s.a.s.) şöyle buyurdu:
"Gösteriş (riya) yaparak namaz kılan, gösteriş yaparak oruç tutan ve gösteriş yaparak sadaka veren, Allah'a şirk koşmuştur."
2. "(Sizin için daha korkunç şey,) gizli şirk(tir) ki: Adamın namaza durup da gördüğü bir başka adamın (kendisine) bakmasından dolayı namazını güzelleştirmesidir." buyurdu.
3.Riyanın azı bile şirktir.(sünen)



Bir de halkın ''ilaç içtim başımın ağrısı geçti.Patron maaşıma zam yaptı,rızkım çoğaldı.Doktor hastayı yaşattı .Doktor hastayı iyileştirdi.''Gibi Avamın sözleri vardır ki ;bunlar bazıları için (Havas)Şirk olur .Avam için olmayabilir.
********
Tarikat ve Tasavvuf erbabı Müşrik midirler.?
Şirk;Mutasavvıfların ,-----nefsi emmaredeki mezmum (kötülenmiş)-----kaçtıkları sıfatların birincisidir. Heyhat önünde duran (yüzlerce ) merdivenleri nasıl çıkacaktır ki bu ilkini çıkmadan!!!
Kaçmakta olduğu şeyin birincisi inancına ve Amellerine ŞiRK karıştırmaktır..

Mutasavvıfın amacı takvayı yaşamaktan başka birşey değildir.öyle olmalıdır.

Kuranda zahiri ameller olduğu gibi,namaz ,oruç,zekat ,kurban,kimsenin göremediği Şirk,Küfür,riya ,ucüb,hased,kin gibi nehiyler de vardır.

Mutasavvufların amacı Kalplerini tertemiz yaparak taklidi imandan tahkiki imana geçmeye çalışmaktır.Bunu yaparken bir öğretmenleri vardır ki;Mürşiddir.

Nefsini tertemiz yapan muhakkak ki umduğuna ermiştir. Onu alabildiğince günahla örten ise, elbette ki büyük bir ziyana uğramıştır"(Şems: 91/9-10)


Peki neden en sakındıkları şeyle itham olunuyorlar? Mutasavvıflardan sapıklar yok mudur? Ne yazık ki Çoktur.İlim sahibi olmadan ,tekkelere gelenler ,itikat eksikleri varken ,amel olmadığı halde ,tasavvufa girerek yanlış inanç ve amellerde olanlar ;Tasavvuf düşmanlarının ekmeklerine yağ sürmüşlerdir.


Mürşit olmadığı halde mürşidim diyerek,Mehdiyim diyerek halkı kandıranlar da çoktur.

Önemli olan hakiki icazetli Mürşidi bulmaktır.
Tasavvufu yanlış tatbik edenlere bakarak,tasavvuf hakkında yanlış fikirler edinmek doğru değildir..Tasavvufun ne olduğunu anlamak için gerçek tasavvuf nedir ilk önce onu öğrenmek lazım.


Düşünün ki İslama biri girmek istiyor.İlk önce ihtilaflı meseleleri öğreniyor.(Nitekim İranlı biri ''İslamı öğrenmek istiyorum'' diyen bir Almana ,şia ve sünni ihtilaf ve kavgaları anlatmış ;gayri Müslim şöyle demiştir.

-he ,yani Müslümanlar arasında hep kavga !var öyle mi? ve çekip gitmiştir.)

Bu Gayri Müslimin sağlıklı sonuca ulaşması İslam Nimetine kavuşması imkansız görünüyor değil mi?


Hristiyanların İslam hakkında iftira ve hezeyanlarını duyan bir kişi de ;İslam nimetinden mahrum kalır kardeşim.

Tasavvufla ilgili bilgi edinmek isteyen kişi için de aynı şey ; İlk önce Tasavvufu hakiki bir kitaptan öğrenmesi gerekir ki ,tartışmalar da sağlıklı bir fikir edinsin.
*******
__________________
Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir..
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Kasım 2013, 23:31   Mesaj No:32
Medineweb Aktif Üyesi
hiranur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hiranur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27674
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:2
Cinsiyet:bayan
Yaş:37
Mesaj: 156
Konular: 6
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster

not ..paylaşımdaki diğer sorulara daha sonra inşaAllah devam edecem...
inşallah bekliyorum abi
__________________
Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir..
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Kasım 2013, 00:01   Mesaj No:33
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Tekfir fitnesi hususunda çok fazla yazmak istemiyorum o yüzden kısa bir söz ile Tefrikanın kimlere nasıl yaradığı hususunda İmam Humeyni (r.a)'nin sözü ile cevap vereceğim. Tekfir tekfir lakin eylemsel yaşamdan uzak bir yaşam sergileyenlere.

"Biz elleri salarak mı yoksa bağlayarak mı namazın kılınacağını tartışırken İslam düşmanları bu elleri nasıl keseceklerinin hesabını yapmaktadırlar''

Bu hesapları yapanlara en büyük katkıyı TEKFİR Fitnesini dillendirenler yapmaktadırlar. Bugün Suriyede Allah'u Ekber nidaları ile Müslümanları Katleden El Kaide El Nusra Terör örgütleri TEKFİRCİ Zihniyetin eseridir askerleridirler. ''Kürtlerin canı malı namusu vs helaldir'' Fetvasını veren El Nusra liderinin nasıl bir zihniyet ile hareket ettiği aşikar değilmi? Bu zihniyete hizmet eden TEKFİR furyasının nasıl bir inanca sahip olduklarının sorgulanması gerekli değilmidir. Fetvayı veren cani ikinci gününde öldürüldü ve El Nusra olarak adlandırılan Selefi oluşum ROJAVADA Yüzlere Kürt Müslümanı katletti lakin Müslüman Müslüman diye bağıranlar bu zulmü görmezden geldiler. Çünkü işin içerisinde Kürtler vardı zulme ses çıkaranlar bu zülme sessiz kalmayı yeğlediler. Tekfir zihniyeti her daim gözyaşlarına mazlumların çoğalmasına vs vs katkı sağlayan en büyük Fitnedir.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Kasım 2013, 01:30   Mesaj No:34
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Uyarıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 32986
Üyelik T.: 01 Kasım 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 29
Konular: 0
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Sayın Esadullah bey sizin yazınızın tamamını okumadım.Zaten okumayada gerek olduğunu düşünmüyorum.Cihadın bir rüknu olan Kıt'al-ı (Savaş) bir savunma aracı olduğunu ispat etmeye çalışmanız ve hiçbir ehlisünnet aliminden görüşler ortaya koymamamız sizin içinde bulunduğunuz bühranı ortaya koymak için yeterlidir.

Eğer ki Cihad bir savunma aracı olsaydı yani karşı taraf saldırmadığı müddetçe ona harp ilan etmek dinin esasları içerisinde olmasaydı o vakit Bedir savaşaını nasıl açıklayacaksınız? Nebi -a.v.s- gazvelerinin anlamı nedir?

ayetleri hadisleri böylesine anlamadan kafalarında göre yoranlar işte bu şekilde Kuran ve sünneti birbirine çakışmaktan kurtulamazlar.

İslam hukukunda cizye almanın ne anlmama geldiğini bilmeden kalkıp Cihad kavramını açıklamaya çalışmak tamamen bir cehalettir bir bilmememzliktir.


İkinci soruya olan cevabınız tam bir tasavvufcu akidesiyle özdeşleşen bir cevap olmuştur.

Sorulan soruda şirk ve küfür dolu bir müfredatın çcuklar üzerindeki itikadi etkisi dile gitirilirken sizin cevabınız tam manasıyla evlere şenlik.

3.ncü soruda diyorsunuz ki;Askerlik görevini yapmamak ve bunu yaparkende bu tarz şeyleri bahane etmek aslında dolaylı yoldan Devlete baş kaldırmaktır. Oysa bu Devlet senin yaşadığın ve hayat srdüğün yerdir. Burda devlet sana değil seb devlete uymak zorundasın yoksa işin içinden çıkmak zorlaşır yada sen bu devleti terk etmek zorunda kalırsınki istediğin standartlarda başka bir devlette olmadığına göre kendi düşüncelerinde kaybolup gitmek zorunda kalırsın ....

Sayın Esadullah bey mademki henüz itikat nedir neye bina ediliri bilmiyorsunuz o halde neden kendinizi böylesine İslam dini ile alakası olmayan bilgiler vermek zorunda hisediyorsunuz? Biri çıkıp size Tüm size Nahl suresi 36.ayeti okursa siz nasıl bir cevap vereceksiniz.Tüm peygamberlerin ortak hedefi tağuti rejimleri devirip yerine Allahın dinini hakim kılmak iken nasıl oluyorda siz bu fetvayı bu görüşü serd edebiliyorusunuz?,

Yani peygamberlere tağuti devletler uymadıklarında peygamberlemi o devletlere uydular.Siz hiç Kuran okumadınızmı? Bu nasıl bir itikat böyle?

4ve 5.sorularınıdaki cevabınızda diyorsunuzki.

İmam maaaşalıyor, İmam hutbelerde yukardaki belirttiğiniz halleri segiliyor v.s -Sonra devamında diyorsunuzki:Peki burda da imamların bu konuda nasıl hareket etmesi gerektiğini sorsak sonuca daha çabuk ulaşmazmıyız ? Böyle diyerek insanları camiden uzaklaştıracağımız yere bunun temelini insanlara anlatmakla, bilinçlendirmekle camileri daha çok doldurmak varken hemde ...


Hiçbir muvahhid bir imam tağuti rejimden maaş alıyor diye o imamın arkasında namaz kılmamazlık yapmaz. Allahın dinini tağutların heva ve hevesine göre yumuşatarak ve birçok hükmünü gizleyerek Allahtan hakkıyla korkmaları gerekirken şer güçlerden elde ettikleri bir takım menfaateler ve bazı korkular sonucunda ince ayar çekilmiş hutbeleri insanlara telkin eden imamlar değil gerçek belamlardır.Bunların arkasında namaz kılmak veyahut kılmamak itikadi bir meseledir.

Abdulmelik beyle yarım kalan meselemizi bitirelerim bunları sizinle tek tek müzakere ederiz.Ancak tasavvuf üzere kurguladığınız itikadinizi bir kenara bırkamak şartıyla.Bir yazınızı okudum o yazınızıda siz bu yanlış anlayışlarınıza temelsiz delilsiz islam dininin kavramlarını gerçek anlamları dışında algılayıp buna itikat ettiğiniz fikirlerinize İbni Teymiyye gibi alimleride aletmek etmektesiniz.

İbni Teymiyye gibi bir ehlisünnet alimini İbni arabai gibi kendisini Allah olarak ilan eden mülhidlerle aynı kefeye koymuştunuz.Size cevap yazmmın asıl amacı budur.Yoksa inanın sizin satırlarınıza cevap yazmak bile bir mülsüman için zaman kaybından başka birşey değildir.

Önce Allahtan korkun hemde hakkıyla Allahtan korkun daha sonrada İbni Teymiyyenin söz ettiği tasavvuf ile sizin ve İbni Arabilerinizin şirk dolu tasavvuf anlayışının aynı şey olmadığını burada dile getirin ve derhal tevbe edin.Müslüman alimlere iftira atmayı bırakın.Biz muvahhidler sizin ve mutasavvuflarınızın peşini asla bırakmayacığız.Sizin şirk ve küfür dolu akidelerinizi insanların gözü önüne sermeye devam edeceğiz.Biznillah.
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Kasım 2013, 01:38   Mesaj No:35
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Uyarıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 32986
Üyelik T.: 01 Kasım 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 29
Konular: 0
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Yitiksevada siz diğer bölümde abdulmelik beyle müzakere ettiğimiz konuların içerisine dahil olup emevi devletini ve birtakım sahabileri yapmış oldukları bazı hatalarını ki hataların hiçbir tanesi usuliddin meselelerine dahil konular değilken tekfir eden değilmisiniz?

Şimdide kalkmış tekfir fitnesi diye paraf açarak insanlara bunun bir hsatlaık olduğunu anlatmaya çalışıyorsunuz.O halde sizin daha evvelki bu tespitlerinizden hareketle hasta olduğunuzu söyleyebilirmiyiz?

Yani siz hastamısınız.

Eğer hasta değilseniz neden Muavviyeyi tekfir ediyorsunuz?

Üstelik elinizde hiçbir şer-i delil yok iken.

Siz neden bu kadar çelişkili düşüncelere sahipsiniz.

Gerçekten bunu anlamakta zorluk çekiyorum.

Varsa ilminiz o sorulara cevap veriniz.

Fakat şia edebitayla değil Kuran ve sünnnetle.
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Kasım 2013, 09:58   Mesaj No:36
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Alıntı:
Uyarıcı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yitiksevada siz diğer bölümde abdulmelik beyle müzakere ettiğimiz konuların içerisine dahil olup emevi devletini ve birtakım sahabileri yapmış oldukları bazı hatalarını ki hataların hiçbir tanesi usuliddin meselelerine dahil konular değilken tekfir eden değilmisiniz?

Şimdide kalkmış tekfir fitnesi diye paraf açarak insanlara bunun bir hsatlaık olduğunu anlatmaya çalışıyorsunuz.O halde sizin daha evvelki bu tespitlerinizden hareketle hasta olduğunuzu söyleyebilirmiyiz?

Yani siz hastamısınız.

Eğer hasta değilseniz neden Muavviyeyi tekfir ediyorsunuz?

Üstelik elinizde hiçbir şer-i delil yok iken.

Siz neden bu kadar çelişkili düşüncelere sahipsiniz.

Gerçekten bunu anlamakta zorluk çekiyorum.

Varsa ilminiz o sorulara cevap veriniz.

Fakat şia edebitayla değil Kuran ve sünnnetle.
Şiası Sünnisi Vehhabisi vs vs Suni kavramlar ekseninde hareket etmem Kuran Temel Kaynğımdır Kişilerin söylemleri vasıfları Kurana uyduğu müddetçe kabulümdür gayrisini kabul etmem.

Doğrudur efendim düşüncelerin kölesi olmak ile düşüncelerin sahibi olmak arasındaki farkı çözemediğiniz için benim söylemlerime çelişkili diyebilirsiniz . Muaviye yi Tekfir etmedim Zalimliklerini sıraladım ve asla Kafir Müşrik vs söylemde bulunmadım bulunmamda .

Hasta olduğumu belirtmişsiniz doğrudur. Müslümanlar arasında Fitneyi Tekfiri vs vs yayanlara hastayım yapmış oldukları eylemler ve söylemlerin İslam aleminde ne kadar fayda sağladığını görme hastasıyım.

İlmim yok Şia edebiyatı yapmam Taassup ehli olamam Allah sizin yar ve yardımcınız olsun tartışmalarda uzak kendi alemimde yoğrulmayı tercih edenlerdenim dünya daki sıkıntılarım bana yeterde artar şu an o yüzden sizler gibi değerli insanların vaktini almayayım. Selametle kalın UYARICI abim/kardeşim Tebliğ ederken lütfen kimseyi küçümsemeyin çünkü küçümsediğiniz kişiler gün gelir size REHBER olabilirler QUDA HAFIZ.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Kasım 2013, 11:04   Mesaj No:37
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

SORU.2. Okullarda şirk düzeni var, çocukları zorunlu olarak buralara gönderdiğimizde imanımız zarar görür mü?


CEVAB...Bismillah,Allah ın yardımıyla,

Bu soruya,ilk başta başka bi soruyla giriş yaparak, okul meselesinin islam açısından ne olduğunu ve ne olmadığını müslüman olan bir insanın bu tür düzenler içerisinde müslüman kalabilmeyi nasıl ve ne şekilde koruya bilir Allah ında yardımıyla ulaşırız inşaAllah..

sorumuz şudur bi müslüman olarak,Kişi yukardaki sorusunda eğer okulların şirk düzeni olduğunu düşünüp daha sonra bu şirk düzeninin içine NEDEN girmeye yeltenir,düşünün ki önünüzde bi ateş çukuru var ve bunu görüyor ama bu ateş çukuruna hem atlayıp hemde içinde yanmamak mümkün müdürü düşünüyorsunuz ve böyle bi düşüncede olan aklından kişi hemen kurtulup bu ateş çukurunda yanmamak için o ateş çukurundan uzak durması gerekmez mi...

İşte tamda bu ateş çukuruna girsem yanarmıyım,yanmazmıyımı değilde,ben bu ateş çukurundan NASIL KENDİMİ MUHAFAZA EDEBİLİRİM sorusuna Allahın yardımıyla cevap arayıp bulması lazım...

Ben diyorum ki kuranın şu ayetinin ışığında,KİŞİ ALLAHTAN KORKARAK ALLAHIN RIZASINA ULAŞMAK İÇİN Bİ ÇIKIŞ YOLU BULMAYA ÇALIŞIRSA ALLAH O KİŞİYE HER TÜRLÜ BATIL DÜZENLER İÇİNDEDE Bİ HAK YOL BULMASINA YARDIM EDER VE Bİ ÇIKIŞ YOLU GÖSTERİR,tabiki Allah bu kişiye ilk başta AKLINI VAHİYNİN VE RASULLLERİNİN ÖRNEKLİĞİNDE KULLANMA YETİSİ VERİR ve aklını kullanmayanlarında üstüne pisliği bırakır ve onlar o şirkli[necisli] pisliklerde yönsüzlük girdabında leşleşirler...

Şimdi gelelim yakıtı taş ve insan olan cehennem ateşinden ,bi müslüman olrak bu tür vahiyi değilde kendi HEVA VE HEVESLERİNİ KAYNAK BİLGİ EDİNEN ve bu heve ve heveslerinin ürünü olan bilgiyi asl kabul edip vahiyi red eden okullardan nasıl koruna bilir, bi müslüman ve ailesi onu bulalım Allahın yardımıyla..

Evet burda benim yazdıklarım BU DÜZENLERİ ŞİRK DÜZENİ VE BU TÜR ŞİRK DÜZENİNDE KENDİNİ KORUMAK İSTEYEN MÜSLÜMAN KİŞİ VE AİLELERİ İÇİDİR,YOKSA BU TÜR ŞİRK BİLGİ EĞİTİMİNİ ALMASAK CAHİL KALIRIZ DEYİP BU ATEŞ ÇUKURUNA ATLAMAK İSTEYEN KİŞİLİK YOKSUNU VE CAHİLLİĞİN ALLAHIN ÖLÇÜLERİNİ DEĞİLDE HEVA VE HEVESLERİNİ ÖLÇÜSÜ OLDĞUNU BİLMEYECEK KADAR VE ZARURETİNDE bu tür durumlar için geçerli olamayacağına BİLMEYEN ve bunu bu şekilde bilgi EDİNENLER İÇİN DEĞİLDİR..inanmayan bu eğitimden kendini yoksun bırakınca cahil kalacağına inananlar zaten bu yazdıklarımı kale almasın onların yolları kendilerine açık olsun..


Bilindiği gibi türkiye gibi yerlerde sosyal hayatta Allahın koyduğu ölçüler[hükümler]değilde Allah ın hükmüne rağmen kendini Allah a ortak koşan haddi aşan tağutların hükümleri geçerli olup bu tür Allahsız düzenlerdeki eğitim kurumlarındada Allahın değilde bu tağutların hükümleri geçerlidir..

Bu eğitim düzenlerine müslüman olan kişiler ilkokullarda kendileri gitmek istemesede adrese dayalı kayıt yapıldığı için müslümanların kendileri bu eğitim kurumlarına baş vurmasalar bile çocukları kayıt edilir,bu kayıtı müslüman anne ve baba kendisi yapmadığı için burda kendi sorumluluğu yoktur.Yalnız bu tağutlar bununlada kalmayıp kayıt ettikleri çocuklar okula gelmediği içinde onlardan yani aileden parasal bi cezayı müeyyide talep edmekte ve her gelmediği gün içinde bi miktar para talep etmekte ve zaten tağutların korkutmaları,yıldırmaya çalışmaları böyle başlar ve bu daha sonra gittikçe daha çileli bi hale dönüşür,bazen çocuk ailedende alına biliniyor..Bu tür durumlarda çocukların mümeyyiz olmadığı için anne ve baba çok dikkatli olmaları lazım ve çocuğunu bu eğitim sistemine hep muhalif yetiştirip,her okul gününden çıkıp geldiği zaman ÇOCUĞU YENİDEN FORMATLAMALIDIR,BAZEN HASTANEDEN RAPOR FALAN ALMALI,VE ÖZELLİKLE ÇOCUĞA OKULDA ÖĞRETİLEN BİLGİLERİ ÇOCUĞA SORMALI VE ÇOCUKLAR BU YAŞLARINDA SORGULAYICI OLDUKLARI İÇİN DAHA Bİ BİLGİYE AÇ VE YATKINDIRLAR BUNUN İÇİN özellikle vahiynin istediği gibi çocuğu formatlamalı ve okuldaki bilgileride çocuğa red eddirmelidir..YANİ TAĞUTLAR TAĞUTLUĞUNU YAPINCA AİLEDE ÖYLE KÖS KÖS OTURUP TESLİM OLAYIP ÇOCUĞUNU MUHALİF YETİŞTİRMELİ VE GÜCÜ NEYE YETİYORSA ONU YAPMALIDIR,BURDA HER KİŞİNİN GÜCÜ FARKLI ŞEKİLDE TAVIR ALMAYA YETEBİLİR VE MÜSLÜMAN ÜSTÜNE DÜŞEN SORUMLULUĞU YAPMALIDIRKİ GEÇERLİ Bİ SEBEBİ OLSUNKİ ALLAHTA ONLARA YARDIM ETSİN..ZAHMETSİZ RAHMET YOKTUR İSLAMDA..

Ayrıca okulda çocukların ailesinden istenen yardımları kesinlikle yapmamlı ve okuldaki gezilere,ve drama denilen ortak organizelerdende uzak durmalı,yani anne ve baba bu durumda çok uyanık olmalı öyle rahat hareket edip çocuğunun ve kendilerinin her an o ateş çukuruna düşmekten korkarak Allaha hep dua edip bu imtihanlarını Allahın yardımıyla ,Allahtan gelecek bi kolay çıkış yolunda hemen bu çıkış yoluna yönlenmelidir ki o ateşe düşmesin.HEP UYANIK OLMALI AİLE,

OKULDA İSLAM AHLAKINDAN YOKSUN,AHLAKSIZ Bİ NESİL YETİŞTİRMEYE ÖRNEK VE AİLELERİDE ÇOŞKUYLA ALKIŞLIYOR VE BU ALKIŞLARIDA ONLARIN BU AHLAKSIZLIĞI ONAYLAMASIDIR İŞTE İMAN EROZYONU,AHLAK EROZYONU BU EĞİTİMLERLE VERİLİR MÜŞRİK KAFASI BÖYLE OLUŞTURULUR VE ÇOCUKLARDA BÖYLE Bİ MÜŞRİK KAFASI,MÜŞRİK DÜŞÜNCE YAPISI GELİŞİRE DAİR VİDEOYU İZLEYİN...

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
..NUR SÜRESİ..19. İnananlar arasında çirkin şeylerin yayılmasını arzulayan kimseler için dünyada da ahirette de çetin bir ceza vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz..

NOT..Bİ SONRAKİ SORUYA İNŞAALLAH DAHA SONRA DEVAM EDECEM..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Kasım 2013, 13:03   Mesaj No:38

klm

Medineweb Acemi Üyesi
klm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:klm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 26093
Üyelik T.: 15 Şubat 2013
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 47
Konular: 4
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Alıntı:
Uyarıcı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Sayın Esadullah bey sizin yazınızın tamamını okumadım.Zaten okumayada gerek olduğunu düşünmüyorum.Cihadın bir rüknu olan Kıt'al-ı (Savaş) bir savunma aracı olduğunu ispat etmeye çalışmanız ve hiçbir ehlisünnet aliminden görüşler ortaya koymamamız sizin içinde bulunduğunuz bühranı ortaya koymak için yeterlidir.

Sayın Esadullah bey mademki henüz itikat nedir neye bina ediliri bilmiyorsunuz o halde neden kendinizi böylesine İslam dini ile alakası olmayan bilgiler vermek zorunda hisediyorsunuz? Biri çıkıp size Tüm size Nahl suresi 36.ayeti okursa siz nasıl bir cevap vereceksiniz.Tüm peygamberlerin ortak hedefi tağuti rejimleri devirip yerine Allahın dinini hakim kılmak iken nasıl oluyorda siz bu fetvayı bu görüşü serd edebiliyorusunuz?,
şirk ve küfür dolu akidelerinizi insanların gözü önüne sermeye devam edeceğiz.Biznillah.

Pek kıymetli ve pek bilgili Uyarıcı bey;Bir meclise oturmadan ,kelam etmeden önce onun topluluğa giriş edebine ve kullandığı kelimelere bakılır.
Ya da şöyle bir söz var;İnsan elbisesiyle karşılanır,sözleriyle uğurlanır.İnsan bir kaç kelam etmekle bile edebini açığa verir.

Uslübunuz pek bir Yabani; hadi diyelim Cahilsiniz(doğuda gençlere cahil denir.)yani hem bir kişiye reddiye yazacaksınız hem ''yazınızın tamamını okumaya bile gerek görmedim''.diyeceksiniz.cık cık cık..olmaz değil mi?

Buradakilerin sizin ;;''herkesi zalim kendini alim''------bu bir deyimdir.------- sanan üslubunuzu tecahülü arifane yaparak cevap verenlere bakarak, bu uslübta devam etmeyiniz..
O yüzden yazılarınızdaki bilgiler yerine,illa edeb illa edeb deriz.Selamlar..
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Kasım 2013, 13:20   Mesaj No:39
Medineweb Aktif Üyesi
hiranur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hiranur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27674
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:2
Cinsiyet:bayan
Yaş:37
Mesaj: 156
Konular: 6
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
SORU.2. Okullarda şirk düzeni var, çocukları zorunlu olarak buralara gönderdiğimizde imanımız zarar görür mü?


CEVAB...Bismillah,Allah ın yardımıyla,



Bilindiği gibi türkiye gibi yerlerde sosyal hayatta Allahın koyduğu ölçüler[hükümler]değilde Allah ın hükmüne rağmen kendini Allah a ortak koşan haddi aşan tağutların hükümleri geçerli olup bu tür Allahsız düzenlerdeki eğitim kurumlarındada Allahın değilde bu tağutların hükümleri geçerlidir..

Bu eğitim düzenlerine müslüman olan kişiler ilkokullarda kendileri gitmek istemesede adrese dayalı kayıt yapıldığı için müslümanların kendileri bu eğitim kurumlarına baş vurmasalar bile çocukları kayıt edilir,bu kayıtı müslüman anne ve baba kendisi yapmadığı için burda kendi sorumluluğu yoktur.Yalnız bu tağutlar bununlada kalmayıp kayıt ettikleri çocuklar okula gelmediği içinde onlardan yani aileden parasal bi cezayı müeyyide talep edmekte ve her gelmediği gün içinde bi miktar para talep etmekte ve zaten tağutların korkutmaları,yıldırmaya çalışmaları böyle başlar ve bu daha sonra gittikçe daha çileli bi hale dönüşür,bazen çocuk ailedende alına biliniyor..Bu tür durumlarda çocukların mümeyyiz olmadığı için anne ve baba çok dikkatli olmaları lazım ve çocuğunu bu eğitim sistemine hep muhalif yetiştirip,her okul gününden çıkıp geldiği zaman ÇOCUĞU YENİDEN FORMATLAMALIDIR,BAZEN HASTANEDEN RAPOR FALAN ALMALI,VE ÖZELLİKLE ÇOCUĞA OKULDA ÖĞRETİLEN BİLGİLERİ ÇOCUĞA SORMALI VE ÇOCUKLAR BU YAŞLARINDA SORGULAYICI OLDUKLARI İÇİN DAHA Bİ BİLGİYE AÇ VE YATKINDIRLAR BUNUN İÇİN özellikle vahiynin istediği gibi çocuğu formatlamalı ve okuldaki bilgileride çocuğa red eddirmelidir..YANİ TAĞUTLAR TAĞUTLUĞUNU YAPINCA AİLEDE ÖYLE KÖS KÖS OTURUP TESLİM OLAYIP ÇOCUĞUNU MUHALİF YETİŞTİRMELİ VE GÜCÜ NEYE YETİYORSA ONU YAPMALIDIR,BURDA HER KİŞİNİN GÜCÜ FARKLI ŞEKİLDE TAVIR ALMAYA YETEBİLİR VE MÜSLÜMAN ÜSTÜNE DÜŞEN SORUMLULUĞU YAPMALIDIRKİ GEÇERLİ Bİ SEBEBİ OLSUNKİ ALLAHTA ONLARA YARDIM ETSİN..ZAHMETSİZ RAHMET YOKTUR İSLAMDA..

Ayrıca okulda çocukların ailesinden istenen yardımları kesinlikle yapmamlı ve okuldaki gezilere,ve drama denilen ortak organizelerdende uzak durmalı,yani anne ve baba bu durumda çok uyanık olmalı öyle rahat hareket edip çocuğunun ve kendilerinin her an o ateş çukuruna düşmekten korkarak Allaha hep dua edip bu imtihanlarını Allahın yardımıyla ,Allahtan gelecek bi kolay çıkış yolunda hemen bu çıkış yoluna yönlenmelidir ki o ateşe düşmesin.HEP UYANIK OLMALI AİLE,


NOT..Bİ SONRAKİ SORUYA İNŞAALLAH DAHA SONRA DEVAM EDECEM..

Allah razı olsun,bende bu kanattayım abi,inşallah uyanık olacağız ve teslim olmayacağız
hakkını helal et devamını bekliyorum...


bu sorulara ek bir sorum daha olacak bir zorunluluk durumunda mahkemeye baş vurabilirmiyiz
taguta muhakeme olmak adına değil tabiki, şuanda islam mahkemesi olsa elbette o mahkemeye gideriz ama zorunluluk durumundan dolayı
başvurduğumuzda durumumuz ne olur ben bu konuda halan araştırıyorum kuran'an ve hadis doğrultusunda ama içinde bulunduğumuz devlette hem kendi imanımızı tehlikeye düşürmeden hemde bizden gasp edilmiş olanı alabilmek adına ne yapmalıyız bu konuda bir ruhsat varmı dır?
__________________
Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir..
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Kasım 2013, 14:05   Mesaj No:40
Medineweb Üyesi
BAHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:BAHAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 668
Üyelik T.: 19 Aralık 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:45
Mesaj: 54
Konular: 6
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Alıntı:
klm Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Pek kıymetli ve pek bilgili Uyarıcı bey;Bir meclise oturmadan ,kelam etmeden önce onun topluluğa giriş edebine ve kullandığı kelimelere bakılır.
Ya da şöyle bir söz var;İnsan elbisesiyle karşılanır,sözleriyle uğurlanır.İnsan bir kaç kelam etmekle bile edebini açığa verir.

Uslübunuz pek bir Yabani; hadi diyelim Cahilsiniz(doğuda gençlere cahil denir.)yani hem bir kişiye reddiye yazacaksınız hem ''yazınızın tamamını okumaya bile gerek görmedim''.diyeceksiniz.cık cık cık..olmaz değil mi?

Buradakilerin sizin ;;''herkesi zalim kendini alim''------bu bir deyimdir.------- sanan üslubunuzu tecahülü arifane yaparak cevap verenlere bakarak, bu uslübta devam etmeyiniz..
O yüzden yazılarınızdaki bilgiler yerine,illa edeb illa edeb deriz.Selamlar..

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Her kula helâl, Müslümana haram ali70 Serbest Kürsü 2 16 Ekim 2023 07:45
Çocuğunu Namaza Nasıl Alıştıracağını Soran Anneye Mektup Fatıma-i Zehra Çocuk ve Aile Sağlığı 3 19 Ağustos 2014 14:50
Vaktini Diriltmek İsteyen Müslümana Mektup Fatıma-i Zehra Serbest Kürsü 1 02 Nisan 2014 19:03
Bu çeşmeden müslümana su içmek haram..!!! talibetün Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 1 10 Mayıs 2013 15:17
Müslümanın müslümana kin duyması Küs Kalması KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 10:33

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.